Shimano V Daiwa
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
- bushmaster
- utilizator constant
Daiwa rules baby!
Cea mai tare mulineta pe care am avuto eu vreo data este Team Daiwa Saltwater 3000 iA. Dupa aproape 10 ani de folosinta si citeva bai in apa sarata si nisip merge ceas, la fel ca in prima zi si nu as da mulineta asta nici pe 5 Shimano de orice fel. Mulinete Daiwa sunt in general putzin mai "grosolane" si tocmai de aia mult mai robuste decit Shimano pe care le potzi bloca pur si simplu cu un singur fir de nisip, pe care Daiwa l-ar macina fara nici o problema. Shimano fac mulinete foarte bune, fara indoiala, dar sunt dupa parerea mea mult prea perfect construite si foarte sensibile, eu unu ramin in orice caz "fan" inrait Daiwa!

De exemplu, in opinia mea, in materie de mulinete de top, Shimano ii depaseste clar pe cei de la Daiwa.
Astfel:
- spinning: Stella este peste Steez;
- casting, low profile: Calais DC (cu sistem digi control) este mult peste Steez;
- casting, round profile: Calcutta DC (cu sistem digi control) este mult peste Pluton.[/quote]
La cate comentarii negative am auzit despre Stella(chiar si de la useri ai forumului)si la cate laude am auzit despre Steez,mi-e greu sa cred ca Stella e mai buna.
Am auzit pe multi sustinand ca Twinpower e cea mai buna mulineta de la Shimano,mai buna decat FireBlood sau Stella.
Steez e peste Twinpower,concluzia mea este ca Steez e peste Stella,Fireblood,Aspire,Twinpower si ce mai vrei tu.
Cu Morethan Branzino ai incercat sa compari o Stella?Nu de alta dar s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca si asta,la fel ca Steez,e peste concurenta si are un mers la fel de fin ca mult laudatele Shimano.
Rontaitul ala la multe mulinete Daiwa nu e un defect.La fel se intampla si la mulinetele de crap unde InfinityBR e mai zgomotoasa dar rezista in timp mult mai bine decat Big Baitrunner LC,concurentul direct.
Concluzie:Daca ar trebui sa aleg intre Stella si Morethan,as alege Morethan fara dar si poate.De Steez nu are rost sa mai vorbim.
Sti cum e comparatie asta?Asta e la fel ca la masini->Lumea sustine ca VW(bicicletele) e cea mai tare masina nemteasca dar uita ca mai exista Mercedes si BMW(Daiwa),care cu toate ca nu se vand atat de bine sunt superioare concurentei la multe capitole,inclusiv la pret,e adevarat.
Astfel:
- spinning: Stella este peste Steez;
- casting, low profile: Calais DC (cu sistem digi control) este mult peste Steez;
- casting, round profile: Calcutta DC (cu sistem digi control) este mult peste Pluton.[/quote]
La cate comentarii negative am auzit despre Stella(chiar si de la useri ai forumului)si la cate laude am auzit despre Steez,mi-e greu sa cred ca Stella e mai buna.
Am auzit pe multi sustinand ca Twinpower e cea mai buna mulineta de la Shimano,mai buna decat FireBlood sau Stella.
Steez e peste Twinpower,concluzia mea este ca Steez e peste Stella,Fireblood,Aspire,Twinpower si ce mai vrei tu.
Cu Morethan Branzino ai incercat sa compari o Stella?Nu de alta dar s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca si asta,la fel ca Steez,e peste concurenta si are un mers la fel de fin ca mult laudatele Shimano.
Rontaitul ala la multe mulinete Daiwa nu e un defect.La fel se intampla si la mulinetele de crap unde InfinityBR e mai zgomotoasa dar rezista in timp mult mai bine decat Big Baitrunner LC,concurentul direct.
Concluzie:Daca ar trebui sa aleg intre Stella si Morethan,as alege Morethan fara dar si poate.De Steez nu are rost sa mai vorbim.

Sti cum e comparatie asta?Asta e la fel ca la masini->Lumea sustine ca VW(bicicletele) e cea mai tare masina nemteasca dar uita ca mai exista Mercedes si BMW(Daiwa),care cu toate ca nu se vand atat de bine sunt superioare concurentei la multe capitole,inclusiv la pret,e adevarat.
Poftim un alt argument:
http://www.tackletour.net/T3Forum/viewtopic.php?t=26346
Poate ca asta va tine !
Poate ca asta va tine !

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
hmmm,Neamtul scrie: Cu Morethan Branzino ai incercat sa compari o Stella?Nu de alta dar s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca si asta,la fel ca Steez,e peste concurenta si are un mers la fel de fin ca mult laudatele Shimano.
btw de Morethan Branzino asta si dupa cum zic ei "the best inshore arsenal. Fine for saltwater use".
uite aici ceva de cugetat, unele mai si ruginesc din cand in cand

-
- veteran
Colegu ,iti dau si eu un argument ....stii bine ca mi-a stat Luviasul in apa la Colibita 30 de ore ....si iti spun cu mina pe inima ca nu are nici pe dracu ....razvan m. scrie:Poftim un alt argument:
Poate ca asta va tine !

Si iti raspund si la intrebarea din bannerul ce-l tot fluturi in ochii mei...
DA traiesc foarte ,foarte bine ...

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!