Tub pentru lanseta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
cel mai bine ar fi sa ai macar doua, unul mare unde sa le tii pe toate acasa, pe care il poti lua eventual daca mergi intr-o expeditie mareata, si inca unul pentru pescuit normal cand iei doar o lanseta cu tine.
inca mai caut o solutie sa-mi construiesc unul care sa poata fi extins la mai multe lungimi.
dragos, pentru tuburile alea gri, din ce le faci capace?
inca mai caut o solutie sa-mi construiesc unul care sa poata fi extins la mai multe lungimi.
Eugen,eugen scrie:cel mai bine ar fi sa ai macar doua, unul mare unde sa le tii pe toate acasa, pe care il poti lua eventual daca mergi intr-o expeditie mareata, si inca unul pentru pescuit normal cand iei doar o lanseta cu tine.
E destul de simplu sa faci un tub de protectie extensibil,dar ai nevoie de doua tuburi,unul cu diametru mai mare si unul mai mic in asa fel incat cel mai mic sa incapa exact in cel mai mare.
Dai niste gauri 5-6 cate crezi ca iti ajung(pe generatoare,mi se pare ca asa ii zicea,adica pe lungimea tubului )pe tubul interior si o gaura cu acelas diametru aproape de capatul tubului mai gros(unde intra tubul subtire) si cu o bratara (pusa pe tubul gros unde e gaura data)ce are un "stift" cu un diametru exact ca si gaurile facute,dupa culisarea tubului subtire la lungimea dorita,bagand stiftul in gaura de pe tubul gros si in una din cel subtire fixezi tubul la lungimea dorita.Normal ca lungimea stiftului trebuie sa fie egala sau un pic mai mica decat grosimea peretilor tuburilor sa nu zgarie betele.
Ai nevoie de doua capace unul pt tubul gros si unul pt. cel subtire.La tubul gros poti face capac interior din lemn lacuit sau vopsit fixat cu holzsuruburi,iar la tubul subtire cumperi de la instalatii sanitare unul ce se potriveste,sau poti face alte improvizatii.
Jean Scurtu
multumesc Jean! cam asa ma gandisem si eu. am vazut un tub din asta extensibil mai demult facut de loomis, cam la asa ceva ma gandeam. super elegant, se nimereste la orice bat.
Dragos, nu am gasit capace la magazinul de la care am luat tubul si nici la urmatoarele doua vizitate. Am gasit ieri niste glastre de flori si capacul de jos destinat sa pastreze apa se potriveste perfect, in weekend gata tubul meu pentru toate betele. Mai am de facut inca unul care sa mearga la mai multe lungimi si apoi m-am scos.
Dragos, nu am gasit capace la magazinul de la care am luat tubul si nici la urmatoarele doua vizitate. Am gasit ieri niste glastre de flori si capacul de jos destinat sa pastreze apa se potriveste perfect, in weekend gata tubul meu pentru toate betele. Mai am de facut inca unul care sa mearga la mai multe lungimi si apoi m-am scos.