Recomandari fluorocarbon
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Fiecare are avantaje si dezavantaje dar..eu m-am hotarat:pe rau la clean si avat o sa folosesc textil+inaintas
Problema nodului si a rezistentei la nodul dintre linia principala o sa o rezolv(incerc) cu un nod cat mai bun..(apropo..Musti am gasit nodul recomandat de tine si mi se pare super)
si o sa folosesc un fluorocarbon putin mai gros decat linia principala de textil
Problema nodului si a rezistentei la nodul dintre linia principala o sa o rezolv(incerc) cu un nod cat mai bun..(apropo..Musti am gasit nodul recomandat de tine si mi se pare super)

C&R
Elasticitatea tre' sa mi-o ofere lanseta, nu firul. Detest firele elastice...Sorin scrie: da si nu
gandeste-te ca leadearul il legi cu nod si singura elasticitate e data de 1 -1,5 m de leader....adica aproape inexistenta
ca linie principala , nu ai nod , nu trebe sa lansezi nodul prin inele , elasticitatea e rezonabila ca si senzitivitate , te ajuta in dril mai mult ca un textil rigid , si tine ca rezistenta clar mai mult pt ca e un fir continuu nu cu nod la mijloc .
si inca un aspect f important neluat in calcul : pe cand un textil pluteste si face burta in vant , FC se ingroapa in val instant si oricat ar fi de gros sta mai bine ca un textil
daca dai cu vobler si vrei sa coboare mai mult pui fc nu textil
aplicatii si aplicatii .......
Apoi, un fluorocarbon de 0,16mm, sa zicem, care are o rezistenta la rupere minim acceptabila din punctul meu de vedere, este semnificativ mai slab decat o combinatie textil subtire plus inaintas 0,20mm fluorocarbon, cu tot cu nod (care de altfel e minuscul si trece prin inele fara nici o problema). Pe testate... In plus, fluorocarbonul de 0,16mm este mult mai sarmos decat textilul, ceea ce duce si la lanseuri mult reduse si imprecise cand dai cu microvoblere, alaturi de un risc de a face peruci. Sa nu uitam ca vorbim despre pescuit UL aici, pe mulinete cu tambur cu diametru foarte mic... Nu cred ca vrei sa tot tensionezi firul la recuperare, sa se aseze bine...
Dar, in fine, nu am eu de convins pe nimeni...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
Si eu dau la chubi tot cu sextil si inaintas de fluoro. Poate din comoditate, poate pt. rezistenta, poate pentru ca nu sufar elongatiile in niciun domeniu
Si cu afirmatia: un fluoro te ajuta in dril pot sa fiu de acord pana la un punct - nu trebuie sa uitam ca frana la molinele pentru asta s-a inventat.
Poate la intepare sa fie alta poveste, tinand cont ca dau la jalai mai mult ca la cleni si-mi pleaca mana prea iute...
Ce se intampla cu fluoro ca linie principala la rotative?
Rog un raspuns argumentat, injineresc..

Si cu afirmatia: un fluoro te ajuta in dril pot sa fiu de acord pana la un punct - nu trebuie sa uitam ca frana la molinele pentru asta s-a inventat.

Poate la intepare sa fie alta poveste, tinand cont ca dau la jalai mai mult ca la cleni si-mi pleaca mana prea iute...
Ce se intampla cu fluoro ca linie principala la rotative?
Rog un raspuns argumentat, injineresc..

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
asta da prejudecata. nici eu nu vreau sa conving pe nimeniMusti scrie:
Elasticitatea tre' sa mi-o ofere lanseta, nu firul.

un mic amanunt pentru dom injiner leba
frana e facuta ca sa nu se rupa firul. elasticitatea firului e buna la altceva

poate va veti razgandi cand veti vedea si voi un pastravoi adus cu bine in minciog abia atarnand de o pielita, dupa n plecari cu firu-n cap, fum scos din frana si lanseta covrig . ceea ce chiar va doresc

Ultima oară modificat 27 Ian 2011, 22:41 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
-
- veteran
Eu folosesc la salau si biban fluorocarbon daiwa,de la arrow,in general de 0,18.Am si de la maver un fluorocarbon,foarte bun si rezistent si asta.Pun cam 1 m de inaintas si citeodata am prins mai bine decit cei ce dadeau fara inaintas mono,dar nu pot spune ca doar inaintasul a fost factorul hotaritor .
Clar.Tavi scrie:asta da prejudecataMusti scrie:
Elasticitatea tre' sa mi-o ofere lanseta, nu firul.
Si confirm. Nu-mi plac neam firele elastice. Frumusetea e ca noi vorbim despre elasticitati la un fluorocarbon care nu o prea are...

Bruma de elasticitate adaugata de fir o fi buna cand pescuiesti cu batace. Daca lanseta e ingaduitoare, frana buna si pescarul inspirat sa nu o stranga aiurea, nu vad nici o chestie in elasticitatea firului... Niciodata nu strang frana intr-atata incat pestele sa trebuiasca sa-mi intinda firul. Iar micile zmucituri inopinate sunt preluate fara grija de o frana buna, asta inainte ca lanseta sa ajunga la limita.
Apropos, la flai cum faci? Ca acolo ai un snur cu ditai miezul textil... Si ala nu-i de gumilastic... Iar nailonu' dinainte tot numa oleaca ii...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
la fly nu prind, deci nu am problema asta.
presupunand ca totusi as prinde ceva, folosesc joarde mai lungi, cam de 9' deci si mai elastice decat batacele scurte de spin.
eu nu ziceam neaparat de FC, ziceam de fire elastice care tie nu-ti plac, e drept ca eram off-topic
eu unul le prefer pe cele elastice dar si pe cele inelastice si nu le detest pe niciunele

presupunand ca totusi as prinde ceva, folosesc joarde mai lungi, cam de 9' deci si mai elastice decat batacele scurte de spin.
eu nu ziceam neaparat de FC, ziceam de fire elastice care tie nu-ti plac, e drept ca eram off-topic

eu unul le prefer pe cele elastice dar si pe cele inelastice si nu le detest pe niciunele

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13