Secretele turnarii jigurilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Secretele turnarii jigurilor
Buna.Intentionez sa imi torn acasa jig-urile si banuiesc ca multi dintre voi o fac deja acasa dar cred ca acest lucru nu e asa de usor pentru cineva care o face pentru prima data. Si cred ca sunt multi cei care asteapta cateva informatii pentru a face jig-urile cat mai bine...Deci,cum se procedeaza corect la turnare,se incalzeste sau nu matrita,cum sa facem sa nu avem lipsa material in bila jig-ului, etc ...
Until next time....Tight Lines!
- Pescarul Mitica
- utilizator nou
- Pescarul Mitica
- utilizator nou
pe matrite sunt trecute codurile de la anumite tipuri de carlige care merg pe ele.vezi ca nu toate tipurile de carlige merg pe matritele alea.daca nu se potriveste tipul carligului atunci nu o sa se inchida bine matrita si o sa curga putin plum pe langa.
cand matrita e rece las-o putin sa se incalzeasca.cand e incintata eu mai mult de 3 calige nu torn.cateodata si cate 2 o data.nu e mare smecherie,doar pana te obisnuiesti
eu folosesc o cutie de pateu la care i-am facut un canal sa curga plumbul si o tin cu un patent din ala cu varful ascutit.stiu ca ma chinui putin dar asta e
spor la turnat
cand matrita e rece las-o putin sa se incalzeasca.cand e incintata eu mai mult de 3 calige nu torn.cateodata si cate 2 o data.nu e mare smecherie,doar pana te obisnuiesti
eu folosesc o cutie de pateu la care i-am facut un canal sa curga plumbul si o tin cu un patent din ala cu varful ascutit.stiu ca ma chinui putin dar asta e
spor la turnat
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!
eu mi-am luat un furnal de la do-it (dar are si la fishshop) si toata treaba devine o joaca de copil. bagi scula in priza, pui plumbul si astepti sa se topeasca, dupa care pui matritza sub furnal in dreptul robinetului si dai drumul la plumb pana se umple.
e bine sa incalzesti matritza in prealabil, iar pentru asta torni 4-5 serii de jiguri in gol (fara sa pui carligele) si o lasi mai mult inainte sa scoti bilele. astfel se incinge bine si nu mai ai probleme cu turnatul, chiar in spatiile stranse.
daca se intampla sa torni unul gresit, ii topesti bila tinand-o in plumbul topit si pui carligul iarasi in matritza.
succesuri
e bine sa incalzesti matritza in prealabil, iar pentru asta torni 4-5 serii de jiguri in gol (fara sa pui carligele) si o lasi mai mult inainte sa scoti bilele. astfel se incinge bine si nu mai ai probleme cu turnatul, chiar in spatiile stranse.
daca se intampla sa torni unul gresit, ii topesti bila tinand-o in plumbul topit si pui carligul iarasi in matritza.
succesuri
-
- veteran