Tub pentru lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Tub pentru lanseta

Mesaj de Michael » 09 Mar 2005, 17:38

V-ati gandit vreodata din ce s-ar putea face un tub pentru pastrarea in siguranta a lansetei?Nu zic ca nu sta bine si in husa,dar... :roll:
Poate sunt de cumparat.Cred ca e cea mai sigura metoda de pastrare a lansetei.Daca aveti idei,va rog... :D
Dar mulineta in ce o pastrati?
Multumesc!
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 09 Mar 2005, 17:50

Aici se gasesc tuburi pt. protejarea betelor.
Nu are rost sa-ti cumperi deorece se poat confectiona usor din tuburi PVC folosite la instalatii sanitare si iesi mai ieftin.
Mulineta se poate proteja de zgarieturi tinand-o intr-un saculet de catifea sau material flausat de prosop de culoare portocalie(sa se vada bine sa nu cumva sa o uiti la locul de pescuit).Daca doresti o protectie a ei si mai mare dupa ce ai pus-o in saculet cauti o cutie de plastic sau lemn si o pastrezi acolo.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Mar 2005, 17:54

Multumesc Jean :D
Chiar la tub PVC ma gandisem si eu,dar ce capace ii pun la capete? :roll:

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 09 Mar 2005, 17:57

pe la magazinele de papetarie sau asa ceva s-ar putea sa gasesti tuburi lungi facute pentru transportat planse mari, rulate.
studentii la arhitectura sigur trebuie sa foloseasca asa ceva, deci poate se gasesc.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 09 Mar 2005, 17:57

Gaseti la magazinele/firmele care se ocupa de instalatii tub din PVC de 50 / 63/ 75 / 110 mm diametru. Se vinde la metru, cam 50 000/m.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Mar 2005, 18:03

nu numa' ca ne-am gandit, dar ne-am si facut. :)

gasesti tuburi de pvc pe la magazinele de instalatii sanitare (gen romstal).
iti alegi unul, tai frumos cu un bonfaier la lungimea potrivita, vari in tub un sul de carton moale sau pui doar bucati de burete la capete si improvizezi din ceva un capac. pentru tubul pe care l-am folosit timp de 2 ani la mine au intrat la fix capace de bulion regal, le lipisem (superglue) cu o parte decupata din sticla de plastic, cu tot cu surub, asa incat se desfaceau foarte elegant. lol. merg si alea de la spray daca nu vrei surub, lipesti definitiv doar o parte daca nu se potrivesc bine. oricum, exista un milion de solutii care se vor potrivi, depinde ce diametru de tub iti alegi.

cu cat mai mare diametrul cilindrului, cu atat e mai bine. chiar daca nu ai doua lansete, o sa vina o vreme cand o sa ai chiar mai multe si e bine sa aiba loc pe perechi intr-un singur tub. in plus, chiar e util sa ai doua betze cu tine.

pentru mulinete nu mi-am batut capul. am un saculet si sta cuminte in rucsac, never head pbms. mi-ar placea totusi o husa si pentru spinning asa cum au mulinetele de musca, e fain ca se pot atasa pe bat cat e mulineta pusa, sa o protejezi cand nu pescuiesti. dar aia chiar mi-e lene sa o confectionez. :)

have fun!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Mar 2005, 18:04

lol. pana am gasit eu timp sa termin de scris mesajul deja ti-au raspuns altii. sorry de repetare.

fbolocan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fbolocan » 09 Mar 2005, 18:48

Daca lanseta este scurta, 90 cm, se gasesc niste tuburi pe Lipscani, zona artistilor plastici.

In caz ca se doreste, sunt si solutii mai profi:

http://www.crap.ro/magazin/product_info ... cts_id=144

sau

http://www.basspro.com/servlet/catalog. ... get=search

fbolocan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fbolocan » 09 Mar 2005, 19:15

eugen scrie: mi-ar placea totusi o husa si pentru spinning asa cum au mulinetele de musca, e fain ca se pot atasa pe bat cat e mulineta pusa, sa o protejezi cand nu pescuiesti. dar aia chiar mi-e lene sa o confectionez. :)
http://www.basspro.com/servlet/catalog. ... get=browse

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Mar 2005, 20:22

Va multumesc tuturor pentru ajutor. :D
Eugen:saculet care se poate atasa pe mulineta montata,se poate adapta dintr-un sac textil de aspirator,bineinteles,nou,care sa aiba gura tivita si tras un siret.

Scrie răspuns