UL - fast?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: UL - fast?
Mai Fratilor, de curand am adus din SUA cateva lansete G-Loomis pe care intentionez sa le vand (habar nu am in ce masura sau cand le voi vinde ca altceva decat am dat pe ele nu stiu). Am cautat sa inteleg din acest topic cam care dintre ele s-ar potrivi si pentru ce anume. Am vrut sa inteleg daca m-am pacalit un pic, grav sau extrem de grav cumparand aceste lansete. Voi va certati, va jigniti, va balacarti ca la usa cortului si cei care vroiau sa invete cate ceva sau sa traga o concluzie au ajuns in ceata. Pe mine ma doare in bashcheti care al mai tare constructor de lansete. Ma doare in bashcheti care-i al mai tare pescar din parcare. Eu sunt novice in spinning si-mi doresc ca si membru al acestui forum sa invat altceva in afara de balacareli. Daca v-am suparat cu ceva, imi cer smerit scuze. Ca si Florin sunt departe de a mai fi un pushtan. Cred, de fapt, vreau sa cred, ca si generatia a XXX-ea are de invatat cate ceva de la cei nascuti ceva mai tarzior in afara de balacareli si jigniri. 

Bucuresti
-
- veteran
Gigi esti patetic de prost daca nu poti sa vezi ca un ,,vezi,, ca la pescuitul cu reactive nu ai de ce sa pescuiesti cu un blank HM care in multe cazuri paote avea calitati in minus fata de un amarat SM sau IM6. Costa mult si este fragil in fata unor naluci mari asa cum iti place sa scoti din falci cu patentul
o scula pe care nu iti lipseste din buzunar.
Iti repet inca o data ca esti dobitoc din moment ce sustii necesitatea unui blank HM acolo unde poti sa prinz cu reactive si cu o bota de 40-50 euro sau mai ieftina .Confunzi stiuca cu salaul si SM cu HM. Un blank senzitiv HM are sens pentru pescuit cu plastice si nici macar acolo entru ca un IM face rteaba fosrte bine dar no Gigi tre sa arate ca se pricepe la toate. desi este un ignorat perfect dar cu pretentii,
Esti exemplificarea perfecta a provincialului care e mandru ca reprezinta ceva in mica comunitate care se plictiseste perfect de cand se stie, un personaj cehovian 100%

Iti repet inca o data ca esti dobitoc din moment ce sustii necesitatea unui blank HM acolo unde poti sa prinz cu reactive si cu o bota de 40-50 euro sau mai ieftina .Confunzi stiuca cu salaul si SM cu HM. Un blank senzitiv HM are sens pentru pescuit cu plastice si nici macar acolo entru ca un IM face rteaba fosrte bine dar no Gigi tre sa arate ca se pricepe la toate. desi este un ignorat perfect dar cu pretentii,
Esti exemplificarea perfecta a provincialului care e mandru ca reprezinta ceva in mica comunitate care se plictiseste perfect de cand se stie, un personaj cehovian 100%
Cu mintea mea de pescar ageamiu de duminica (maxim si de sambata), zic ca s-au spus niste chestii absolut limpezi pe topicul asta.
Concluziile initiale, enuntate la nivel de amator, neclar si confuz, au fost desfiintate suveran si contrazise la modul profesionist, cu CCS, CCF, ERN, AA-uri, sisteme care, analizate razant, s-au dovedit lejer incomplete. Si ignorate (ne)voit de producatorii de lansete. Ceea ce le face, practic, inutile. Dar macar suntem linistiti ca exista. Dupa dezbateri adanci si combateri energice, facuram cateva loopinguri prin decor, prilej sa ne (re)amintim de simpatii mai vechi, si am ajuns sa exprimam, daca ne uitam atent, cam fix acelasi... concluzii initiale.
Nu le mai (re)formulez, ca oricum nu ma pricep...

