Teorii ...si practica care ne omoara

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Ian 2012, 19:11

Zamfi scrie:
semlecangheorghe scrie:
Zamfi scrie:Corect Gigi "Fast and furious" frate! Eu il stiu pe unul care anul asta a jucat in "To fast to furious" ... :lol:
Da???Cine?? :roll: :roll:
Eu frate! :lol: Toata iarna asta am dat cu fast si x-fast!Si putin suparat pe deasupra :lol:
Azi m-o mancat sub coada sa dau cu monofilament ca na! sa fiu mai moderat si inca pe o lanseta cu un varf permisiv (care va sa zica o rata de revenire mai redusa) si stii ce am patit? Mi-a dat tren si dupa ce l-am plimbat pe stiucoi o juma de balta mi-a scuipat voblerul de 8 cm ca pe nimic...Deci nu l-a inhalat nici asa :lol: E drept ca doi pari infipti in balta de oaresce plasari au avut un rol determinant in eliberare dar oricum... :twisted:

Apoi ,ca tacamul sa fie complet cu echipamentul "mai bland" intep la jeli si un crap asa pana la 10 kg care dupa minute interesante :lol: se duce si dansul la Boboteaza ca bag sama ca-l astepta popa ! Deci eu nu cred ca mai dau curand cu echipamente din astea care permit inhalarea usoara a nalucii...
Nu poti sa zici ca din cauza asta..Daca dadeai cu fast,era de vina ca-i prea fast...asa a fost sa fie..Dar intimplarea aceasta,m-a facut sa imi amintesc de una dintre primele mele lansete de carbon ,un Kettner,daca le-ati prins,de 2,7m,gr.nalucii,5-25gr parca,actiunea nu tin minte sa fie data,dar era un moderat spre slow...flexa pina in ..cotor..Si auzisem eu ca ar fi mortala combinatia alb-galben fluo la woblere..Si cum aveam unul aproape gata,un fel de minnow de vreo8cm,plutitor,repede,repede il vopsesc galben pe spate,alb pe burta,si citeva dungi tigrate maronii pe spate...Nici nu s-a uscatbine lacul pe el ca tusti la Mures..Era pe la vreo 5-6 dupa amiaza,vara,cald,Muresul mic, curat...Drace,zic culoarea asta o fi ea buna dar mai pe inserat,caci deh, teoria recomanda la apa aia orice numai galben fluo nu..Da-o incolo de teorie,pun woblerul macar sa vad cum merge...Lansez odata,recuperez...ma minunez ce fain bate ,caci eram pe un mal inalt de piatra si vedeam foarte bine de sus..Lansez a doua oara ,sa vad cum merge accelerat,recuperez lent si ii au un sprint scurt...Brusc dedesubt a tisnit un avatoi de vreo 3kile si asa l-a insfacat,de era sa pic pe spate...Drilll......emotii..andrenalina...iș lipesc de mal..Se uita la mine si woblerul de 8cm era inhalat la el in gura aproape complet, mai barbeta si ochetul i se vedeau..Al meu este,zic,si dau sa cobor pe pietre..Brusc ,intr-o zvicnire specatculoasa,a facut un fel de luminare....am vazut stupefiat cum scuipa woblerul cu tot cu triple-nici una nu era agatata-si-mi zice bye,bye...

Cred ca daca lanseta era mai rigida,mai cu vina as fi putu sa-l intep ,dar asa cred ca a fot intepat foarte superficial...Am vindut lanseta respectiva,pe care desi scris „jigmania„numnai de jig nu era.De woblere nici atita...Teoria este una si practica este alta..la fel si in cazul culorilor..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Ian 2012, 19:36

Zamfi scrie:Ai perfecta dreptate dar trebuia sa bag si eu ceva de necaz :lol:

Ca doar nu oi fi eu de bai ,nu? Niciodata! Eu pescuiesc perfect :datz: :lol:
urararile de bine incep sa isi faca efectul :twisted:
ai grija maine :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 06 Ian 2012, 19:37

[quote="semlecangheorghe"][
Cred ca daca lanseta era mai rigida,mai cu vina as fi putu sa-l intep ,dar asa cred ca a fot intepat foarte superficial..quote]

