Tub pentru lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Mar 2005, 00:05

Din ce material sunt tuburile lansetelor de musca?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 12 Mar 2005, 06:01

Tuburile protectoare pt. betele de fly fishing sunt facute de obicei din aluminiu sau PVC.

Jean Scurtu

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 12 Mar 2005, 15:19

a fost buna ideia cu tubul de pvc. eu azi l-am terminat de facut .l-am confectionat din tub gri mai gros .marginile capaceleor le-am facut din acelasi tub incalzit la foc si bagat fortat pe capete cam 10 cm. la capatul care a ramas mai ingust am fixat discurile capacelor cu adeziv pvc. are lungimea de 1,6 m incape lanseta fly,incape chiar si o varga . fiind gros incap mai multe undite. acum cativa ani am avut ocazia sa regret ca nu aveam asigurate unditele cand in barca fiind si un pic ciuguliti baietii s-au asezat pe ele.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 12 Mar 2005, 16:22

Pt.Eugend:
-nu stiu ce dumnezeu ai incalzit si ai lipit tu acolo ca eu am explicat mai sus ca toate componentele se potrivesc exact si etans fara sa fie nevoie de vreo modificare(incalzire sau lipitura) :?: :)
-daca nu intelegi ceva intreaba si mai explic odata :wink:

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 12 Mar 2005, 19:42

ori pc-ul meu are ceva ori cineva nu ma lasa sa raspund. am inteles
dar eu am gasit la cineva tubul fara mufa din capat si atunci am procedat cum am scris . i-am mai pus si doua inele pt curea ca sa-l port in spate.

radua
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radua » 17 Apr 2005, 07:31

Eugen si Eugend, pe voi care v-ati facut deja tuburi va intreb: este sigur un tub de PVC pt toate betele sau e de preferat cate unu pentru fiecare bat?

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 17 Apr 2005, 16:26

Tubul este sigur si pt. mai multe bete(daca a fost conceput pt. mai multe)dar e bine ca fiecare bat sa fie bagat inainte intr-o husa de panza,sau plastic si abia apoi sa fie puse in tubul de protectie(ca sa nu se loveasca betele intre ele,producand zgarieturi datorita partilor metalice).

Jean Scurtu

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 17 Apr 2005, 17:36

eu am facut tubul pt. mai multe bete. pot spune ca este singura modalitate ca sa nu mai calce, sprijine prietenii pe ele in timpul transportului cu barca. ar fi bine ca betele sa incapa cu husa pe ele pt ca nici nu ar mai zdrangani la transport.daca sunt niste bete mai simandicoase ar trebui tinute cu husa dar incap mai putine in tub si atunci sa vezi dilema la plecare .care o pui in tub si care cu snopul?

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 17 Apr 2005, 19:02

Pe de alta parte odata cu nr de bete care vrei sa intre in tub creste si diametrul tubului si risti sa pleci la pescuit cu ditamai conducta :? :)
Oricum pt. lansetele de spining diametrul va fi mult mai mare din cauza piciorului lung al primului inel :idea:
Pt cele de musca daca faci doar pt una iese un tub subtire si f. comod de transportat.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Apr 2005, 09:52

cel mai bine ar fi sa ai macar doua, unul mare unde sa le tii pe toate acasa, pe care il poti lua eventual daca mergi intr-o expeditie mareata, si inca unul pentru pescuit normal cand iei doar o lanseta cu tine.

inca mai caut o solutie sa-mi construiesc unul care sa poata fi extins la mai multe lungimi.

dragos, pentru tuburile alea gri, din ce le faci capace?

Scrie răspuns