Tub pentru lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 09 Mar 2005, 20:31

Tuburile pt. planse de arhitectura nu merg!sunt prea scurte(nu cred ca gasesti ceva mai lung de 90-100cm,in timp ce un bat de 2,10m are cam 1,10m desfacut) si in plus sunt si destul de scumpe.Se mai gasesc la papetarii tuburi de la calc,din carton sau plastic care au si capace la capete dar nu stiu daca sunt asa de lungi (eu am avut de 1m).

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 09 Mar 2005, 20:44

Michael scrie:Multumesc Jean :D
Chiar la tub PVC ma gandisem si eu,dar ce capace ii pun la capete? :roll:
Aici gasesti si capace pe dimensiunile tubului tot din acelas material PVC.

Daca nu gasesti le improvizezi folosind capace ce se potrivesc de la spray-uri(nu uita sa captusesti capacele cu burete) iar batul trebuie bagat prima data intr-o husa de panza,catifea,polietilena,etc. ca sa protejeze inelele si apoi in tub.

Jean Scurtu

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 09 Mar 2005, 20:53

Michael scrie:Va multumesc tuturor pentru ajutor. :D
Eugen:saculet care se poate atasa pe mulineta montata,se poate adapta dintr-un sac textil de aspirator,bineinteles,nou,care sa aiba gura tivita si tras un siret.
Cand eram acasa tineam mulinetele in saculeti cu fermoar(mai bine decat legat cu snur) ,facuti de mine din material din prosop portocaliu.
Acum nu mai prea am asa mare grija de ele(poate pt. ca am prea multe),iar tuburile speciale(extensibile) pt. bete au intrat la pensie si stau in garaj.

Jean Scurtu

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 09 Mar 2005, 22:28

exista in general 2 tip. de tevi PVC negre si gri.
Cele GRI pot fi mufate una in alta si au si dopuri speciale.
Iti trebuie o teava 2dopuri si 1conector care vine ca un capac.
1dop il pui la capatul special al tevii iar al2-lea dop la un capat al conectorului acesta urmand sa fie capacul pt capatl tevii ramas liber.
Tine minte :!: TEAVA GRI la care capetele difera si te asigur ca bate toate tuburile din comert :)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Mar 2005, 22:30

Beeeeeton....tu sigur esti instalator,nu?Prea le ai cu tzevile... :wink:
Si chiar daca tai la dimensiune,tot se poate face smecheria la capete?
Mersi mult! :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 09 Mar 2005, 22:45

Da pt ca tai din capatul simplu unde nu merge pus direct dop ci tre acel conector.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Mar 2005, 08:57

legat de tuburile de carton de la rolele de hartie sau calc, puteti sa le uitati - NU SUNT BUNE!! Cel mai lung tub e de la rola de A0 prelungit, adica 914mm. A0 e de 841mm. Deci nu ajuta la nimic. Plus ca au un diametru prea mare si sunt cam grele... mai grele decat lanseta in sine.

Varianta cu PVC-ul cred ca e cea mai buna.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Mar 2005, 08:49

Daca ma gandesc bine, si la Textilandia (la terra sau euro, nu mai stiu) ar trebui sa aiba tuburi de la rolele alea mari de materiale....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 11 Mar 2005, 22:23

Tuburile pt lansetele de Fly-fishing sunt f comode datorita diametrului mic.
Pt. lansetele de spining insa tuburile sunt mult mai groase in functie de inaltimea primului inel (a piciorului acestuia) :?
La cele de musca inelele au picior f scurt iar tuburile sunt si ele mai subtiri si usor de transportat protejand f. bine lanseta :wink: :)

Scrie răspuns