Recomandare echipament pentru stiuca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 21 Noi 2005, 14:54

Michael, multi "pescari" mi'au atras atentia ca nu tin batul corect - mana mea dreapta e aproape toata pe blank, nu pe pluta - argumentandu-mi ca greutatea nu e concentrata in pumn, batul nu e echilibrat cu mulineta, etc.

da, simti mai bine, intepi mai indesat, dar sa vezi ce antebrat am :lol: renunti la un aspect al pescuitului oarecum comod in favoarea unui mic procent de eficacitate.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Noi 2005, 14:58

dar de ce tii mana direct pe blanc?
sa simti atacurile mai bine sau pentru ca nu-i echilibrat batul in dreptul mandrinei?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 21 Noi 2005, 15:08

pentru ţac, mai ales ca batul e prost.

ce inseamna echilibrat in dreptul mandrinei? am mai auzit asta de la altii :wink: dar n'am retinut despre ce e vorba

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Noi 2005, 15:14

da , corect .
echilibrat in dreptu mandrinei ....io inteleg prin asta ca tinand batul in mana in mod normal , daca -l lasi liber nu pica-n nas (99,99% din cazuri) obosindu-ti mana dupa o zi de pescuit.
pescuiasca si el va

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 21 Noi 2005, 15:20

99% din cazuri, si la betele bune?

eu zic ca mana oboseste mai mult daca pozitia mandrinei o stabilesti tu, prin modul in care tii batul, de'asta am si zis mai sus. oh, intra in joc si mulineta.

eu am ramas impresionat de cabela's-ul de la periboina, pe'ala nu'l tineam de blanc, ba din contra foarte "corect" de mandrina, si tot m'a cocosat. contradictoriu, de ce?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Noi 2005, 15:29

Si la betele bune
dupa ce-i pui mulineta , practic iti dai seama daca se echilibreaza sau nu
din cauza asta exista si acele greutati suplimentare care se pun in capatu cotorului pt o echilibrare mai buna, daca e nevoie
batu ala de la periboina e acu al meu :D si te cocosheaza pentru ca el in esenta e o ''cioteaca'' :D si orice teapa zdravana o simti in toata mana :wink:
pescuiasca si el va

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 21 Noi 2005, 15:38

las' ca facem un remake in primavara :lol: capete de 15g si pp de 15 lbs iti trebuie, ca am impresia ca vali nu l'a exploatat la maxim. in aceeasi locatie, sa stii de ce tragi.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Noi 2005, 15:41

mi-a zis ca ai tras de el vitejeste
daca a trecut de proba ta , e batz tare :D
pescuiasca si el va

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 21 Noi 2005, 17:17

Gerula scrie:Numai biologic sau si intelectual? :P

Daca e adevarat ce spui, poate ca ar trebui sa-ti dea de gandit concluzia la care ajunsesem judecand dupa posturile tale. Spre exemplu pe topicul asta ai facut misto destul de aiurea de cativa oameni pe care nu-i cunosti, si asta in conditiile in care, din ce-ai postat, nu reiese ca ai fi o mare autoritate in materie de echipament de pescuit.
Daca e sa stabilim profilul fiecaruia dupa postarile sale, eu as putea fi internabil, tu, chiar si dupa ultima postare, ai putea fi dat la gradinita, altii ar trebui sa serveasca cursuri de initiere in ABC-ul pescuitului, dar sigur ca noi nu ne judecam aici dupa astfel de criterii.....valoarea noastra ar trebui sa fie masurata in "kilograme peste", dar uitandu-ma prin galeriile personale, sau la galeria foto, observ mari diferente la cantar.
....la Michael ce se mai vede cate ceva, caci cei ce nu se vad...pentru mine nu exista! :wink:
...cu alte cuvinte ...putini pescari, multi agarici! :wink:

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 21 Noi 2005, 17:29

Vad ca postul meu a starnit multe discutii.
Mi-am dat si eu seama in cele din urma ca teoria aia cu diferenta intre puterile de aruncare este o prostie, nici nu mai stiu de unde mi-a ramas prin memorie, ii dau dreptate lui Adelin cu informatia luata de buna si nerumegata.
Nu sunt un "profesor" nici de paie nici de alt fel si nici nu ma tin, sunt mai degraba un elev, mai mult sau mai putin silitor, care se pare ca nu si-a facut lectia.
Am postat pentru ca si pe mine ma intereseaza subiectul determinarii actiunii unei lansete, am scris ce fac eu pentru a-mi face o impresie despre aceasta - se pare ca nici acest lucru nu l-am facut corect. Macar sunt oameni aici pe forum de la care pot invata.

Numai bine !

Scrie răspuns