Pentru inceput, am sa postez 10 fotografii care prezinta rezolvarea pas cu pas a unei probleme ce accidental, are incidenta destul de mare. Azi mi-au venit doi amici, ambii cu aceeasi problema. Rupt piciorul de sprijin al mulinetei. Am hotarat sa-i ajut, mai ales ca ambele mulinete fusesera cumparate cu ani in urma din magazinul pe care l-am avut, iar rezolvarea, pe care am mai testat-o pe zeci de alte mulinete de la diverse firme, am sa v-o prezint in cele ce urmeaza:
Aceasta e una din ele si a fost calcata, bineinteles din greseala.

Am lipit cu superglue planul de separatie rezultat prin rupere. Am facut apoi dintr-o agrafa de birou, 3 scoabe (copci) cu capete inegale si am dat gauri pentru aceste capete, avand grija ca aceste gauri sa fie plasate astfel incat sa fie in zone diferite, pt. a nu slabi materialul.

In poza urmatoare se vede ca am introdus scoabele in orificii si le-am incalzit putin cu pistolul de lipit, ca sa se imprime bine in material.

Pasul urmator a fost umplerea spatiilor din vecinatatea acelor scoabe. Am pus succesiv straturi de superglue si pulbere mix de metal si carbon. Pulberea aceasta o colectez de pe langa polizorul cu care prelucrez tronsoanele de carbon si diverse piese metalice. E foarte utila in combinatie cu cuperglue-ul.

A urmat finisarea materialului de umplere cu smirghel de jur imprejur. (foto de mai jos)

Am executat apoi cu ata sintetica un matisaj foarte bine strans peste zona reparata.

Am impregnat apoi cu superglue matisajul...

Dupa uscarea adezivului, am finalizat reparatia prin acoperire cu lac incolor cu uscare rapida, (dupa care a urmat asamblarea mulinetei).

Aceeasi problema si aceeasi abordare a reparatiei a fost si cazul celei de a doua mulinete, una mai mare, cu BR de care omul a tras pana a rupt-o, cu frana stransa la maxim si avand firul cu montura agatata pe fundul apei.

In ultima poza se vad ambele mulinete cu reparatiile finalizate.

Daca pe plan local, au ajuns la mine doar azi doua mulinete cu aceeasi problema, m-am gandit ca la nivel national sunt sute de mulinete cu probleme asemanatoare si modalitatea de reparare descrisa mai sus chiar poate fi utila acelora care nu vor sa arunce mulinetele cu aceasta problema. Deci, sper sa fie de folos si altora...
Rew.