UL - fast?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: UL - fast?

Mesaj de cristian.ene » 02 Feb 2015, 12:15

Forin,

toate descrierile de mai sus despre caracteristicile si specializarea blankurilor au ca scop mai multa placere/relaxare in pescuit si pentru cine cauta eficienta. Cu un echipament aproximativ ai mai putine sanse sa te uti dupa rate sau la peisaj si mai mult la echipamentul care iti face probleme :wink:
Daca pescuitul este un pretext de armonizare cu natura nu vad cum sa o faci cand unele lucruri nu functioneza. Sunt topicuri pline de nemultumiri legate de fire,naluci, carlige, mulinete si lansete. Ignoranti suntem toti intr-un anumit moment si intr-o problema, depinde doar ce sa faci cu ignoranta in conditiile in care informatii sunt acum usor de accesat.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Feb 2015, 15:24

4.Grafitul HM are calitatea de a fi senzitiv dar in acelasi timp o rigiditate care nu se potrivete cele mai multe aplicatii de pescuit reactive. Am pescuit si cu SCV, NFC HM sau alte HMuri americane exceptie face Pac Bay QL care este un HM elastic si mai multe japoneze care sunt mult mai elastice decat americanele
Era clar ca buna ziua..HM- sant rigide exceptie face....oare cine,oarecine??normal ..ultima gaselinta a domnului filozof Ene--Pacific Bay QL..restu' is varza..

La reactive poti sa dau foarte bine si cu HM, am prins nu odata peste asa, doar ca e necesar sa pescuiesti cu puteri mici..Cu un light merge de minune sa dai cu woblere minnow ori cranck-uri mici, mai ales pe curenti unde fleoastele tale de fibra de sticla nu fac nici cat o ceapa degerata..sa nu imi bagi aia cu ''naturaletea prezentarii'' ca esti pe linga la subiectul asta..tu arunci vina pe lanseta ..normal e mult mai comod decat sa recunosti ca ai doua maini pa stinga..

Auzi la el..HM nu merge la reactive..asa la intimplare gasit...asta de ce nu ar merge??

LXC72MM 7'2" M Mod. 1 8 - 14 1/4 - 5/8 4.5 1 $ 410

http://stcroixrods.com/products/freshwa ... endxtreme/
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 02 Feb 2015, 15:58

Gigi esti pur si simplu prost nu am spus nici unde de SCIV care este diferit de SCV si nu am spus ca nu exista si blankuri HM care sunt bune pentru anumite naluci reactive ba chiar am dat exemplu lansete japoneze. Am mai spus ca SCIV este mai elastic decat SCV si mai bun pentru aplicatii cu reactive. Spumele tale mentale si ignoranta nu fac macar o conexiune simpla intre compozit si actiunea optima a blankului in functie de naluca si conditiile de pescuit, N-am declarat nimic despre ce merge mai bine intr-o anumita situatie am spsu doar ca fibra de sticla are avantaje pentru anumite situatii particulare de naluci,specii de pesti si locuri de pescuit.

Imagimea ta de patlagea cu ochi de somn si cefa groasa are legatura clara cu cecitatea ta mentala care se vrea doar bagareata, fara sa intelega decat ce vede prin miopie si frustrare.
Da pentu unii bata este perfecta pentru a arunca la distanta pentru altii pentru reactive. Cand esti bata crezi ca ai descoperit lanseta perfecta stil bata buna pentru toate situatiile.posibile.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 02 Feb 2015, 16:33

Blankurile K2 din prima generatie au fost atat de bune incat au fost inlocuite dupa mici 2 ani desi erau cele mai cele din Univers. Blankurile K 2 generati 2 sunt total diferite ca elasticitate si anuleaza calitatea rigiditatii primei generatii.Nu mai vorbesc ca s-a asternut o mare uitare a a celebrelor K2 si a T-Russell subiecte pe care nu mai intereseaza aproape pe nimeni. Blankuri clasice produse de G.Loomis, Lamiglas, St.Croix,Fenwick sunt inca perfect functionale si dupa 20-25 de ani si absolut performante si acum.
Au fost o moda, o miscare de marketing imbrobodita in cuvinte si la scurt timp au ajuns un bluf incat cei treziti la realitate nu mai stiu cum sa scape de ele. Daca e sa mai adaug si frica robuiderilor care au adus sau promovat aceste blankuri au cumparat tacerea unor clienti fricosi si lasi. Care este transparenta unei piete in care se vorbeste de lansete rupte exista poze dar se dau doar pe email. O tacere totala a rodbuiderilor despre toate blankurilor cu probleme a existat in paralel cu un numar mare de serii sau modele cu probleme. Nici unul cu exceptia mea nu a avut curajul sa discute deschis si cu argumente, iar vina maxima o poarta clientii care au acceptat sa taca si sa o inghita pana la capat :wink:
Mi-e sila de asemenea persoanje capabile doar sa linga umil dosuri de rodbuideri si lingai profesionisti doar au si ei un mic avantaj,

