Shimano V Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 11 Noi 2009, 14:47

Pai da-mi tu argumente de ce n-ar fi? :lol:
Ca e Shimano? :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Noi 2009, 14:49

eu am sa-ti dau contraargumentele :D .....
da pana una alta tu ai iesit in ulitza mare strigand ca steez e peste TP
Deci te rog , presteaza :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Noi 2009, 14:49

a si sa nu uit
la fel
de ce crezi ca DC e peste Steez
pescuiasca si el va

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 11 Noi 2009, 14:55

Razvan compara aici Calais DC cu Steez sau Calcutta DC cu Daiwa Pluto. Razvane, ai pescuit cu toate 4 ? sau sunt concluziile rezultate din urma compilatiilor de pe tackletour ? Dintre astea le am pe primele 3. Nu m-am gandit niciodata sa compar Steez cu Calais DC. Steez este altceva, eventual o compari cu Metanium DC, dar nici atunci nu te poti pronunta decat doar daca le-ai folosit mult timp. Personal mie imi plac mai mult mulinetele Daiwa iar la categoria multiplicatoare, Shimano si Abu. Stella imi place mult si probabil o sa-mi achizitionez una, dar nu o sa zic niciodata ca Shimano sau Daiwa sunt de kkt.
TEAM ATOM

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 11 Noi 2009, 14:56

In primul rand pretul.Pretul ala nu-l platesti numai ca scrie Daiwa pe ea.
TwinPower e mulinete 'de mijloc',exista mulinete mult mai bine cotate la Shimano.
Eu cred ca e vorba si de diferente la mecanisme si materiale,proces de fabricatie,etc.
O mulineta Daiwa intotdeauna isi va pastra pretul mai bine decat o Shimano,asta se stie.
Nu incerca sa-mi demonstrezi ca nu stiu ce vorbesc,ca ceea ce scriu e ceea ce am gasit eu pe net despre mulinetele astea.Le am avat in mana de cateva ori pe amandoua dar nu le am asa ca nu pot sa-ti dau alte detalii dar diferenta de pret nu e facuta numai de numele brand-ului.Ia-le in mana si invarte putin de ele,studiaza-le si o sa observi si tu ca vorbim de clase diferite.
Dar noh,pentru unii bicicleta e mai rezistenta decat tractorul. :lol: :wink:

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 11 Noi 2009, 15:01

Pana de seara ajungem la 20 pagini,ce tare. :lol: :lol:

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 11 Noi 2009, 15:11

Neamtul scrie: TwinPower e mulinete 'de mijloc',exista mulinete mult mai bine cotate la Shimano.
tp nu e de mijloc, mai bine "cotata" ar fi numai stella
ca idee http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/reel_02.html

de mijloc ai putea zice despre sahara, technium, navi, poate ultegra etc

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 11 Noi 2009, 15:22

Multe concluzii de pe tackletour, deci. Multe parareri de aici nu se bazeaza pe nimic, eventual pe cautari pe google. Tackletour mai au si interese comerciale, in special asta se vede prin promovarea betelor megabass in detrimentul evergreen ori nories, asta este un exemplu. A mai fost un sir lung de polemici tot bazat pe un review de pe tackletour pt evergreen balista, unde batul era prezentat a fi de kkt.
TEAM ATOM

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 11 Noi 2009, 15:29

Pai bine dar atunci Aspire,Fireblood si Stella ce sunt?
TwinPower e de mijloc...spre varf dar nu varf.
Infine...
Pentru mine nu exista numai Daiwa sau numai Shimano.Amandoua au plusuri si minusuri dar haideti sa nu exageram. :wink: Vreau sa vad si eu Daiwa aia de peste 100$ care se strica dupa 1-2 sezoane de utilizare corecta.Pai si cu stifturile din piata pescuiesti 1-2 sezoane.Cu Daiwa...de la 5 ani in sus,asta-i sigur.Cu Shimano,nu stiu...,nu am inca asa ca ramane de vazut cat de fiabile sunt.
Daiwa sunt nr.1 mondial.
Citat:"Restul e can-can".
Nu inseama ca Shimano sunt mulinete rele dar nici nu poti sa spui ca sunt fara concurenta. :wink:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Noi 2009, 15:30

Neamtul scrie:In primul rand pretul.Pretul ala nu-l platesti numai ca scrie Daiwa pe ea.
TwinPower e mulinete 'de mijloc',exista mulinete mult mai bine cotate la Shimano.
Eu cred ca e vorba si de diferente la mecanisme si materiale,proces de fabricatie,etc.
O mulineta Daiwa intotdeauna isi va pastra pretul mai bine decat o Shimano,asta se stie.
Nu incerca sa-mi demonstrezi ca nu stiu ce vorbesc,ca ceea ce scriu e ceea ce am gasit eu pe net despre mulinetele astea.Le am avat in mana de cateva ori pe amandoua dar nu le am asa ca nu pot sa-ti dau alte detalii dar diferenta de pret nu e facuta numai de numele brand-ului.Ia-le in mana si invarte putin de ele,studiaza-le si o sa observi si tu ca vorbim de clase diferite.
Dar noh,pentru unii bicicleta e mai rezistenta decat tractorul. :lol: :wink:
Neamtule ,
In primu rand eu nu incerc sa te conving de nimic, mai ales despre faptu ca stii sau nu ce vorbesti
suntem pe un topic despre mulinete , mai tehnic putin si te-am rugat daca tot ai dat niste verdicte sa le sustii cu argumente sau daca nu ai argumente macar sa specifici ca e parerea ta
uite nu vezi ca Mihai era dezamagit ca el nu are ce citi pe aici util :D

Pretul
Nu e singura variabila in alegerea mulinetei
Nu toate mulinetele au acelasi raport calitate pret.
Din punct de vedere calitate pret un TP de japonia SR Sistem bate un steez
Daca vei compara modelel de 2500 intre ele ( cat de cat comparabile )
Un TP costa aprox 365 usd
un Steez 529 usd

Daca apreciezi f tare diferenta de greutate ( steez are corp din magneziu ) ai aprox 7 oz la daiwa si 9oz la Shimano , poate merita sa dai banii astia , daca nu, 164 de dolari e mult prea mult pt ce-ti ofera una fata de alta
ca raport calitate pret un TP e comparabil probabil cu Certate dar nu cu steez

Sunt folosite materiale de cea mai buna calitate in amandoua
daca e de hartaneala shimano va tine mai bine ca steezul care dupa o vreme maraie ...pt unii e deranjant pt altii nu

nu stiu care -si pastreaza mai bine pretul , nu mi-am dat seama de vreo diferenta

le-am luat in mana , am invartit putin de ele , am pescuit si in plus am si desfacut

eu zic ca nu prea poti compara asa brut niste mulinete intre ele
intai trebuie sa vezi ce te intereseaza pe tine la o mulineta cf stilului tau de pescuit si apoi sa-ti urnaresti ce model iti trebuie care
sa aiba acele caracteristici .

Ambele branduri au mulinete extrem de bune dar si modele mai putin reusite
o comparatie intre branduri e cel putin superficiala sau doar de fun
pescuiasca si el va

Scrie răspuns