Shimano V Daiwa
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
@Tristian,am pescuit cu un Exage vreo doi ani de zile si pot spune ca am tras de ea la maxim.Intre timp am vandut-o si cel care a luat-o e ff.multumit .Cred ca o foarte mare importanta o are intretinerea lor.Nu-mi aduc aminte sa fi gasit plastic in ea atunci cand o gresam.
Posibil locasul de la rulmentul pe role sa fie plastic,dar niciodata probleme cu el.Chiar am facut-o bucati sa vad de ce merge asa bine.
Nu contest faptul ca altii posibil sa fi avut probleme ,dar asta e valabil si in cazul altor mulinete.Stii vorba aia,cand e sa ai ghinion... 

deci daca inetrantional pitesti i-a batut pe dinamo si craiova i-a batut pe international rezulta ca dinamo e sub craiovaNeamtul scrie:Am auzit pe multi sustinand ca Twinpower e cea mai buna mulineta de la Shimano,mai buna decat FireBlood sau Stella.
Steez e peste Twinpower,concluzia mea este ca Steez e peste Stella,Fireblood,Aspire,Twinpower si ce mai vrei tu.

iete ca facura egal

daca iri o cotzait-o pe moni si moni l-o cotzait pe soferul in livrea si prohab , rezulta ca iri si soferul se iubesc

nu prea merge asta Neamtule

asta cu o mulineta peste alta e cel putin relativa
sunt modele diferite cu destinatii si stiluri de pescuit specifice
in plus acelasi producator are modele mai reusita si mai putin reusite
eu in continuare cred ca sepcile de la shimano se invart pe cap mai bine ca alea de la daiwa

iar husele de mulineta de la daiwa maraie mai atre ca husele de la shimano care is facut pt spitze

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Asta mi se pare a fi chiar un subiect foarte misto, pe care se poate discuta mult si cu folos. Ma asteptam sa vad aici parerile si impresiile argumentate ale unor posesori de asemenea mulinete, exprimate comparativ si cu date clare. Din pacate, vad ca s-a discutat mult, dar steril. Unul zice ca D e net superioara desi n-a avut S, altul ca S e net superioara desi n-a avut D, altii isi dau cu parerea desi n-au avut veci de nici unele, sau unii au avut dar nu argumenteaza si se mai si oftica daca sunt intrebati. Ce-or mai fi cautand pe aici?
Chiar am citit 13 pagini de forum cu speranta ca voi invata ceva de aici. Am invatat: nu mai fac greseala sa citesc atat!
Chiar am citit 13 pagini de forum cu speranta ca voi invata ceva de aici. Am invatat: nu mai fac greseala sa citesc atat!

Merge foarte bine.Sorin scrie:deci daca inetrantional pitesti i-a batut pe dinamo si craiova i-a batut pe international rezulta ca dinamo e sub craiovaNeamtul scrie:Am auzit pe multi sustinand ca Twinpower e cea mai buna mulineta de la Shimano,mai buna decat FireBlood sau Stella.
Steez e peste Twinpower,concluzia mea este ca Steez e peste Stella,Fireblood,Aspire,Twinpower si ce mai vrei tu.![]()
iete ca facura egal![]()
daca iri o cotzait-o pe moni si moni l-o cotzait pe soferul in livrea si prohab , rezulta ca iri si soferul se iubesc![]()
![]()
nu prea merge asta Neamtule![]()
asta cu o mulineta peste alta e cel putin relativa
sunt modele diferite cu destinatii si stiluri de pescuit specifice
in plus acelasi producator are modele mai reusita si mai putin reusite
eu in continuare cred ca sepcile de la shimano se invart pe cap mai bine ca alea de la daiwa![]()
iar husele de mulineta de la daiwa maraie mai atre ca husele de la shimano care is facut pt spitze

+ca link-ul ala cu Branzino stricata tine de proasta utilizare.Ce credeti voi ca daca scrie ca poate fi spalata cu apa atunci poti s-o si bagi de tot in apa(mai ales sarata)?Pai se stie ca sarea are efecte aproape imediate si descompune chiar si vaselina cu care sunt unse mulinetele.Incercati sa faceti asta si cu o Stella si mai vorbim.

Mulineta aia defecta e un caz singular si nu tine de partea mecanica a mulinetei ci de prostia proprietarului.In veci o Stella nu va fi mai buna decat o Branzino.
PS:Branzino,cu toate ca este pentru pescuit in apa sarata,e excelenta si pentru stiuca sau avat.