Shimano V Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 11 Noi 2009, 15:33

Sorin scrie: Ambele branduri au mulinete extrem de bune dar si modele mai putin reusite
o comparatie intre branduri e cel putin superficiala sau doar de fun
Corect Sorine !
TEAM ATOM

mihaip
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mihaip » 11 Noi 2009, 15:35

Sorinache, da' de ce ai Daiwa de cast si nu Metaniumu'? :? :D

mihaip
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mihaip » 11 Noi 2009, 15:36

apropo', avem un Pixy :D Zabet stie.

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 11 Noi 2009, 15:40

Foarte bine ai punctat. :wink:
Nu stiu daca merita sau nu diferenta aia de pret dar eu daca ar fi sa aleg as alege Shimano sau Okuma in categoria sub 100$,as alege Shimano in categoria 100-200$,Shimano & Daiwa in categoria 2-400$ dar de la 400 in sus cred ca as lua in calcul numai Daiwa,care inca mai au acel ceva ce te face sa le consideri mai bune si te face sa scoti si banii din buzunar ca sa le platesti. :lol:

Off topic:Bagati,bagati,inca nu am strans 20pagini.De'abia de seara vor fi 24h de la deschiderea subiectului. :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Noi 2009, 15:51

mihaip scrie:Sorinache, da' de ce ai Daiwa de cast si nu Metaniumu'? :? :D
primu a fost un Quantum care mi-a mancat sufletu pana l-am desfacut , cu ajutorul lu Cristi E care o avut mai multa rabdare ca mine :D
desi greut , imi place si acum pt oratanii :D

daiwa mi-am luat ca nu mi se parea ok sa umblu cu mana la desfacut capacu si reglat frana centrifugala
si din ce am vazut la altii ce misto lansau :D , si din ce nu puteam suferi bazaitu DC -ului , imi luai shtiz si apoi ito ( alta noua nu nu aia ...)
is multumit cu ele
probabil urmatorul va fi un pixy ....stiu pe cineva care are :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Noi 2009, 15:52

Neamtul scrie:Foarte bine ai punctat. :wink:
Nu stiu daca merita sau nu diferenta aia de pret dar eu daca ar fi sa aleg as alege Shimano sau Okuma in categoria sub 100$,as alege Shimano in categoria 100-200$,Shimano & Daiwa in categoria 2-400$ dar de la 400 in sus cred ca as lua in calcul numai Daiwa,care inca mai au acel ceva ce te face sa le consideri mai bune si te face sa scoti si banii din buzunar ca sa le platesti. :lol:

Off topic:Bagati,bagati,inca nu am strans 20pagini.De'abia de seara vor fi 24h de la deschiderea subiectului. :lol:
parerea mea e ca sub 100 usd sa nu-ti cumperi nimic
in rest e de ,,bustibus'' :D
pescuiasca si el va

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 11 Noi 2009, 16:02

Sorin scrie: probabil urmatorul va fi un pixy ....stiu pe cineva care are :D
si dupa aia next step - flai :twisted: :lol:
ps - te ajut eu si cu Tavi sa te convertim :D

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Noi 2009, 16:03

never ! :D
uite vezi e mai simplu la spin /cast : never
la flai ar fi
n
ne
nev
neve
never
:D
pescuiasca si el va

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 11 Noi 2009, 16:05

[quote="Neamtul"]Foarte bine ai punctat. :wink:
Nu stiu daca merita sau nu diferenta aia de pret dar eu daca ar fi sa aleg as alege Shimano sau Okuma in categoria sub 100$,as alege Shimano in categoria 100-200$,Shimano & Daiwa in categoria 2-400$ dar de la 400 in sus cred ca as lua in calcul numai Daiwa,care inca mai au acel ceva ce te face sa le consideri mai bune si te face sa scoti si banii din buzunar ca sa le platesti. :lol: quote]

Esqueeze me?!?!?!

Hai sa-ti dau un exemplu, Metanium Mg DC este peste Steez ca performante si mai ieftina, atentie fara sa te apuci de nebunii si sa tunezi Steezu`, cum stiu eu pe cineva, ca atunci nu mai e mulineta de serie nu?!
Asta e un exemplu...Millionaire I`ze Light(editie super limitata, super mega tunata) este sub Conquest DC (mulineta de serie).

Mai vrei?

Nu ma bag la spin ca nu mai folosesc de ceva ani.La mulinetele super premium, pe parte de angrenaj si fiabilitate vorbesc, nu prea cred ca sunt mari diferente, eventualele accidente sunt din vina utilizatorului, ori proasta intretinere, ori gear ratio-ul nepotrivit pentru stilul nepotrivit...etc....

Si apropos, Branzino este editie aniversara....

Si ca pomenea colegu` Valentin aici de mr. Ito....care vad ca da si fuge si singurul lui argument in favoarea Daiwa e ca au traditie in mosoare din 1955. Pai mergand pe logica asta, nu pot sa deduc decat ca...masina lui este un Ford, lansetele lui de sticla sunt Lamiglas si cele de carbon Fenwick, cu toate ca stiu ca s-a spurcat la JDM-uri... :twisted:

Singurul argument in viziunea mea pentru Daiwa este pretul. (poate si d`aia Ito a mers pe ideea marketabilitatii)..si poate Shimano nu a avut nevoie de tuningul lui sa-si vanda sculele. Ma intreb, cum o fi rezistat Shimano pe piata japoneza, si in materie de vanzari sunt peste Daiwa, cu preturi mai mari?!?!?!?...mai ales la japonezi?!?!!?!
Singurul lucru la care Daiwa stau clar mai prost decat Shimano este la inovatie...cu DC le-au dat-o clar la poponet...a si la service si garantie....
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 11 Noi 2009, 16:05

sorinel, am facut print screen la treaba asta :twisted:
:D

Scrie răspuns