Recomandari fluorocarbon

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 26 Ian 2011, 18:52

C&R

tux
veteran
veteran

Mesaj de tux » 26 Ian 2011, 19:00

Seaguar Invizix si P-Line CXX pana in 6lb am inteles ca sunt bune si se preteaza pentru a fi folosite ca linie principala. Acest tip de linie l-as folosi pe rauri, probabil varianta de 4lb (~0.165)
Dar la pescuitul pastravului de lac, exemplare mai mari de 3-4Kg mai rar sunt intalnite, si ma gandeam la un multifilament Power PRO de 8-10lb + 1.5-2m de leader fluorocarbon tot de 8-10lb. Are sens la pescuitul cu oscilante, rotative, voblere pana in 15g sau linia este prea "rigida" si pot exista rateuri ?

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 26 Ian 2011, 19:25

sunt pescari care dau pe dunare cu 6-8 lbs la salau si nu se plang , ba mai prind si peste, acum trage singur concluzia daca are rost pe lac, eu pesonal nu as da cu mai mult de 4 lbs, si nu prea as da cu textil :wink:
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 26 Ian 2011, 23:02

vleydyx scrie:Scump...scump da 180m cre ca-mi ajung ..ani de zile(ca inaintas) :lol:
nu, iti ajunge pt cca 180 de jiguri maxim :P adica in 2 ani max e gata :))

am avut yozuri mirage 16lbs 240m...l-am terminat in 3 ani
mai am ceva seaguar invizix 10lbs pt vobler si yozuri H2O 20lbs pt jig pe care nu l-am testat prea mult inca la abraziune (sa vad in primavara :)) )

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 26 Ian 2011, 23:11

Sorin scrie:
Fario_nebunu scrie:. Florocarbonul e mai rigid, mai sinking, are "memorie" mai mare, risti sa faci peruci iar rezistenta la diametru egal e mai mica, de regula, decat la mono normal. Asta e parerea mea, nu zic ca e 100% asa!
vleydyx ,
In primul rand o intrebare : daca tot dai cu fc , ca inaintas , de ce nu ai da cu el ca linie principala ?

(...)

dar e si mai sarmos , tot ca orice fc 100%
Cred ca ti-ai dat singur raspunsul... :D

Bine, intrebarea nu-mi era adresata, dar daca tot am apucat in weekend-ul asta sa-i arat lui vleydyx cam ce folosesc si eu, sa-i fac cunoscute si argumentele mele, zic...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 26 Ian 2011, 23:15

johnnybravo scrie:
vleydyx scrie:Scump...scump da 180m cre ca-mi ajung ..ani de zile(ca inaintas) :lol:
nu, iti ajunge pt cca 180 de jiguri maxim :P adica in 2 ani max e gata :))

din pacate nu prea pescuiesc cu jiguri decat foarte rar :oops:
C&R

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 26 Ian 2011, 23:27

uite un fir de f mare calitate: Powerline Fluoro SI STB. destul de greu de gasit dar este f bun la rapitori. testat pe jiguri, crackuri etc.
si mai gasesti mare calitate la firele mono de la varivas. sunt scumpe dar f bune.
amandoua au elongatie mica si sunt f tari si relativ moi.
succes la cumparaturi
Viata bate filmu'

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 27 Ian 2011, 09:55

Musti scrie:
Sorin scrie:
Fario_nebunu scrie:. Florocarbonul e mai rigid, mai sinking, are "memorie" mai mare, risti sa faci peruci iar rezistenta la diametru egal e mai mica, de regula, decat la mono normal. Asta e parerea mea, nu zic ca e 100% asa!
vleydyx ,
In primul rand o intrebare : daca tot dai cu fc , ca inaintas , de ce nu ai da cu el ca linie principala ?

(...)

dar e si mai sarmos , tot ca orice fc 100%
Cred ca ti-ai dat singur raspunsul... :D

Bine, intrebarea nu-mi era adresata, dar daca tot am apucat in weekend-ul asta sa-i arat lui vleydyx cam ce folosesc si eu, sa-i fac cunoscute si argumentele mele, zic...
Musti , era o intrebare retorica ..cel mult la care sa-si raspunda el 8)
rigiditatea e doar un aspect
fata de avantaje , mai ales la diametre mici se poate trece usor peste asta .
da , e de gustibus ...
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 27 Ian 2011, 17:12

Sorin scrie:...rigiditatea e doar un aspect...
Da. Mai e si rezistenta. Rezistenta totala e data oricum de cea a fluorocarbonului, ca e leader, ca e linie principala. Dar utilizarea unui textil subtire ca linie principala iti permite sa folosesti ca inaintas un fluorocarbon ceva mai gros (ex. 0,16-0,18-0,20) beneficiind doar de avantajele acestuia, evitand problemele care apar datorita rigiditatii mari. Oricum textilul ala va fi incomparabil mai fluid in lanseu decat cel mai subtire fluorocarbon, avand in acelasi timp o rezistenta net superioara.
Invers, recurgand la diametre foarte mici ale liniei de fluorocarbon, ajungi sa cobori foarte mult in rezistenta la rupere. Chestie pe care o masori in bani... Bani dati pe naluci pierdute...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 27 Ian 2011, 17:24

Musti scrie:
Sorin scrie:...rigiditatea e doar un aspect...
Da. Mai e si rezistenta. Rezistenta totala e data oricum de cea a fluorocarbonului, ca e leader, ca e linie principala. Dar utilizarea unui textil subtire ca linie principala iti permite sa folosesti ca inaintas un fluorocarbon ceva mai gros (ex. 0,16-0,18-0,20) beneficiind doar de avantajele acestuia, evitand problemele care apar datorita rigiditatii mari. Oricum textilul ala va fi incomparabil mai fluid in lanseu decat cel mai subtire fluorocarbon.
da si nu
gandeste-te ca leadearul il legi cu nod si singura elasticitate e data de 1 -1,5 m de leader....adica aproape inexistenta
ca linie principala , nu ai nod , nu trebe sa lansezi nodul prin inele , elasticitatea e rezonabila ca si senzitivitate , te ajuta in dril mai mult ca un textil rigid , si tine ca rezistenta clar mai mult pt ca e un fir continuu nu cu nod la mijloc .
si inca un aspect f important neluat in calcul : pe cand un textil pluteste si face burta in vant , FC se ingroapa in val instant si oricat ar fi de gros sta mai bine ca un textil
daca dai cu vobler si vrei sa coboare mai mult pui fc nu textil
aplicatii si aplicatii .......
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns