Recomandare echipament pentru stiuca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 19 Noi 2005, 19:06

razvan m. scrie:Veyi ca la magazinul Hary din Arad au (in consignatie) lanseta YAD de 3 m, cu 40/80 gr si actiune de varf, pe care eu vreau sa o vand de mult timp si nu gasesc cumparator.
Sper ca acest raspuns ti-a multumit asteptarile. :lol:
Mda, no comment :roll:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 19 Noi 2005, 19:18

Adelin scrie: Iar apropos de mersul la magazin cu mosoru' de ata in buzunar.....
dar tu,Adelin,cum determini daca o lanseta e sificient de fast,in magazin,in afara faptului ca o scuturi si vezi ca e mai rigida decat una moderate?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Noi 2005, 19:34

...pentru a determina corect puterea, actiunea, tinuta, sau mai stiu eu ce, a unei lansete, procedura e mult mai complicata.Pe langa o gramada de teste la care e supusa aceasta si asupra carora nu are rost sa insist pentru ca vad ca le stiti, va propun un test care va arata EXACT ce va doriti :P :!: Aveti nevoie de un fir rezistent shiii, o galeata deee....LAVABIL 25KG, ati ghicit. Procedura e simpla, itrati cu galeata in magazinul unde se afla lanseta, lasati galeata jos cu firul bine legat de manerul acesteia, fara insa a trada intentia, cu o agrafa prindeti discret firul de ultimul inel si cu o miscare fulgeratoare ridicati galeata si scuturati tare de lanseta! :twisted:Daca lanseta rezista, inseamna ca are o actiune, sau o putere fast, sau slow :roll: ...oricum, de 25kg LAVABIL....daca lanseta se rupe :roll: ...atunci lasati lavabila si iesiti in cea mai mere viteza si fara a saluta din magazin.Dupa experiment este recomandat sa nu mai dati pe-acolo...cel putin o perioada! :wink:

mrvily
Moderator
Moderator

Mesaj de mrvily » 19 Noi 2005, 19:45

Adelin scrie:...pentru a determina corect puterea, actiunea, tinuta, sau mai stiu eu ce, a unei lansete, procedura e mult mai complicata.Pe langa o gramada de teste la care e supusa aceasta si asupra carora nu are rost sa insist pentru ca vad ca le stiti, va propun un test care va arata EXACT ce va doriti :P :!: Aveti nevoie de un fir rezistent shiii, o galeata deee....LAVABIL 25KG, ati ghicit. Procedura e simpla, itrati cu galeata in magazinul unde se afla lanseta, lasati galeata jos cu firul bine legat de manerul acesteia, fara insa a trada intentia, cu o agrafa prindeti discret firul de ultimul inel si cu o miscare fulgeratoare ridicati galeata si scuturati tare de lanseta! :twisted:Daca lanseta rezista, inseamna ca are o actiune, sau o putere fast, sau slow :roll: ...oricum, de 25kg LAVABIL....daca lanseta se rupe :roll: ...atunci lasati lavabila si iesiti in cea mai mere viteza si fara a saluta din magazin.Dupa experiment este recomandat sa nu mai dati pe-acolo...cel putin o perioada! :wink:
Sa inteleg ca asta este metoda ta de a face determinarile? sau ai spus-o la misto? :lol: :lol: :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Noi 2005, 19:46

Michael scrie:
Adelin scrie: Iar apropos de mersul la magazin cu mosoru' de ata in buzunar.....
dar tu,Adelin,cum determini daca o lanseta e sificient de fast,in magazin,in afara faptului ca o scuturi si vezi ca e mai rigida decat una moderate?
Mai mosu', tu esti foarte tare mai, de fapt ce vrei sa vezi cand treci prin inele firul?!...cum se incarca blancul?! :roll: ce rezerva de putere are laneta, sau ce naiba?!... eu vad ca tu vrei sa zici ceva, dar nu stapanesti bine notiunile.Tu zici ca tragi firul prin inele si tragi de fir sa vezi ce putere are lanseta, si cum se incarca?Sau treci firul prin inele si lansezi de cateva ori prin magazin cu diferite naluci, sa vezi daca e "suficient de fast"?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 19 Noi 2005, 19:48

Chiar credeti ca e nevoie de mai mult decat sa-ti placa tie "la mana" ? Pescuitul nu e matematica ! Daca ar fi nevoie de determinari atat de precise s-ar fi inventat de mult aparate de masurat putere, actiunea etc., ce s-ar gasi in fiecare magazin care vinde bete. S-au macar s-ar fi stabilit conventional anumite standarde, daca nu internationale macar regionale.