Concluziile initiale, enuntate la nivel de amator, neclar si confuz, au fost desfiintate suveran si contrazise la modul profesionist, cu CCS, CCF, ERN, AA-uri, sisteme care, analizate razant, s-au dovedit lejer incomplete. Si ignorate (ne)voit de producatorii de lansete. Ceea ce le face, practic, inutile. Dar macar suntem linistiti ca exista. Dupa dezbateri adanci si combateri energice, facuram cateva loopinguri prin decor, prilej sa ne (re)amintim de simpatii mai vechi, si am ajuns sa exprimam, daca ne uitam atent, cam fix acelasi... concluzii initiale.
Nu le mai (re)formulez, ca oricum nu ma pricep...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
Cristi,cristian.ene scrie: pentru ca ma simt dator datorita deturnarilor nedorite pot sa lamuresc intrebarea ta mai ales ca am pescuit cu ceva bete UL. Eu am pescuit cu naluci de la 0.8 la 1.5g la pastrav de rau si la clean cu naluci de 1.5-3g atat cu graft cat si cu fibra de sticla sau compozit.
sa definim termenii de lanseta UL
- putere reala 1-4 lb. incat sa poti pescuic u fire 0.11-0.13mm blankuri ca St,.Croix SC2 SC2 si phenix Elixir sunt in majoritatea modelelor blankuri ami puternice decat un UL cinstit adica 2-6lb. si nu pot arunca fara efort si precis naluci intre 0.8-1.5g
,- ,putere de lansare,, reala de la 0.5g si maxim 3.5-4g singurul blank pe care l-am vazut in ultimul timp in categoria UL este un Phenix Mirage si pe aproape cateva NFC dar care sunt ceva mai puternice.restul blankurilor americane ies din categoria UL si sunt mai aproape de categoria Light si in cazul St.Croix multe modele sunt bune doar de jigging mai ales cele 1 piece care sunt foarte rapide si mai puternice decat cele 2 piece . Almiglas nu stie sa faca blankuri Ul niste bote cu varf gros si actiuen de furtun.Seeker model SP 700 e bun dar nu pentru distanta mai are problema ca variaza ca putere. Cu exceptia Phenix Mirage si NFC( si G.loomis) consifer ca restul americanelor celebre sunt niste chestii mediocre sau mizerii.
1. Materialul este indicat sa fie un grafit IM dar elatic care sa fie un mix intre elasticitatea necesara muscaturii in functie de curentul raurlui si tipul de naluca adica cat de reactive sunt.Fibrele de sticla au problema ca imprima o viteza prea mica nalucilor si sunt probleme de precizie pe vant. Am gasit ca materialul IM de la NFC este prea rigid si reactiv la fel si SC3, mai bun este SM de la NFC sau alte blankuri cu grafit mai elastic. Japoneze cu blank HM probabil ca sunt bune dar foarte scumpe si destul de fragile.
2. Cred ca actiunea optima pentru micro naluci este un moderat fast care sa se incarce bine sub greutatea minima pe care o vizezi altfel nu va lansa sa zicem cu 08-1g. Poate sa fie si un fast progresiv daca il folosesti in plaja medie 1.5-3g si incarca blankul pe o zona mai mare.
3. Lungimea este critica pentru ca este greu de facut un UL bun mai lung 7`ft si ceva in cazul UL, mai scurt e mai ,,usor,,. Daca lungesti blankul va trebui sa maresti diametru pe butt si implicit cresti putrea in afara zonei UL ca sa pastrzi o actiune identica cu a unui blank mai scurt, daca nu o faci cat trebuie va rezulta un blank progresiv si nefiresc pentru spinning asemanator cu unul de fly.
Lansete de-a gata si de buget ca actiune si putere am vazut ok unele Cormoran/Daiwa, Daiwa doar unele ,Major Craft unele modele .in general problema lasnetelor Ul este ca au inele prea mari si prea putine ceea ce implica mai multe probleme,atat de revenire, precizie si fiabilitate. Montajul unui blank Ul este mult ami delicat comparativ cu un blank de putere M -MH,
Cand vorbim despre pescuitul UL, cred ca trebuie sa ne uitam atent nu doar la nalucile pe care dorim sa le aruncam. E foarte frumos un bat care arunca fara efort si precis un 0,5grame. Ca o paranteza, eu n-am intalnit naluci atata de usoare... Poate ar fi o idee sa ma apuc sa arunc streamere de fly cu UL-ul

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
- semlecangheorghe
- veteran
cristian.ene scrie:Gigi esti patetic de prost daca nu poti sa vezi ca un ,,vezi,, ca la pescuitul cu reactive nu ai de ce sa pescuiesti cu un blank HM care in multe cazuri paote avea calitati in minus fata de un amarat SM sau IM6. Costa mult si este fragil in fata unor naluci mari asa cum iti place sa scoti din falci cu patentulo scula pe care nu iti lipseste din buzunar.
Eu cred ca ala de te plictisesti din lipsa de comenzi esti tu..Pe linga asta vad ca te crezi dumnezeu in materie de lansete din moment ce afirmi tampenia asta
In primul rand, eu nu am sustinut NECESITATEA, eu am sustinut ca se pot contrui lansete pt. reactive si pe blancuri HM.Ai sesizat diiferenta sau trebuie dat cu rosu??Drept dovada stau cele 16 modele sc4 si sc5 din oferta St.Croix..In al doilea rand, 'demiurg' ratat ce esti, poate ca pe lumea asta sant si pescari care vor sa pescuiasca cu lansete mai scumpe, cine naiba esti tu sa judeci gustul omului??....din moment ce sustii necesitatea unui blank HM acolo unde poti sa prinz cu reactive si cu o bota de 40-50 euro sau mai ieftina
Si daca tot veni vorba de buget, decat sa dau bani pe un IM de la NFC, am optiuni multiple ata de la ST.Croix, cat si de la Phenix si MHX..cand vine vorba de raport pret calitate, oricare din ele bate la *** nfc-urile tale..Si le gasesc la mine in oraselul meu provincial..de care sant absolut mandru..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
Lumineaza-ne si pe noi , cu ce naluca de 0.8 gr ai pescuit tu?Eu am pescuit cu naluci de la 0.8 la 1.5g la pastrav de rau si la clean cu naluci de 1.5-3g
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Imi place ca ai viziune!cristian.ene scrie:Razvan am exagerat intentionat cu fraza subliniata de tine, dar este adevarat ca a fost scula voastra care a murdarit in ultimii ani cam toate topicurile pe forum. Si cu restul esti de acord da ?![]()
Este vina vostra pentru ca va asociati siteul, revista si mangaiati pe cap un animal ca asta. Normal ca il bagati pe prost la inaintare si voi va amuzati ca ,,mafiotii,, care trag din trabuc cu picioarele pe masa si mizeriile sunt insamintate de fraieri ca Gigi care fac treburile murdare gudurandu-se ca il baga cineva in seama.
Si acu sincer n-am vazut mai mare mandrie, fudulie si stima ridicata de pupatul in fund ca la pescarii aradeni vizibili pe net