Gigi tu esti licuriciul sef al acestei gasti manipulatoare care a transformat un forum decent intr-o balta de jeg in numele unor intereze meschine WSBiste si alti cativa care au poluat masiv topic dupa topic. Balaceala placuta in propriile zoaie mentale!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 02 Feb 2015, 17:18

cristian.ene scrie:
Gigi tu esti licuriciul sef al acestei gasti manipulatoare care a transformat un forum decent intr-o balta de jeg in numele unor intereze meschine WSBiste si alti cativa care au poluat masiv topic dupa topic.
Nu te supara, chiar ai nevoie sa vizitezi un medic ! :idea:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 02 Feb 2015, 17:50

Razvan am exagerat intentionat cu fraza subliniata de tine, dar este adevarat ca a fost scula voastra care a murdarit in ultimii ani cam toate topicurile pe forum. Si cu restul esti de acord da ? :wink:
Este vina vostra pentru ca va asociati siteul, revista si mangaiati pe cap un animal ca asta. Normal ca il bagati pe prost la inaintare si voi va amuzati ca ,,mafiotii,, care trag din trabuc cu picioarele pe masa si mizeriile sunt insamintate de fraieri ca Gigi care fac treburile murdare gudurandu-se ca il baga cineva in seama.

Si acu sincer n-am vazut mai mare mandrie, fudulie si stima ridicata de pupatul in fund ca la pescarii aradeni vizibili pe net :wink:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 02 Feb 2015, 18:02

Am inteles. O zi buna in continuare !
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 02 Feb 2015, 18:46

citizenics,

pentru ca ma simt dator datorita deturnarilor nedorite pot sa lamuresc intrebarea ta mai ales ca am pescuit cu ceva bete UL. Eu am pescuit cu naluci de la 0.8 la 1.5g la pastrav de rau si la clean cu naluci de 1.5-3g atat cu graft cat si cu fibra de sticla sau compozit.

sa definim termenii de lanseta UL

- putere reala 1-4 lb. incat sa poti pescuic u fire 0.11-0.13mm blankuri ca St,.Croix SC2 SC2 si phenix Elixir sunt in majoritatea modelelor blankuri ami puternice decat un UL cinstit adica 2-6lb. si nu pot arunca fara efort si precis naluci intre 0.8-1.5g

,- ,putere de lansare,, reala de la 0.5g si maxim 3.5-4g singurul blank pe care l-am vazut in ultimul timp in categoria UL este un Phenix Mirage si pe aproape cateva NFC dar care sunt ceva mai puternice.restul blankurilor americane ies din categoria UL si sunt mai aproape de categoria Light si in cazul St.Croix multe modele sunt bune doar de jigging mai ales cele 1 piece care sunt foarte rapide si mai puternice decat cele 2 piece . Almiglas nu stie sa faca blankuri Ul niste bote cu varf gros si actiuen de furtun.Seeker model SP 700 e bun dar nu pentru distanta mai are problema ca variaza ca putere. Cu exceptia Phenix Mirage si NFC( si G.loomis) consifer ca restul americanelor celebre sunt niste chestii mediocre sau mizerii.

1. Materialul este indicat sa fie un grafit IM dar elatic care sa fie un mix intre elasticitatea necesara muscaturii in functie de curentul raurlui si tipul de naluca adica cat de reactive sunt.Fibrele de sticla au problema ca imprima o viteza prea mica nalucilor si sunt probleme de precizie pe vant. Am gasit ca materialul IM de la NFC este prea rigid si reactiv la fel si SC3, mai bun este SM de la NFC sau alte blankuri cu grafit mai elastic. Japoneze cu blank HM probabil ca sunt bune dar foarte scumpe si destul de fragile.

2. Cred ca actiunea optima pentru micro naluci este un moderat fast care sa se incarce bine sub greutatea minima pe care o vizezi altfel nu va lansa sa zicem cu 08-1g. Poate sa fie si un fast progresiv daca il folosesti in plaja medie 1.5-3g si incarca blankul pe o zona mai mare.

3. Lungimea este critica pentru ca este greu de facut un UL bun mai lung 7`ft si ceva in cazul UL, mai scurt e mai ,,usor,,. Daca lungesti blankul va trebui sa maresti diametru pe butt si implicit cresti putrea in afara zonei UL ca sa pastrzi o actiune identica cu a unui blank mai scurt, daca nu o faci cat trebuie va rezulta un blank progresiv si nefiresc pentru spinning asemanator cu unul de fly.