Nu vedeti ca unii dau la stiuca la oscilante cu bete fast si multifilament, altii dimpotriva cu bete slow si monofilament. Si prind si unii si altii.
S-a dezbatut de 100 de ori problema asta si nu s-a ajuns la alta concluzie decat ca e chestie de gust.

De aceea, zic eu, ca nu poti da un raspuns exact la intrebarea : ce bat de stiuca sa-mi iau ?
Unul da mai mult cu oscilante, altul cu rotative, altul cu voblere, altul cu silicoane, altul cu mai stiu eu ce. Unul da numai cu textil, altul doar cu monofilament ca altfel nu-i aspira naluca si are rateuri. Altul cumpara batul dupa lungimea cotorului :lol:

Si, garantat, ce iti place acum n-o sa-ti mai placa peste un an, doi. :idea:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 19 Noi 2005, 19:51

Adelin scrie:...pentru a determina corect puterea, actiunea, tinuta, sau mai stiu eu ce, a unei lansete, procedura e mult mai complicata.Pe langa o gramada de teste la care e supusa aceasta si asupra carora nu are rost sa insist pentru ca vad ca le stiti, va propun un test care va arata EXACT ce va doriti :P :!: Aveti nevoie de un fir rezistent shiii, o galeata deee....LAVABIL 25KG, ati ghicit. Procedura e simpla, itrati cu galeata in magazinul unde se afla lanseta, lasati galeata jos cu firul bine legat de manerul acesteia, fara insa a trada intentia, cu o agrafa prindeti discret firul de ultimul inel si cu o miscare fulgeratoare ridicati galeata si scuturati tare de lanseta! :twisted:Daca lanseta rezista, inseamna ca are o actiune, sau o putere fast, sau slow :roll: ...oricum, de 25kg LAVABIL....daca lanseta se rupe :roll: ...atunci lasati lavabila si iesiti in cea mai mere viteza si fara a saluta din magazin.Dupa experiment este recomandat sa nu mai dati pe-acolo...cel putin o perioada! :wink:
Adevarul e ca-i mult mai usor de facut caterinca decat de venit cu argumente solide :wink: .

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Noi 2005, 19:52

zvic scrie:Stimate domnule Adelin. Nu toti suntem maestri in a identifica actiunea unei lansete si ce am scris eu acolo este metoda mea de a-mi face o impresie despre actiunea unei lansete in magazin. Daca am facut o confuzie te rog sa ma lamuresti.
Din mesajele dumneavoastra zeflemitoare nu am aflat nici o informatie noua.
Stai ca te lamuresc, dar explica-mi prima data cum e cu logica din afirmatia:"Nu poti sa-ti faci o impresie exacta in magazin. O indicatie ar fi diferenta dintre puterile de aruncare. De exemplu daca are inscriptionat 10-20g este foarte probabil sa aiba o actiune rapida. Daca are inscriptionat 10-40 este mai degraba moderata. Un 10-30 poate fi moderat-rapida. Asta doar daca compari lansete de la acelasi producator deoarece difera mult de la producator la producator." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...scuze, e tragic, dar si comic in acelas timp! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 19 Noi 2005, 19:56

Zvic a gresit aici, sunt destule lansete cu 5-25g si actiune lenta sau moderata, asta e clar.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Noi 2005, 20:01

Gerula scrie:
Adevarul e ca-i mult mai usor de facut caterinca decat de venit cu argumente solide :wink: .
Sigur ca era mai usor sa aduc argumente, mai Gerula, dar poate ca rusinica ii determina pe "profesorii de paie" sa stapaneasca notiunile inainte de a le expune celor care vor sa invete si care iau de buna o prostie...ca deh scrie pe NET!

Scrie răspuns