Tub pentru lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 19 Apr 2005, 21:08

brrr..ugly :)

am rezolvat problema oricum. thanx.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 19 Apr 2005, 22:05

Hai sa bag si eu o duma! Stiti ce ar fi potrivit pt betze de diferite lungimi? Si e gata facut, doar k nush cat face! Tuburile pe care le folosesc arhitectii. Sunt extensibi;e. Sunt super pt betze de spinning si sunt din plastic.......

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 20 Apr 2005, 10:16

Si cam la ce magazine gasim tuburile astea?Nu de alta,da' parca m-as face arhitect... :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 20 Apr 2005, 10:50

Cica s-a uitat Eugen si sunt pe la 500koko. Pai incearca la magazinele cu rechizite scolare, k tre sa fie, daca nu la ceva galerii de arta!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Apr 2005, 12:05

470.000 ca sa fiu exact si era dintr-un plastic destul de moale.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 20 Apr 2005, 17:49

Deci mai bine ma fac instalator... 8)
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Codrut
junior
junior

Mesaj de Codrut » 21 Apr 2005, 00:15

Uitati de tuburile alea. Sunt moi (facute sa protezeje hartie), in majoritatea cazurilor prea scurte pentru lansetele din 2 bucati si intotdeauna prea scumpe. Tzeava de instalatii sa traiasca.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 21 Apr 2005, 06:04

reteta mea de tub:
tzeava pvc "ordinara" de 5 cm diametru
2 borcane de plastic rosu, de la ketchup REGAL

tai partea cu filetul de la borcane, pe care o fixez cu un pic de lipici pe capatul tubului (am ales borcanele de la REGAL pt ca astea se potrivesc perfect, chiar daca nu pui lipici stau). Asa am tubul la care pot sa ii pun, prin infiletare, si capacuul de la borcanul ala rosu.
e super ieftin, super rapid si super usor de acut. si super practic :)
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 21 Apr 2005, 12:01

Poate k intra batzul tau in asa tub subtire! Nu cred k intra nici un batz de spinning in asa tub ingust! Daca stai sa te mai gandesti, k tubul ala de PVC, cu cat e mai gros cu atat e mai reu, mai bine o las balta si imi car batzu fara tub, si asa pescuiesc cu el, atunci cine il mai protejeaza? Nici dracu!
Eu sunt de parere k un tub ti-l faci mai mult de impresie, k nu cred k te risti tu sa-ti pui batzu la picioare, incat sa ajungi sa calci pe el, sau sa-l pui sub bagaje, k la prima groapa sa se faca "travel rod" :lol:
Alea ce le folosesc arhitectii cred k sunt arhisuficiente, si ff usoare, acu confortu costa si ceva lovele, nu poti sa-ti faci tub din nimica.Nu cred k tr sa fie extraordinar de tare, k doar e batzul tau, si nu cred k-l trimiti prin posta undeva, k sa zici k o sa calce cineva pe el, sau k o sa puna cineva ceva pe el. Eu mi-am luat un tub de pvc cred k de 10cm diam si nu-mi intra StCroixul medium light in el, din cauza primului inel de la lanseta, care e supradimensionat la lansetele de spinning. Si ala era destul de greu, pt cat rea lanseta. AM ramas la o smpla husa de lanseta si nimic mai mult.
Am zis k eventual o sa-mi iau un tub dinala, k e mic si se face mare! Sunt mai multe feluri de tuburi pt hartii dinalea mari. Difera de la producator la producator. Ce am azut era la sora-mea(se pregateste pt fac de arhitectura) si mi s-a parut mai mult decat OK. Ala se deschidea parca pana la 1,20m sau ceva de genu.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 21 Apr 2005, 13:15

andrei,
e prea moale ala, cum zice si Codrut e facut sa protejeze hartzoage.
altfel, nu e deloc de fitze un tub. daca nu ai, fa-ti. altfel, ai sa intelegi nevoia de asa ceva intr-o zi cand o sa-ti prinzi batul in portiera la masina sau cand o sa-ti calce altii pe el.
cand mergi cu o singura lanseta sa dai lejer la clean e ok si fara, mai treaca mearga, dar daca mergi in expeditie cu bagaje si nebunii cam greu sa porti de grija lansetei.

Scrie răspuns