Lansete de-a gata si de buget ca actiune si putere am vazut ok unele Cormoran/Daiwa, Daiwa doar unele ,Major Craft unele modele .in general problema lasnetelor Ul este ca au inele prea mari si prea putine ceea ce implica mai multe probleme,atat de revenire, precizie si fiabilitate. Montajul unui blank Ul este mult ami delicat comparativ cu un blank de putere M -MH,

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 02 Feb 2015, 19:50

cristian.ene scrie:Forin,

toate descrierile de mai sus despre caracteristicile si specializarea blankurilor au ca scop mai multa placere/relaxare in pescuit si pentru cine cauta eficienta. Cu un echipament aproximativ ai mai putine sanse sa te uti dupa rate sau la peisaj si mai mult la echipamentul care iti face probleme :wink:
Daca pescuitul este un pretext de armonizare cu natura nu vad cum sa o faci cand unele lucruri nu functioneza. Sunt topicuri pline de nemultumiri legate de fire,naluci, carlige, mulinete si lansete. Ignoranti suntem toti intr-un anumit moment si intr-o problema, depinde doar ce sa faci cu ignoranta in conditiile in care informatii sunt acum usor de accesat.
Fara sa am nici cea mai mica intentie sa intru in polemica cu tine ( desi ar fi bine sa-ti mai controlezi din cand in cand modul de exprimare,uneori cam sari calu') in acest topic nu s-a pus problema unor scule care iti fac " probleme " pe balta. Cred ca vorbim de scule mai mult sau mai putin bune, dar care isi fac treaba. Chiar si cu o lanseta luata din "DRAGON" ( nu chiar oricare ) poti pescui fara probleme daca nu vrei sa fii campionul baltii , sa dai mai departe ca ceilalti si sa scoti fara probleme monstrii. Zic eu ca in general ,cand postam aici, ar fi bine sa ne adresam masei largi de pescari,celor care nu-si permit scule de " ultimul racnet" dar care merg si pescuiesc cu mare placere chiar daca mulineta nu are rulmenti BOCA si lanseta nu are
jdemii de "pixeli" de carbon pe cm patrat. Tot ceea ce scrii tu este interesant, este parerea ta si o respect, dar acorda si tu respectul cuvenit parerii celorlalti. Si nu uita, oricate scule performante ai avea contributia majora la pescuit, dupa umila mea parere o are experienta acumulata - vorba aluia : " cu manutele astea doua......". Si ca sa inchei, fara sa vreau sa ma dau mare sau sa te supar, poate iti mai aduci aminte acum multi ani, la Gurbanesti, cand nu reuseai sa prinzi bibani, cu toate sculele tale performante, ti-am dat niste jiguri turnate de mine si ai prins si tu si chiar ai remarcat ca eu pescuiam cu scule ( bune ) dar depasite de noile generatii aparute. Eu am o varsta mai inaintata, am apucat multe generatii de scule dar cateodata ( si nu numai din nostalgie) apreciez mai mult mulinetele de acum 30 - 40 de ani decat pe cele actuale chiar daca nu ai atat de multe facilitati si optiuni ca la astea noi. La stiuca pescuiesc cu un ABU C 4 X - asta spune totul, nu ?
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Feb 2015, 21:29

Alo domnu' psihoolog ene..

Acuma inteleg ca esti maximum de frustrat din cauza lui Sava..mno omul lucraza la un nivel la care tu nu o sa ajungi nici daca te mai nasti odata..basca faptul ca de bine ce ti-ai promovat brand-ul ai ajuns intr-o vreme sa faci shoping la Arad..Nu mai vorbim de gafele care te-au facut celebru si din gentilete ma opresc sa enumar vreo cateva..

Acu ' pe fondul asta iti inteleg rabufnirile...

Ce nu inteleg este ca debitezi tampenii mai mari ca si tine..O sa iti dau un exemplu..subliniat cu rosu, desi m-as mira sa pricepi,,
Tu cu manutza ta ai scris..
4.Grafitul HM are calitatea de a fi senzitiv dar in acelasi timp o rigiditate care nu se potrivete cele mai multe aplicatii de pescuit reactive. Am pescuit si cu SCV, NFC HM sau alte HMuri americane exceptie face Pac Bay QL care este un HM elastic si mai multe japoneze care sunt mult mai elastice decat americanele .
Deci, in opinia ta grafitul HM , are o rigiditate care nu se potriveste mai multor aplicatii cu reactive..Daca ar fi sa se ia dupa tine cineva mai putin initiat numai Pacific Bay QL, ar fi bun.. :lol: No bun sa vedem ce zic cei de la ST. Croix..

http://stcroixrods.com/uploads/icons/ST ... r-2015.pdf

SC 4 si SC5 sant date ambele ca si high modul.Atat ca sc4 este pe scrim de fibra de sticla.
sc 4-Exceptional, high-modulus/high-strain graphite
fiber featuring FRS. Similar to SCV
, but without
the carbon-matte scrim
Am numarat nu mai putin de 16..(saispezece) aplicatii pe blancuri highmodul cu actiune moderat sau moderat fast..de la lansete de 9ft salmon@steelhead pina la lansete de cranck, ori spinerbait si walleye, pina si pentru bass au aplicatii moderat fast..

Asa ca ,inainte sa iti dai drumul la gura sa vorbesti tampenii ar fi indicat sa si judeci ce spui nu de alta dar te faci de rahat pina peste cap..

Clar ,domnu'psihoolog de mahala ???
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns