Tub pentru lanseta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
a fost buna ideia cu tubul de pvc. eu azi l-am terminat de facut .l-am confectionat din tub gri mai gros .marginile capaceleor le-am facut din acelasi tub incalzit la foc si bagat fortat pe capete cam 10 cm. la capatul care a ramas mai ingust am fixat discurile capacelor cu adeziv pvc. are lungimea de 1,6 m incape lanseta fly,incape chiar si o varga . fiind gros incap mai multe undite. acum cativa ani am avut ocazia sa regret ca nu aveam asigurate unditele cand in barca fiind si un pic ciuguliti baietii s-au asezat pe ele.
Tubul este sigur si pt. mai multe bete(daca a fost conceput pt. mai multe)dar e bine ca fiecare bat sa fie bagat inainte intr-o husa de panza,sau plastic si abia apoi sa fie puse in tubul de protectie(ca sa nu se loveasca betele intre ele,producand zgarieturi datorita partilor metalice).
Jean Scurtu
Jean Scurtu
eu am facut tubul pt. mai multe bete. pot spune ca este singura modalitate ca sa nu mai calce, sprijine prietenii pe ele in timpul transportului cu barca. ar fi bine ca betele sa incapa cu husa pe ele pt ca nici nu ar mai zdrangani la transport.daca sunt niste bete mai simandicoase ar trebui tinute cu husa dar incap mai putine in tub si atunci sa vezi dilema la plecare .care o pui in tub si care cu snopul?
Pe de alta parte odata cu nr de bete care vrei sa intre in tub creste si diametrul tubului si risti sa pleci la pescuit cu ditamai conducta
Oricum pt. lansetele de spining diametrul va fi mult mai mare din cauza piciorului lung al primului inel
Pt cele de musca daca faci doar pt una iese un tub subtire si f. comod de transportat.

Oricum pt. lansetele de spining diametrul va fi mult mai mare din cauza piciorului lung al primului inel

Pt cele de musca daca faci doar pt una iese un tub subtire si f. comod de transportat.
cel mai bine ar fi sa ai macar doua, unul mare unde sa le tii pe toate acasa, pe care il poti lua eventual daca mergi intr-o expeditie mareata, si inca unul pentru pescuit normal cand iei doar o lanseta cu tine.
inca mai caut o solutie sa-mi construiesc unul care sa poata fi extins la mai multe lungimi.
dragos, pentru tuburile alea gri, din ce le faci capace?
inca mai caut o solutie sa-mi construiesc unul care sa poata fi extins la mai multe lungimi.
dragos, pentru tuburile alea gri, din ce le faci capace?