Recomandari fluorocarbon

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 28 Ian 2011, 07:08

Tavi scrie:...si nu le detest pe niciunele :D
Eu da. Am cosmaruri cu fire elastice. Tot trag si trag de ceva, se-ntinde si nu vine... Ma sucesc intruna noaptea in pat si dimineata ma trezesc transpirat...
:lol: :lol: :lol:

P.S. Apai daca la fly te lasi in grija lansetei, care-i problema sa faci acelasi lucru la spinning? Mai ales ca te ajuta si frana mulinetei, daca-i bine reglata, mult mai mult decat atunci cand te loveste trenu' la fly cu snuru-n mana... Acolo e mult mai critica treaba si de aia e si bun batul lung... Frumusetea e ca, la fel ca si la spinning, unde majoritatea prefera batacele, au inceput si muscarii sa dea cu bete scurte facute pe blank-uri de spinn... :?
E trendy...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Ian 2011, 08:15

E simplu: la fly nu am de ales. Ma rog, sunt si fire cu miez mono dar n-am.
Dar la spin am de ales si cateodata aleg mono, ca imi place pie elasticitatea aia. Si mai dau si cu joarda moale.
Cred ca-s vreo doi care dau cu bete scurte de spin la fly. Eu mi-am facut bat lung de spin sa dau la fly, deci nu se pune. Unde vezi tu tendinte? Sunt doar cativa ciudati fara prejudecati, nu a luat amploare "trendul" :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 28 Ian 2011, 09:54

Tavi scrie:
Musti scrie:
Elasticitatea tre' sa mi-o ofere lanseta, nu firul.
asta da prejudecata. nici eu nu vreau sa conving pe nimeni :D
un mic amanunt pentru dom injiner leba
frana e facuta ca sa nu se rupa firul. elasticitatea firului e buna la altceva :D
poate va veti razgandi cand veti vedea si voi un pastravoi adus cu bine in minciog abia atarnand de o pielita, dupa n plecari cu firu-n cap, fum scos din frana si lanseta covrig . ceea ce chiar va doresc :D
Eu o vad cam aja:
elasticitatea trebe data de lanseta, frana, mana pescarulu' (astia mai cu muschi care pompeaza pejtele mai brusc au de pierdut) si in cele din urma, de fir. Asta ultimu e neglijabil la mine.
Si pastravoi d-aia io n-am prins niciodata deci n-am de unde sa jtiu. Daca tu ai prins baga poze.
:twisted:
Zicea cineva de trabucco, este cel mai prost fluoro pe care l-am avut, plesnea ca naiba.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Ian 2011, 10:32

hai sa incercam o definire a termenilor
din ce imi aduc io aminte, elasticitatea e acea proprietate a unui material de a se deforma si a reveni la forma initiala
frana, extrapooland, se deformeaza, respectiv cedeaza fir, dar nu revine...
asa ca imi mentin cu obraznicie parerea ca frana n-are nicio treaba cu elasticitatea ansamblului
lanseta, firul si mana pescarului DA, astea sunt elastice
firul poate sa aduca acel plus de elasticitate care sa faca uneori diferenta intre un peste scapat sau unul adus la minciog
pentru ca elasticitatea asta ne ajuta la un contact mai bun cu pestele in timpul drillului si la amortizarea unor socuri la pestii nabadaiosi care fac lumanari si scutura din cap ca toti dracii.. sau cand sunt agatati superficial. in cazurile astea frana nu te ajuta la nimic, un mono elastic DA
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Ian 2011, 10:36

Musti scrie:Elasticitatea tre' sa mi-o ofere lanseta, nu firul. Detest firele elastice...
Apoi, un fluorocarbon de 0,16mm, sa zicem, care are o rezistenta la rupere minim acceptabila din punctul meu de vedere, este semnificativ mai slab decat o combinatie textil subtire plus inaintas 0,20mm fluorocarbon, cu tot cu nod (care de altfel e minuscul si trece prin inele fara nici o problema). Pe testate... In plus, fluorocarbonul de 0,16mm este mult mai sarmos decat textilul, ceea ce duce si la lanseuri mult reduse si imprecise cand dai cu microvoblere, alaturi de un risc de a face peruci. Sa nu uitam ca vorbim despre pescuit UL aici, pe mulinete cu tambur cu diametru foarte mic... Nu cred ca vrei sa tot tensionezi firul la recuperare, sa se aseze bine...
Dar, in fine, nu am eu de convins pe nimeni... :D
Musti nu trebe sa conving pe nimeni ca fiecare face cum vrea , deci implicit nici pe tine :D
te simti f ok cu testil si inaintas ?....great , enjoy it :D

eu pot sa peascuiesc linistit si bine cu FC , bucurandu-ma de avantajele lui pt anumite aplicatii , fara sa am un junghi asa de parere de rau ca nu fac si altii la fel :D :D :D

e mai ok sa spui ca nu preferi FC pt ca: nu-ti place rigiditatea si detesti firele elastice . E ok . E preferinta

dar nu-ti construi false argumente doar pentru a imbraca chestia asta de preferinta , nu cred ca trebuie sa te convingi pe tine ca e ok cum faci :D

celor care au intrebat de FC , si mai citesc una alta ( chiar va recomand sa va informati despre FC ca surse sunt destule ) , sa puna mana si sa incerce ...

