Dar de ce numai o data la 6 saptamani? Apropo, ce carlige af fi mai bune in afara de Gamakatsu?georcaef scrie:numai odata la vreo 6 sapt. e bine sa torni
Secretele turnarii jigurilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Se poate topi plumbul in asta http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=249 direct pe aragaz?
Until next time....Tight Lines!
Se recomanda la 6 saptamani , pentru ca este nociv, toxic. Cine are ocazia , este bine sa se faca in are liber. Eu fac treaba asta doar cand nu am copilul in casa si cu toate geamurile deschise, de ma ia curentul
. Foarte-foarte toxic nu poate fi ..atata timp , cat se mai comercializeaza in State. Pe cat posibil , sa se tina cont oricum de indicatiile din carticica moldului.
Nu gaseam nici eu intodeauna ce doream si cand doream...de asta m-am apucat si eu de turnat.
La pret nu ies mai ieftin clar...doar cand am ocazia sa iau Ownere si Gamakatsu din State.
adrian...da se poate...dar face aceasi treaba ca si canile emailate ,ramase de la bunica
, cu "cioc"
...si un patent ca maner
...Dar daca te apuci de treaba sa faci "afacere" atunci e altceva...sunt scule si mai performante:)...pentru uz personal nu merita investitia...O parere.

Nu gaseam nici eu intodeauna ce doream si cand doream...de asta m-am apucat si eu de turnat.

adrian...da se poate...dar face aceasi treaba ca si canile emailate ,ramase de la bunica

Eu cred ca merita si pentru uz personal avand in vedere ca Gamakatsu,de care folosesc acum,sunt 4 ron si la 100 de buc. , calculeaza sa vezi ce iese
......E pretul pt o matrita plus 100 de carlige si le torn pe ce gramaje vreau eu...Corect ? Eu am intrebat daca se poate tine polonicul de mai sus din fonta direct pe aragaz fara sa crape sau sa se intample altceva cu el....

Until next time....Tight Lines!
nu prea cred ca-i o smecherie cu polonicul ala. destinatia lui e sa iei plumbul care-l topesti in alta oala.
personal ti-as recomanda un furnal dintr-asta:
http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=656
eu am modelul 1894 si cum spuneam intr-un post anterior e o joaca de copil. il bagi in priza si apoi dai drumul cate putin din robinet. ai avantajul ca tine plumbul topit tot timpul si lucrezi cu el foarte usor. in plus zgura se aduna la suprafata iar plumbul folosit e din partea de jos. nu obosesti tinand o greutate mare in mana, nu frige, torni exact cat ai nevoie etc.
daca ti se pare mare investitia, te ajut eu sa le torni si ne intelegem noi.
personal ti-as recomanda un furnal dintr-asta:
http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=656
eu am modelul 1894 si cum spuneam intr-un post anterior e o joaca de copil. il bagi in priza si apoi dai drumul cate putin din robinet. ai avantajul ca tine plumbul topit tot timpul si lucrezi cu el foarte usor. in plus zgura se aduna la suprafata iar plumbul folosit e din partea de jos. nu obosesti tinand o greutate mare in mana, nu frige, torni exact cat ai nevoie etc.
daca ti se pare mare investitia, te ajut eu sa le torni si ne intelegem noi.
baieti! sa nu devenim ipohondri schizofrenici
poti sa torni cu geamul deschis e suficient.treaba cu o data la 6 saptamani nu e realista atat timp cat pb nu se elimina din organism(e otrava cumulativa).dar sa ne gandim la sticlari,fostii zetzari si alte bresle...au iesit la pensie linistiti
la amatorii ca noi nema problema.mai ales ca am baut apa atatia ani din instalatii cu tevi de pb.@adrian cred ca un ibric din aluminiu de 5 lei e suficient pentru topit,asta daca-i pentru necesitate personala 

rine@ absolut de acord...totusi prefer sa nu tin copilul in vapori de plumb, cum nu mai fumez in casa de cand il am... 
Cine fumeaza(cazul meu) chiar ar fi paradoxal sa fac mare zarva din nitel vapori de Pb.
rine...eu m-am adresa mai sus lui adrian ...scuze...el a crezut ca zic despre toata turnarea ca nu merita...eu vorbeam doar de polonic...

Cine fumeaza(cazul meu) chiar ar fi paradoxal sa fac mare zarva din nitel vapori de Pb.

rine...eu m-am adresa mai sus lui adrian ...scuze...el a crezut ca zic despre toata turnarea ca nu merita...eu vorbeam doar de polonic...