nu numa' ca ne-am gandit, dar ne-am si facut.
gasesti tuburi de pvc pe la magazinele de instalatii sanitare (gen romstal).
iti alegi unul, tai frumos cu un bonfaier la lungimea potrivita, vari in tub un sul de carton moale sau pui doar bucati de burete la capete si improvizezi din ceva un capac. pentru tubul pe care l-am folosit timp de 2 ani la mine au intrat la fix capace de bulion regal, le lipisem (superglue) cu o parte decupata din sticla de plastic, cu tot cu surub, asa incat se desfaceau foarte elegant. lol. merg si alea de la spray daca nu vrei surub, lipesti definitiv doar o parte daca nu se potrivesc bine. oricum, exista un milion de solutii care se vor potrivi, depinde ce diametru de tub iti alegi.
cu cat mai mare diametrul cilindrului, cu atat e mai bine. chiar daca nu ai doua lansete, o sa vina o vreme cand o sa ai chiar mai multe si e bine sa aiba loc pe perechi intr-un singur tub. in plus, chiar e util sa ai doua betze cu tine.
pentru mulinete nu mi-am batut capul. am un saculet si sta cuminte in rucsac, never head pbms. mi-ar placea totusi o husa si pentru spinning asa cum au mulinetele de musca, e fain ca se pot atasa pe bat cat e mulineta pusa, sa o protejezi cand nu pescuiesti. dar aia chiar mi-e lene sa o confectionez.
have fun!