discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
semlecangheorghe
- veteran

am pescuit cu Mepps Aglia 00 care spun ca are 1/18oz. cret este ca blankurile Ul de 2-6 lb .nu se incarca bine cu greutatea asta
Hai nu zau..de ce spui asta??Pentru ca nu ai putut lansa 80m cu 3.5gr??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
mynu_cs
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:am pescuit cu Mepps Aglia 00 care spun ca are 1/18oz. cret este ca blankurile Ul de 2-6 lb .nu se incarca bine cu greutatea asta
Hai nu zau..de ce spui asta??Pentru ca nu ai putut lansa 80m cu 3.5gr??
am pescuit mult cu Avid UL AVS66ULF2 care e fast si pot zice ca se incarca minunat cu mepps aglia 00...
e o lanseta minunata pt UL.. rotative- voblere.. etc...
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
-
Adelin
- Moderator

citizenics scrie:Am crezut ca se poate "discuta" civilizat pe forumul asta. M-am inselat. Nu vreau sa fiu rautacios dar.....fly. Alt nivel, alti oameni....alt forum.
Nu degeaba se zice ca fly-ul e ultimul nivel...de acolo incepe poezia.

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
florin1948
- veteran

15g.[quote="cristian.ene"]Florin,
in ultimii 20-25 de ani s-au modificat cateva lucruri chiar daca functioneza aparent similar.
Au parut inele mai usoare si mult mai mici, blankurile in general au fost usurate comaprativ cu generatiile anterioare, la fel si mulnetele si au devenit mai bune atat ca inertie a rotorului si asezarea/controlul firului . Firele au evoluat si ele la fel si nalucile.
In momentul in care pescuiesc cu un combo care cantareste sub 300g cu tot cu fir(Rarenium Ci4 model 2500 si o laneta de 7`ft. Quick Line cu Fuji KR up to 5.8 oz.) confortul in pescuit este cu totul altul comparativ cu o lanseta de generatie mai veche si o mulineta metalica care doar ea cantareste aproape 300g.
Referitot al ABU C4 mulinetele de casting au evolaut mult in aruncare nalucilor intre 5 si
Este foarte adevarat ca lucrurile evolueaza calitativ si este f. bine. Dar in ultimii ani, datarita ecestei economii de piata si a urmaririi cu preponderenta a realizarii profiturilor cat mai mari, marile firme au inceput sa faca rabat de la calitate si fiabilitate pentru a scadea preturile de cost in favoarea realizarii unor castiguri mai mari. Stii si tu ca firmele de renume lucreaza in China, Malaezia, Singapore mai nou India si Vietnam. Stii si tu ca o mulineta fabricata in Japonia este altceva decat cea fabricata in China (si bineinteles are alt pret ) Stii si tu ca o mulineta fabricata in zilele noastre are o durata de viata limitata ( de multe ori gandita sa fie limitata) fata de mulinetele vechi cu care puteau pescui 3 - 4 generatii de pescari fara probleme. Normal fara facilitatile si optiunile astora de ultima generatie. Dar cum in viata e greu sa le ai pe toate, trebuie sa faci compromisuri inclusiv la sculele de pescuit. Iar acel ABU C 4 X de care pomeneam nu este de casting, este de spining, cu angrenajul melc - roata melcata,din alama si otel, fara nici un rulment, fara retur infinit dar dupa atatia zeci de ani functioneaza perfect in special la efort mare !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
Musti
- veteran

cristian.ene scrie:Tudor,
am pescuit cu Mepps Aglia 00 care spun ca are 1/18oz. cret este ca blankurile Ul de 2-6 lb .nu se incarca bine cu greutatea asta .Singurele blankuri care au fac bine treaba au fost Seeker SP 700-2 si un Shakespeare WonderRod vechi . Merg fara probleme si cu naluci de 2-3g de genul Mepps 1 sau voblere si se pot scoate cleni de 40cm.
In principiu blankuriel 1-4 lb. sunt pentru pescuit la patrav de rau pe parae si la biban cu micro jiguri. St.Crix Avid UL nu sunt atat de bune pentru reactive mici depinde cu ce le compari chiar stiu toate modele lor Avid.
Gigi ce sunt alea MHX araci pentru fasole, sau alonja pentru pamatuf de sters praful, sau araci pentru scuturat nucile ?
Vezi ca 1/18 oz inseamna 1,5 grame deja...
Cand ziceam, mai in gluma, mai in serios, ca as putea ajunge sa arunc streamere de fly, intrebasem de naluci din alea de sub un gram. Repet, eu n-am prea intalnit asa ceva. Pe cale de consecinta, singurul aspect practic pt. care mi-as putea dori un bat care pleaca din 1/32 oz este doar ca acea Aglia 00 a ta, cu cele 1,5 grame ale ei, sa cada mai spre mijlocul plajei de greutati. Cu Aglia 00 pot pescui binemersi cam cu toate betele mele UL. Inclusiv cu Avid-ul. Si vin din nou si spun ca in pescuitul UL ma preocupa mai putin sa gasesc lanseta care imi arunca grozav 0,8 grame, cat modul in care batul meu reuseste sa faca fata portantei voblerelor (sau chiar a rotativelor) in conditii de apa curgatoare.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
Musti
- veteran

florin1948 scrie:...Iar acel ABU C 4 X de care pomeneam nu este de casting, este de spining, cu angrenajul melc - roata melcata,din alama si otel, fara nici un rulment, fara retur infinit dar dupa atatia zeci de ani functioneaza perfect in special la efort mare !
Tocmai ce ma faci sa-mi reamintesc de SS Tournament-urile mele... Si iara vine careva si ma ia in balon ca pescuiesc cu tractorul...
P.S. Apropos, pana si la astea, exemplarul fabricat in Japonia a inceput de-o vreme sa faca cu bolta pe fratele din Tailanda... Chit ca japonezul are de 3-4 ori mai multe ore pe balta decat celalalt. Daca la inceput trebuia sa ma uit pe talpa sa vad care-i unul si care-i altul, acuma il recunosc pe japonez de la prima tura de manivela. Asta ca sa vezi cat de bine se confirma ce spuneai...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
florin1948
- veteran

Draga citizenics, imi cer mii de scuze ca topicul tau s-a cam " largit" dar sant subiecte colaterale lansetelor de UL fast sau mai putin fast. Mai rau este cand apar postari cu " dobitocule , esti prost, s.a.m.d.". Atunci cand vorbim strict despre pescuit, imparatasindu-ne pareri si respectand opinia celuilalt, eu zic ca e de bine. Esti de acord ?
Draga Musti, Daiwa SS Tournament, atat ale mici de 750 cat si cele mari sant niste mulinete de exceptie, cum nu se mai fabrica in ziua de azi. Fac parte din categoria mulinetelor " indestructibile " - cum ii placea unui user sa spuna, user care nu a mai aparut de mult pe forum. Am cumparat de curand una de 750, facuta pentru piata americana si care apare sub alta denumire, bineinteles tot o " vechitura " pe care deabea astept sa o bag in paine. A nu se intelege ca folosesc numai " antichitati ". Am si din astea moderne, foarte bune dar norocul mare ca la astea se pot cumpara angrenaje
de pe piata japoneza sa le tai macaroana cand incep sa " maraie " la tine !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
citizenics
- utilizator constant

Florin, cat timp se discuta civilizat eu nu am nimic impotriva.