Shimano V Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Noi 2009, 06:58

De-a lungul celor 9 pg citite cu nesat,pagini scrise pe tema shimano vs daiwa,se observa o usoara defavoare in privinta daiwelor.In sensul ca unele modele nu tocmai ieftine au mici scapari,si, pina acum nimeni n-a punctat concret ceva contra mulinetelor shimano,de exemplu: twinpowerul face peruci sau t.p.-rul scirtiie la rotor etc.Nu s-au auzit decit remarci subiective de genul "bicicleta" ,sau aluzii la cum au fost obtinute etc.Pina si din titlul topicului reiese ceva ,adica shimano este primul si daiwa este a doua.Adica shimano este regele si daiwa incearca sa-l detroneze :D :lol: Lasind gluma la o parte,poate ne spun posesorii de daiwa pe ce motiv CONCRET au renuntat la mulinetele shimano,asa dupa cum am vazut ca unii posesori de shimano au renuntat la daiwe,pt ca la unele modele scumpe au aparut probleme specifice mulinetelor low cost:fisiieli,pacaneli, necesitatea de a schimba rulmentii etc.Sa nimerit sa am mulinete shimano,nu foarte scumpe,de care sint extrem de multumit,dar am avut si intentia sa imi cumpar daiwa ,si asta pt ca sa nu ma incorsetez in prejudecati sforaitoare de genul :eu sint fan cutare marca ,restul e can-can Ar putea un fan daiwa sa ma convinga CU ARGUMENTE TEHNICE CONCRETE,sa imi cumpar in locul unui twin power o mulineta daiwa din clasa de pret asemanatoare??Daca da astept bucuros sugestii.. :wink:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 11 Noi 2009, 07:33

In categoria sub 100$ Shimano sunt mai bune. Spre comparatie am o Daiwa Regal 4I si Shimano Sahara . Nu prea se compara daiwa fiind in dezavantaj clar.
Mulinetele peste 100 $ am doar una de la care nu am nici o satisfactie. Asa ca eu personal am hotarat sa raman in categoria asa zisa low cost for ever. De ce ? In primul rand nu am argumente in ce priveste materiale calitatea si executia pe de o parte si diferenta de pret. Multe chestiuni care sunt prezentate ca exclusive pentru mulinete de top sunt niste mofturi pentru colectionari. Acasa pot sa ai robinete de inox la cada sau din aur nu insemna ca alea de aur tin mai mult sau sunt mai folositoare decat cele din inox.
Dar respect optiunile pescarilor care opteaza pentru mulinete scumpe.
Votul meu e Shimano.
the angler is catching xxx, not by the lure

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Noi 2009, 08:12

valistrati scrie: daca imi doresc mulinete nu pot sa merg decit la cei ce fac din 1955 mulinete ,adica la Daiwa .....capisci???? :wink:
Sunt unii care produc dinainte de 1955 mulinete? De ce nu mergi la ei? De ce tocmai 1955 e cel mai bun an pentru a incepe sa faci mulinete? :lol:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 11 Noi 2009, 08:31

MihaiV scrie:
valistrati scrie: daca imi doresc mulinete nu pot sa merg decit la cei ce fac din 1955 mulinete ,adica la Daiwa .....capisci???? :wink:
Sunt unii care produc dinainte de 1955 mulinete? De ce nu mergi la ei? De ce tocmai 1955 e cel mai bun an pentru a incepe sa faci mulinete? :lol:
Buna dimineata , :lol: te-ai trezit si tu "maistre"?? :D
Numai tu puteai pune asemenea intrebare .... :lol: merg la cei ce fac mulinete din 1955 pt. ca asa vreau eu ....e vreo problema?
Te las pe tine sa descoperi de ce 1955 a fost anul cel mai bun de-a face mulinete ... :lol: :lol: :lol: iti dau un sfat ...da un mail la Daiwa si te lamuresc ei de ce ... :lol: :lol:poate ca doar atunci le-a dat banca credit sa deschida fabrica ....mai stii... :wink:

P.S. Va intreb dragi fani Shimano ,oare e ce fondatorul Megabass , Yto a inceput colaboarea tocmai cu firma Daiwa ???
Va poate spune ceva chestia asta???
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 11 Noi 2009, 09:44