In sfarsit :wink: I pup iou Gigi,unu care m-a'ntelege :DStii tu Gigi,scurt si din incheietura doar.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Ian 2012, 20:17

adiwolf scrie:
Zamfi scrie:Ai perfecta dreptate dar trebuia sa bag si eu ceva de necaz :lol:

Ca doar nu oi fi eu de bai ,nu? Niciodata! Eu pescuiesc perfect :datz: :lol:
urararile de bine incep sa isi faca efectul :twisted:
ai grija maine :lol:

Acum am gatat de ascutit ancorele la vobler ... :twisted: Asta in caz ca scap de urarile "da bine" ale pretenilor :P
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 07 Ian 2012, 17:03

elias scrie:
semlecangheorghe scrie:[
Cred ca daca lanseta era mai rigida,mai cu vina as fi putu sa-l intep ,dar asa cred ca a fot intepat foarte superficial..quote]

In sfarsit :wink: I pup iou Gigi,unu care m-a'ntelege :DStii tu Gigi,scurt si din incheietura doar.
zic si io ceva ,da' sa nu da-ti cu caramizi:
asta toamna ,canal de delta plin, dar plin, cu marlita la kil.
o lanseta grafit , 7 ' ..7-21 gr, fast,fir berkley super braid de 10lb.
fibra de sticla de 2 m ,up 15 gr,medium- fast,acelasi fir dar de 8lb.
pe carbon rnr silver de 5 cm, pe sticla rnr fire tiger aceeasi dimensiune.
alternam boblerele . dupa 2;3 capturi nu mai vroia aceeasi culoare ,schimbam si iar prindeam2;3. nu ma intrebati de ce ca -i alta discutie.

ideea este ca: pe carbon scapam multe ( cam 1 din 3) in lumanari sau langa barca ,TOATE erau agatate superficial ,in buza.
pe fibra nici una. nici nu aveau cum.la TOATE, boblerul era in gat. invariabil.
pentru mine teoria a fost confirmata.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Ian 2012, 17:10

Mda, corecta teoria. Astazi (scapand de urarile de bine ale prietenilor) am facut totul ca la carte :lol: : bat fast , monofilament ( e drept ca un cristall zander cu elongatie redusa) de 0,203 :P si ancore bine ascutite .La vobler.
Rezultate favorabile.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Ian 2012, 17:16

rine scrie:
elias scrie:
semlecangheorghe scrie:[

zic si io ceva ,da' sa nu da-ti cu caramizi:
asta toamna ,canal de delta plin, dar plin, cu marlita la kil.
o lanseta grafit , 7 ' ..7-21 gr, fast,fir berkley super braid de 10lb.
fibra de sticla de 2 m ,up 15 gr,medium- fast,acelasi fir dar de 8lb.
pe carbon rnr silver de 5 cm, pe sticla rnr fire tiger aceeasi dimensiune.
alternam boblerele . dupa 2;3 capturi nu mai vroia aceeasi culoare ,schimbam si iar prindeam2;3. nu ma intrebati de ce ca -i alta discutie.

ideea este ca: pe carbon scapam multe ( cam 1 din 3) in lumanari sau langa barca ,TOATE erau agatate superficial ,in buza.
pe fibra nici una. nici nu aveau cum.la TOATE, boblerul era in gat. invariabil.
pentru mine teoria a fost confirmata.

Inseamna ca teoria si practica care ne omoara ii valabila in ambele sensuri...

http://www.rapitori.ro/forum/album_comm ... c_id=14726

Uite ce stiuca a prins Adelin,pe un legend fast,cu textil pe reuperare liniara...Si lanseta chiar e zdravana bine,am tinut-o in mina...

.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Ian 2012, 18:18

semlecangheorghe scrie:
Inseamna ca teoria si practica care ne omoara ii valabila in ambele sensuri...

http://www.rapitori.ro/forum/album_comm ... c_id=14726

Uite ce stiuca a prins Adelin,pe un legend fast,cu textil pe reuperare liniara...Si lanseta chiar e zdravana bine,am tinut-o in mina...
Gigi, aici te inseli dun nou lanseta aia nu duce cat scrie pe ea si e bleaga....deci nu e fast e flashc. :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Ian 2012, 18:20

Mistocarule.. :lol:

.

Scrie răspuns