Se rezolv? prin buc?area articula?iei, dac? uzura permite introducerea unei foi?e de metal (cupru în acest caz) coroborat cu restaurarea cotei opritorului de bra? al pickupului. În acest caz, am optat pentru lipirea unei t?bli?e din cupru peste opritorul din aripa de rotor:

Întotdeauna, la deschiderea unei mulinete din aceast? categorie, ne uit?m dup? ?aibele de calare a capacului carterului, dac?, unde ?i câte sunt. În acest caz, acest Certate nu avea nici una...

Tot dup? astfel de ?aibe, ne uit?m ?i când deschidem capacul care închide rulmentul de antiretur. În acest caz, am g?sit doar una:

Nu exist? echip?ri din fabric? cu o singur? ?aib? în?l??toare sub capacul antireturului. Ele pot fi ori dou?, (în ambele p?r?i câte una) ori niciuna.
Nu cred c? am discutat înc? despre aceste ?aibe, a?a c? pot s? v? spun c? ele au rol în unele situa?ii (nu în toate) de a asigura o gard? necesar? func?ion?rii corespunz?toare ?i f?r? fâ?âit a rulmentului de antiretur pentru setarea butonului pe pozi?ia ,,cuplat" (ON)
În situa?ia de fa?? nu a fost necesar? echiparea cu ?aibe sub capacul antireturului. Am f?cut testele ?i am eliminat ?i unica ?aib? pe care am g?sit-o, fiindc? capacul nu presa pe rulmentul de antiretur în lipsa acestor distan?iere, deci erau inutile în acest caz. Poate are leg?tur? ?i cu carcasa made in ,,Ize Factory". La alte mulinete din aceast? categorie, nu se poate îns? f?r? ele.
Dup? repara?ia executat? asupra pickupului ?i verificarea care presupune desc?rcarea ?i reânc?rcarea firului pe tambur, am putut elimina una din ?aibele-ferodou-în?l??toare de sub tambur, ca dovad? c? dep?n?torul func?iona de acum perfect.
E un lucru care se confirm? tot mai mult, c? la acei pescari care au deprinderea de a închide pickupul prin rota?ia manivelei dup? lansare, mulinetele ajung mai repede s?-?i deregleze dep?narea firului pe spa?iul de stocare al tamburului ?i anume s?-l bobineze deplasat spre buza tamburului. Situa?ia se poate îns? remedia prin introducerea de ?aibe în?l??toare sub tambur, ori prin repararea p?r?ilor afectate ale mulinetei, a?a cum a?i v?zut în post?rile din acest topic.
S? fie de folos!
T.D. Rew.