pt ca argumentele de genul

- Elasticitatea tre' sa mi-o ofere lanseta
- nodul e minuscul si trece prin inele fara nici o problema ( crezi ca nu am testat ? :D )
- lanseuri mult reduse si imprecise ( pe probatea si pe luatea ? :D )
- trebe sa tensionezi firul la recuperare , mulinete cu tamburi f mici ....

hmmm, .... :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 28 Ian 2011, 10:43

vleydyx scrie:Florin M..treaba cu vartejul intre inaintas si textil nu mi se pare deloc ok
Riscul de a lovi vartejul de inele+ faptul ca ai un nod in plus pe linie mi se par mult mai deranjante decat legarea unui nod "ca lumea " pe care poti sa-l treci linistit prin inele..Asta e parerea mea :wink:
Rareori am recuperat neatent si am lovit primul inel, pana acu nu am stricat inelul .... Legat de un nod "ca lumea" care sa rivalizeze ca rezistenta si rapiditate in executie cu ce folosesc acum nu cunosc. Poate ca exista dar nu il stiu... Am vazut la alti pescari niste noduri "kilometrice" dar nu ma tenteaza varianta asta.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Ian 2011, 11:09

Tavi scrie:lanseta, firul si mana pescarului DA, astea sunt elastice
ma , fa-ma sa inteleg :D
adica daca io te trag de mana , se intinde? :D
sau daca iti deformez mana prin procedee plastice , ea fiind elastica isi revine la forma initiala ? :D :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Ian 2011, 11:26

las c-ai inteles ce vroiam sa zic, spurcaciune
Musca 13

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 28 Ian 2011, 11:34

Tavi scrie:hai sa incercam o definire a termenilor
din ce imi aduc io aminte, elasticitatea e acea proprietate a unui material de a se deforma si a reveni la forma initiala
frana, extrapooland, se deformeaza, respectiv cedeaza fir, dar nu revine...
asa ca imi mentin cu obraznicie parerea ca frana n-are nicio treaba cu elasticitatea ansamblului
lanseta, firul si mana pescarului DA, astea sunt elastice
firul poate sa aduca acel plus de elasticitate care sa faca uneori diferenta intre un peste scapat sau unul adus la minciog
pentru ca elasticitatea asta ne ajuta la un contact mai bun cu pestele in timpul drillului si la amortizarea unor socuri la pestii nabadaiosi care fac lumanari si scutura din cap ca toti dracii.. sau cand sunt agatati superficial. in cazurile astea frana nu te ajuta la nimic, un mono elastic DA
Esti obraznic, vorbesti porcos (pooland?!) si nici poze cu carasi n-ai. Si cred ca ai si dreptate, in felu tau injineresc :D
auzi la el eufemism..., elasticitatea ansamblului :D
Uni2uni facut bine e ca si cum n-ar fi acolo... :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Ian 2011, 15:19

Tavi scrie:hai sa incercam o definire a termenilor
Am mai zis , luati o bucata de FC ,2 m , asa , mai gros , trageti de el pina se rupe si vedeti cum se prezinta si cat isi revine ! Nu-si revine de tot :wink: Ramane mai putin rigid , devine ceva mai moale decat nou si nestresat !

Il apreciez pe Musti pentru ca da la clean cu poppere si jerkuri mici , din cate tin minte ! Si prinde ! Ii ceva aparte si mai misto decat sa tarai liniar un minnow cu barbeta cu line mono , pentru ca da , pe recuperat liniar mono ii imbatabil ! Insa ii asa de plictisitor ! Plus ca lanseurile is scurte fata de jerkuri si poppere , si pestii in general mai mici , sau ma insel !
Mai era un tip pe aici , tot din vest , cleni mari luati pe walkere ! Super !

Acuma depinde taman de prejudecati :D , poti sa o ti pina la adinci batrinete cu mono si barbete , sa prinzi multi cleni mai mititei si cate unu mai rasarit sau sa dai cu textil si liplesuri , cleni mai putini la numar insa cu o medie mai mare in greutate !

30 de cm de leader nu rezolva nimic , cu exceptia cazului in care ii un leader pentru dinti , gros .

Scrie răspuns