Secretele turnarii jigurilor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 13 Iul 2010, 21:43

Corect ,daca esti multumit, f. bine, e la fel ca la bete uni sunt multumiti cu Trabucco alti au probleme si cu J.D.M-urile.

Numai bine...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Iul 2010, 21:47

Da e interesant..atunci as pune eu intrebarea:) Cum, in ce fel sau dece influenteaza jocul ala eficienta monturii?Avand in vedere ca nu este un joc semnificativ si mai ales la modelul cu "colar" apare rar si nesemnificativ..
Avantajul sunetului dat , nu contest...poate sa faca o oarecare diferenta.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Iul 2010, 21:49

eu am alta smecherie anti-zgura si vapori toxici.
Imi topesc tevile afara, la socri in curte; la un pahar de cognac +cola...si fac niste p[astile frumoase si curate :!: de plumb... Care topite acasa, in tihna cafelutei, nu mai miroase asa greu si fac incomparabil mai putina zgura...
cat priveste stralucirea...fiecare cu teoriile lui..eu jigurile de peste 40g le oxidez, NU vreau sa straluceasca...vreau sa mearga low profile jigul p[e fund...pentru al enerva mai rau pe musiu salau...
sunetul pe piatra?
aaaa...nu stiu :D
spor!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Iul 2010, 21:51

pupu...la Trabucco vs. JDM este o chestie pur finaciara...vorbind de pescari fanatici...iar aici vorbim de o chestie ce poate sa faca oricare dintre noi...depinde de "credinte" ..nu de buzunar :)...
Defapt la tine vad ca este vorba de mai mult, decat o simpla pasiune..lucrezi in domeniu, de aici vine priceperea ta, care pe mine sigur ma depaseste ...deci am inteles acum.
:wink:
Initiatorul topicului , cred ca a aflat mai mult decat spera...deci e foarte ok. :wink:

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 13 Iul 2010, 22:02

Ei, chiar e numai financiara, dar intram in alte discutii si e tarziu si greu de discutat pe aici (nu imi place de loc batutul in taste) poate la o pescuiala .

Numai bine...

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 13 Iul 2010, 23:09

Interesant tot ce s-a scris....Multumiri tuturor .Sper sa reusesc,adica sa-mi iasa bine. Si ca tot veni vorba de partea financiara,fac o paranteza si va anunt ca in Deva jig-urile cu carlig Gamakatsu au ajuns la frumosul pret de 4 ron :censored: deci cred ca e mai rentabil sa le fac acasa. Pentru inceput o sa-mi iau matrita asta http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=243 si unealta asta http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=249 .Sper ca o sa ma descurc cu ele.
Until next time....Tight Lines!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Iul 2010, 23:18

De pretul " polonicului" mai bine cumperi carlige de jig..

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 13 Iul 2010, 23:24

ma intreb cate jiguri trebuie sa agati ca sa merite turnarea acasa.
un jig owner e 1,3 lei

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 14 Iul 2010, 04:43

Georcaef, nu e vorba cate jiguri agati, si de pret, e vorba ca poti sa torni ce greutate vrei pe ce carlig vrei...
Eu de aceea mi-am si luat matrita, ca am cautat mult si nu gaseam nicicum greutatea care o vroiam pe un anume carlig...
Plus ca daca vrei Gamakatsu, nu e chiar ieftin... :wink:
Numa' bine.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 14 Iul 2010, 08:18

am priceput. eu mi-am luat jiguri facute gata owner si eurojig, am gasit dimensiunile ce ma intereseaza. am vrut si eu matrita, dar am renuntat dupa ce am citit ca turnarea e toxica si ca numai odata la vreo 6 sapt. e bine sa torni, pt. mine nu merita ca pescuiesc rar la jig.

Scrie răspuns