Recomandare echipament pentru stiuca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 20 Noi 2005, 21:15

Adelin scrie:Ca sunt un pustan, care inca nu are liceul terminat?
Sa nu exageram :P . As paria pe intervalul 22-27 :roll: .
Cu lacrimi Bastus!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 20 Noi 2005, 21:24

Gerula scrie:
Sa nu exageram :P . As paria pe intervalul 22-27 :roll: .
Sunt muult mai in varsta! :lol:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 20 Noi 2005, 22:02

Numai biologic sau si intelectual? :P

Daca e adevarat ce spui, poate ca ar trebui sa-ti dea de gandit concluzia la care ajunsesem judecand dupa posturile tale. Spre exemplu pe topicul asta ai facut misto destul de aiurea de cativa oameni pe care nu-i cunosti, si asta in conditiile in care, din ce-ai postat, nu reiese ca ai fi o mare autoritate in materie de echipament de pescuit.
Cu lacrimi Bastus!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 20 Noi 2005, 22:16

Michael scrie:Jean;tocmai asta e problema,batul pe care-l am este super-ok pentru stiuca,avat,clean,dar fiind mai moderate,nu simt prea bine cum evolueaza shad-ul sau grub-ul tarat pe fundul apei,tocmai din cauza ca se flexeaza la cea mai mica rezistenta pe care o intampina plasticul.Am incercat in schimb un Trabucco mai rigid,cu textil Fireline si mi-a placut cum simteam evolutia nalucii,chiar si cea a voblerului.
Michael,

Am mai spus pe acest forum ca la pescuitul cu voblere ,,rotative dupa parerea mea nu conteaza asa de mult calitatea batului.

Cand e vorba de pescuitul la jig nu e important ,e f. important calitatea batului,de fapt a blank-ului ca sa sesizezi ce se intampla sub apa.Daca nu ai simtit la jig cum trebuia toate denivelarile fundului apei,deci si trasaturile nu e pt. ca batul e mai moale e pt. ca batul nu are sensibilitate necesara.
Daca retii am postat ceva pe forum aratand ca am pescuit la white bass ,din lene,cu un bat spinning de 9' W8 facut pe blank AMTAK(AMERICAN TACKLE) pe care era deja montura ramasa din zilele anterioare.Cand mi s-a rupt am refacut montura pe un bat facut pe un blank ALL STAR TITANIUM de 9' W5 +extenisie,deci un bat mai lung si mai moale decat cel de W8 si am ramas surprins sa remarc ca pescuind cu AMTAK nu am simtit nici jumatate din atacurile mai fine ale white bass-ului,pe cand cu ALL STAR-UL am simtit majoritatea atacurilor la aceeasi distanta.

De aceea daca vrei un bat bun de pescuit la jig,astepta-te sa platesti mult mai mult decat pt. un bat folosit la linguri ,voblere.

Iar cand imi spui ca folosind un bat mai rigid ai simtit mai bine imi aduc aminte cand am trecut prin 1959,de la un bat de bambus mai rigid la un bat de fibra de sticla TOKOZ(ceh) si cand pescuind la fund cu plumbulet usor la scobar simteam si trasaturile porcusorilor ,pe cand cu cel de bambus nu le simteam.

Jean Scurtu

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 20 Noi 2005, 23:07

dr.pike scrie:OFFTOPIC
Jean Scurtu scrie:Michael,

Am pescuit odata la SARULESTI acum 4-5ani la salau cu batul lui Victor Tarus,pescuit ce s-a aratat si la TV pe postul OTV.

Jean Scurtu
Pana si acolo departe in USA se stie ca in Romania exista posturi de televiziune si un post de radio la care te uiti - otv :D:D:D
Dottore,

Gresesti,eram oaspetele de peste ocean a lui Victor Tarus si m-a dus la Sarulesti unde Gigi Stefan ne-a luat un interviu despre pescuit i-ar Victor vorbea si incerca sa arate cum se prinde salaul la jig.
Cand Victor a fos sunat la cellular mi-a dat si mie batul sa pescuiesc cat el vorbeste,iar eu fiind mai norocos am prins salau.