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
- citizenics
- utilizator constant
Am crezut ca se poate "discuta" civilizat pe forumul asta. M-am inselat. Nu vreau sa fiu rautacios dar.....fly. Alt nivel, alti oameni....alt forum.
-
- veteran
Tudor,
am pescuit cu Mepps Aglia 00 care spun ca are 1/18oz. cret este ca blankurile Ul de 2-6 lb .nu se incarca bine cu greutatea asta .Singurele blankuri care au fac bine treaba au fost Seeker SP 700-2 si un Shakespeare WonderRod vechi . Merg fara probleme si cu naluci de 2-3g de genul Mepps 1 sau voblere si se pot scoate cleni de 40cm.
In principiu blankuriel 1-4 lb. sunt pentru pescuit la patrav de rau pe parae si la biban cu micro jiguri. St.Crix Avid UL nu sunt atat de bune pentru reactive mici depinde cu ce le compari chiar stiu toate modele lor Avid.
Gigi ce sunt alea MHX araci pentru fasole, sau alonja pentru pamatuf de sters praful, sau araci pentru scuturat nucile ?
am pescuit cu Mepps Aglia 00 care spun ca are 1/18oz. cret este ca blankurile Ul de 2-6 lb .nu se incarca bine cu greutatea asta .Singurele blankuri care au fac bine treaba au fost Seeker SP 700-2 si un Shakespeare WonderRod vechi . Merg fara probleme si cu naluci de 2-3g de genul Mepps 1 sau voblere si se pot scoate cleni de 40cm.
In principiu blankuriel 1-4 lb. sunt pentru pescuit la patrav de rau pe parae si la biban cu micro jiguri. St.Crix Avid UL nu sunt atat de bune pentru reactive mici depinde cu ce le compari chiar stiu toate modele lor Avid.
Gigi ce sunt alea MHX araci pentru fasole, sau alonja pentru pamatuf de sters praful, sau araci pentru scuturat nucile ?
-
- veteran
Florin,
in ultimii 20-25 de ani s-au modificat cateva lucruri chiar daca functioneza aparent similar.
Au parut inele mai usoare si mult mai mici, blankurile in general au fost usurate comaprativ cu generatiile anterioare, la fel si mulnetele si au devenit mai bune atat ca inertie a rotorului si asezarea/controlul firului . Firele au evoluat si ele la fel si nalucile.
In momentul in care pescuiesc cu un combo care cantareste sub 300g cu tot cu fir(Rarenium Ci4 model 2500 si o laneta de 7`ft. Quick Line cu Fuji KR up to 5.8 oz.) confortul in pescuit este cu totul altul comparativ cu o lanseta de generatie mai veche si o mulineta metalica care doar ea cantareste aproape 300g.
Referitot al ABU C4 mulinetele de casting au evolaut mult in aruncare nalucilor intre 5 si 15g.
Evident se poate pescui bine mersi si cu echipement mai ieftin sau de generatie mai veche dar se simt diferentele cel putin ca efort dupa cateva ore de pescuit.
in ultimii 20-25 de ani s-au modificat cateva lucruri chiar daca functioneza aparent similar.
Au parut inele mai usoare si mult mai mici, blankurile in general au fost usurate comaprativ cu generatiile anterioare, la fel si mulnetele si au devenit mai bune atat ca inertie a rotorului si asezarea/controlul firului . Firele au evoluat si ele la fel si nalucile.
In momentul in care pescuiesc cu un combo care cantareste sub 300g cu tot cu fir(Rarenium Ci4 model 2500 si o laneta de 7`ft. Quick Line cu Fuji KR up to 5.8 oz.) confortul in pescuit este cu totul altul comparativ cu o lanseta de generatie mai veche si o mulineta metalica care doar ea cantareste aproape 300g.
Referitot al ABU C4 mulinetele de casting au evolaut mult in aruncare nalucilor intre 5 si 15g.
Evident se poate pescui bine mersi si cu echipement mai ieftin sau de generatie mai veche dar se simt diferentele cel putin ca efort dupa cateva ore de pescuit.