Recomandari fluorocarbon
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Recomandari fluorocarbon
Salut! de anul acesta m-am hotarat sa pescuiesc exclusiv(aproape) cu multifilament si mi-ar prinde bine niste sfaturi privind marci/modele si dimensiuni de fluorocarbon pe care le folositi si le recomandati pt.clean/pastrav respectiv avat(ca la stiuca folosesc pike mono)
As prefera ca firele recomandate sa fie din cele disponibile in Ro
As prefera ca firele recomandate sa fie din cele disponibile in Ro
C&R
-
- veteran
F rar am auzit de UL spinning la pastrav cu fir textil! Desi cred ca merge daca pui 1 metru de nylon florocarbon. Sau un textil f subtire si translucid cum e cel de la Berkley (4,2 lb). Iar sa pui pe tambur florocarbon iarasi e putin exagerat - oui un mono normal, chiar fluo ca sa il vezi si sa zicem 2-3 m de florocarbon ca sa fie invizibil. Florocarbonul e mai rigid, mai sinking, are "memorie" mai mare, risti sa faci peruci iar rezistenta la diametru egal e mai mica, de regula, decat la mono normal. Asta e parerea mea, nu zic ca e 100% asa!tux scrie:Ce marci/modele/grosimi de multifilament si fluorocarbon ca leader se recomanda pentru pescuitul pastravului pe rau si pe lac ? Sau la pastrav pe rau se recomanda umplerea mulinetei ultralight cu fluorocarbon de 2-4lb ?
-
- senior
Eu am un tambur plin cu fluorocarbon Sunline Super FC Sniper de 7 lb,dau cu el la vobler dupa avat si clean (la mine in zona sunt cleni mari)si sunt super multumit de el.E adevarat ca nu pot arunca foarte departe cu el dar are o rezistenta la abraziune si la rupere incredibila si-mi mai place ca e un pic sinking pt ca ma ajuta sa port voblerele care se scufunda greu la adancime mai mare.
vleydyx ,Fario_nebunu scrie:. Florocarbonul e mai rigid, mai sinking, are "memorie" mai mare, risti sa faci peruci iar rezistenta la diametru egal e mai mica, de regula, decat la mono normal. Asta e parerea mea, nu zic ca e 100% asa!
In primul rand o intrebare : daca tot dai cu fc , ca inaintas , de ce nu ai da cu el ca linie principala ?
si aici ma refer la clean si pastrav
dau in general cu mono de 0,11 si 0,12 ....lansete moi , fineturi de clean ....dar de multe ori un ,,calutz'' mi-a fugit cu voblerul si-mi venea sa urlu .....ca era singurul de felul ala.....stiti....
am pus un fc de 4 lb , echivalent ca diametru cu 0.165 mm
E nu stiu ce 4lb e ala ca trag de ei ca de hatzuri ., nu mai pierd nimic
e complet invizibil , fc 100 % , nu bashini de fluoroline , coat-uri si alte aiureli
e foarte sinking ca orice fc 100% ,
dar e si mai sarmos , tot ca orice fc 100%
trebuei putina grija in umplerea tamburului si o mulineta de calitate
si la acelasi diametru e net superior ca rezistenta monofilamentului ....asta ca regula generala
incercati , ca n-o sa va para rau
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Am vazut ca in SUA folosesc linie principala mono 2lb + leader flororcarbon 2lb sau linie principala textil de 4lb + leader fluorocarbon de 4lb.
Ma gandeam la un fir fluorocarbon Seaguar Invizix 4lb care se poate folosi pe mulineta ultralight ca linie principala, sau ca leader si linie principala mono.
Atat firele textile, cat si fluorocarbon de calitate sunt destul de scumpe si prefer sa intreb inainte de a lua o decizie.
Ma gandeam la un fir fluorocarbon Seaguar Invizix 4lb care se poate folosi pe mulineta ultralight ca linie principala, sau ca leader si linie principala mono.
Atat firele textile, cat si fluorocarbon de calitate sunt destul de scumpe si prefer sa intreb inainte de a lua o decizie.
@ Sorin- la pastrav pe lacuri si rauri de munte folosesc im continuare mono
eu voiam textil+inaintas fc pentru raurile cu agataturi mai multe(Crisul alb si Negru) unde dau mai mult dupa clean si pierderea voblerelor este mult mai deranjanta
Mersi pt idee
o sa-mi iau o rola de 100m+ de fluorocarbon si o sa pun pe un tambur fluorocarbon si pe celalalt multifilament+inaintas
..Da mai am o problema ..
tre sa-mi fac rost de tambur de rezerva la Symetre 750 ca nu am
@ Tux- Daca gasesti Seaguar Invizible X Da-mi de veste te rog ca ma intereseaza si pe mine(mi-a fost recomandat de pers de incredere)
eu voiam textil+inaintas fc pentru raurile cu agataturi mai multe(Crisul alb si Negru) unde dau mai mult dupa clean si pierderea voblerelor este mult mai deranjanta
Mersi pt idee

..Da mai am o problema ..

@ Tux- Daca gasesti Seaguar Invizible X Da-mi de veste te rog ca ma intereseaza si pe mine(mi-a fost recomandat de pers de incredere)

C&R
-
- veteran