Precizez ca desi sunt oltean(ca doar trece Oltul pe langa Bod-ul in care m-am nascut in apropiere de Brasov) sunt un altfel de oltean,numit ardelean si inca nu prea am vazut ca Ardealul sa fie fief-ul P.S.D .nici acum si nici pe viitor.

Nu m-a interesat un post ca OTV si nu ma va interesa nici in viitor cu atat mai mult ca sunt aici si nu acolo,dar daca ce s-a filmat cu aceea ocazie s-a dat pe acel post nu era sa nu urmaresc emisiunea ce era de pescuit si nu politica.

Cred ca tu nu ai avut microfon in apartament cum aveam eu pe vremea impuscatului si poate banuiesti motivele, iar ce m-a facut cel mai mult sa aleg "vestul salbatic" e tocmai ca voi l-ati ales pe Iliescu ca primul presedinte ales in mod democratic dupa atatia ani de comunism!!!!!(eu eram atunci in vizita aici si vazand cat de mare e America mi-am dat seama ca in sase luni nu ai cum sa o vezi asa ca m-am decis sa o vad oricat timp mi-ar lua)

Am spus si inainte si acum ca Brucan a avut dreptate cand a spus ce a spus despre poporul roman.

In alta ordine de idei imi pare rau ca nu ai putut sa participi la concursul de la Tileagd si-ti doresc insanatosire grabnica.
Poate nu gresesc dar lacurile din Bihor de pe Crisul Repede sunt "fief"ul clujenilor,mai mult decat al bihorenilor.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 21 Noi 2005, 12:28

Adelin scrie:
Sunt muult mai in varsta! :lol:
...desi nu s-ar parea.. :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 21 Noi 2005, 12:30

Gerula scrie:Numai biologic sau si intelectual? :P
tareee frate :lol: :lol: :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 21 Noi 2005, 12:38

Jean Scurtu scrie:
Cand e vorba de pescuitul la jig nu e important ,e f. important calitatea batului,de fapt a blank-ului ca sa sesizezi ce se intampla sub apa...
...pe cand cu ALL STAR-UL am simtit majoritatea atacurilor la aceeasi distanta.

Jean Scurtu
Jean:spune-mi,te rog,pentru a simti tot asa cum trebuie,in blank,trebuie sa ai contact direct cu blank-ul,cu degetul,cu palma,etc?
Ma gandesc ca manerul de pluta izoleaza totusi aceasta calitate a blank-ului.
Banuiesc ca unele lansete de firma,specializate in pescuitul salaului,au o parte din blank(in dreptul mainii pescarului),neacoperita,accesibila pentru a simti ceea ce se transmite prin blank.
Mersi. :)

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 21 Noi 2005, 14:42

Gerula scrie:
Sa nu exageram :P . As paria pe intervalul 22-27 :roll:

Numai biologic sau si intelectual? .

Gerula, and your point is? Vezi ca varsta, ocupatia si orientarea sexuala sunt irelevante in astfel de discutii :lol:

Si btw, daca Adelin iti spune ceva, ai face bine sa asculti si sa nu iei in seama modul insolent in care isi exprima parerea mai mult decat opinata. No offense Adelin.

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 21 Noi 2005, 14:45

hmm, o lanseta de 8'6" fast se compara ca efect cu un moderate. definitia actiunii nu se schimba, asa ca o treime din 2.60 seamana mai degraba cu o jumatate dintr-un 6'. toata povestea cu ce actiune se potriveste pentru ce se invarte in jurul lansetelor scurte.

e interesant un fapt. rogue are categoria de "baitcasting rods". toate sunt de 6'.

chiar nu stiti?
blancul descoperit la mandrina exista de cand lumea. in lumea lansetelor de baitcasting. la modele de spininig nu-i deloc raspandita metoda. la spinning un maner mai scurt in fata rezolva problema.

Scrie răspuns