semlecangheorghe scrie:De-a lungul celor 9 pg citite cu nesat,pagini scrise pe tema shimano vs daiwa,se observa o usoara defavoare in privinta daiwelor.In sensul ca unele modele nu tocmai ieftine au mici scapari,si, pina acum nimeni n-a punctat concret ceva contra mulinetelor shimano,de exemplu: twinpowerul face peruci sau t.p.-rul scirtiie la rotor etc.Nu s-au auzit decit remarci subiective de genul "bicicleta" ,sau aluzii la cum au fost obtinute etc.Pina si din titlul topicului reiese ceva ,adica shimano este primul si daiwa este a doua.Adica shimano este regele si daiwa incearca sa-l detroneze :D :lol: Lasind gluma la o parte,poate ne spun posesorii de daiwa pe ce motiv CONCRET au renuntat la mulinetele shimano,asa dupa cum am vazut ca unii posesori de shimano au renuntat la daiwe,pt ca la unele modele scumpe au aparut probleme specifice mulinetelor low cost:fisiieli,pacaneli, necesitatea de a schimba rulmentii etc.Sa nimerit sa am mulinete shimano,nu foarte scumpe,de care sint extrem de multumit,dar am avut si intentia sa imi cumpar daiwa ,si asta pt ca sa nu ma incorsetez in prejudecati sforaitoare de genul :eu sint fan cutare marca ,restul e can-can Ar putea un fan daiwa sa ma convinga CU ARGUMENTE TEHNICE CONCRETE,sa imi cumpar in locul unui twin power o mulineta daiwa din clasa de pret asemanatoare??Daca da astept bucuros sugestii.. :wink:
sa stii ca am auzit de probleme si la twin power(nu varianta Japan)-din care unele culmea exact de genul celor "tipice" daiwa si anume crantzaneli!:wink:
acuma doar nu vreti sa convingeti lumea ca shimano e uber alles fara drept de apel......ca daca e asa,permiteti sa ma indoiesc :roll:
nu cred ca la nivel mondial ar fi avut sanse la lupta pt suprematie daca facea petarde pe bani multi.....
raman la parerea mea,si anume ca mulineta care te multumeste pe tine e cea mai buna!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 11 Noi 2009, 10:29

Nu cred ca ne-am luati multi Daiwa dupa ce AM RENUNTAT la Shimano, pur si simplu nu am ales Shimano.

Excelerul e acum si sub 100$.

Nu am vazut mulinete Daiwa din clasa mica de preturi sa le cedeze totusi componente. Am 3 prieteni care au ramas cu Nexave si Exage in brate pe malul lacului dupa un an de folosinta nu prea intensa. Au cedat ceva componente din plastic. Au destul de multe componente din plastic cele din clasa de jos.

Intrebati-i pe pescarii din Odorhei cum au renuntat si la lanseta si la mulineta Fire Blood aproape noi si au trecut pe Steez sau InfinityQ (eu stiu 2).

Ca fashaie su mai suna... intra apa, nisip, una alta, depinde si in ce conditii se pescuieste. Mulinetele trebuie si intretinute din cand in cand. Inafara de asta sunt mecanisme s angrenaje acolo care nu pot sa nu scoata niciun zgomot ca doar nu-s din StarTrek. (si alea mai scoteau). Ala-i baiu ca suna? Ati ramas cu vreo Daiwa in brate (nu mai veche de 4 ani)? Sa-i sara ceva, sa nu mai mearga mecanismul?
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 11 Noi 2009, 11:05

Am si eu un Shimano Exage 4000. Problema apara atunci cand lansez;face niste peruci...de-ti vine sa aduci cerul mai aproape cu vreo 2 metri. La textil face asa, nu la fiecare lansare, dar se intampla destul de des. Un sfat, o sugestie...o scobitoare mentolata...se poate? :)

Numai sa nu-mi spuneti sa cumpar Daiwa :). Am si din alea :)

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Noi 2009, 11:40

Vectrex94 scrie:Am si eu un Shimano Exage 4000. Problema apara atunci cand lansez;face niste peruci...de-ti vine sa aduci cerul mai aproape cu vreo 2 metri. La textil face asa, nu la fiecare lansare, dar se intampla destul de des. Un sfat, o sugestie...o scobitoare mentolata...se poate? :)

Numai sa nu-mi spuneti sa cumpar Daiwa :). Am si din alea :)
Vezi poate ai tamburul prea incarcat, ca altceva nu poate fi. :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Noi 2009, 11:42

valistrati scrie:
P.S. Va intreb dragi fani Shimano ,oare e ce fondatorul Megabass , Yto a inceput colaboarea tocmai cu firma Daiwa ???
...da, s-au inteles la pretz. :lol: :lol: :lol:
Ultima oară modificat 11 Noi 2009, 11:54 de către Adelin, modificat 1 dată în total.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 11 Noi 2009, 11:52

Adelin scrie:
Adelin scrie:[quotevalistrati"] P.S. Va intreb dragi fani Shimano ,oare e ce fondatorul Megabass , Yto a inceput colaboarea tocmai cu firma Daiwa ???
...da, s-au inteles la pretz. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: Slabuta replica colegu.... :lol: :lol: :lol:
Sincer ma asteptam la ceva mai consistent din partea ta :wink: ....dar cum nu ai argumente la chestia asta ....pas. :oops:
Cred ca Yto le-a cintat celor de la firma de biciclete urmatorul refren:
-Shimano la revedere ...
Shimano la revedere ....... :lol: :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Scrie răspuns