??? power pro ???
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
-
- veteran
[quote="rosu r."]Pai eu o sa folosesc un PP de 10 lbs , nu e cam mult un leader de 15 lbs?[/quote]
Am mai scris odata , da cineva s-a ingrijit sa stearga , deci nu folosesti leader pentru ca-i la moda , ca toti dau asa sau ca scrie prin reviste . Folosesti leader pentru abraziune ( mi-am dat seama ca se vede -simte mai repede pe un leader mono daca ii zgiriat, mai ales noaptea , decit pe textil ) , ca sa nu-ti taie , pentru a lansa fara sa rupi , deci shock-leader , pentru invizibilitate , sau combinatii intre astea , prin urmare poti sa dai cu 1m de leader sau cu 15m , cu mono normal sau fluorocarbon , textil tare sau mono conic , mai subtire sau mai gros .
Fir Intins!!!
Am mai scris odata , da cineva s-a ingrijit sa stearga , deci nu folosesti leader pentru ca-i la moda , ca toti dau asa sau ca scrie prin reviste . Folosesti leader pentru abraziune ( mi-am dat seama ca se vede -simte mai repede pe un leader mono daca ii zgiriat, mai ales noaptea , decit pe textil ) , ca sa nu-ti taie , pentru a lansa fara sa rupi , deci shock-leader , pentru invizibilitate , sau combinatii intre astea , prin urmare poti sa dai cu 1m de leader sau cu 15m , cu mono normal sau fluorocarbon , textil tare sau mono conic , mai subtire sau mai gros .
Fir Intins!!!
Am uitat sa spun ca poti sa dai si fara leader , cum dau eu de obicei he!he!
Holykowalsky , am pescuit in locuri si la specii la care trebuia sa le dai montura in bot , la un metru in fata pesterei in care stateau , dadeai la trei metri si prindeai batu de miner , daca tragea 1,5m de fir la prima cursa il cam pierdeai , pesti de la unu la trei kile , la prima vedere nu pare nimic grav , pin la urma am ajuns sa dau cu bete si fire care sa-mi permita sa-i decolez din prima , deci sa trag eu catre mine primii metri , ca dupa aia nu era nimic deosebit . Daca bolovanii aia is taiosi rau , nu te ajuta nici un leader , daca nu ai cu ce sa ii tii , ii saluti .
Fir Intins!!!
Holykowalsky , am pescuit in locuri si la specii la care trebuia sa le dai montura in bot , la un metru in fata pesterei in care stateau , dadeai la trei metri si prindeai batu de miner , daca tragea 1,5m de fir la prima cursa il cam pierdeai , pesti de la unu la trei kile , la prima vedere nu pare nimic grav , pin la urma am ajuns sa dau cu bete si fire care sa-mi permita sa-i decolez din prima , deci sa trag eu catre mine primii metri , ca dupa aia nu era nimic deosebit . Daca bolovanii aia is taiosi rau , nu te ajuta nici un leader , daca nu ai cu ce sa ii tii , ii saluti .
Fir Intins!!!
-
- veteran
- holykowalsky
- utilizator constant
foarte corect........eu vreau sa imi recomande cineva un leader contra taieturilor...nu ma intereseaza partea cu invizibilitatea in apa...SF scrie: Am mai scris odata , da cineva s-a ingrijit sa stearga , deci nu folosesti leader pentru ca-i la moda , ca toti dau asa sau ca scrie prin reviste . Folosesti leader pentru abraziune ( mi-am dat seama ca se vede -simte mai repede pe un leader mono daca ii zgiriat, mai ales noaptea , decit pe textil ) , ca sa nu-ti taie , pentru a lansa fara sa rupi , deci shock-leader , pentru invizibilitate , sau combinatii intre astea , prin urmare poti sa dai cu 1m de leader sau cu 15m , cu mono normal sau fluorocarbon , textil tare sau mono conic , mai subtire sau mai gros .
Fir Intins!!!
dar sa fie cineva care a fol asha ceva nu din auzite sau citite...daca se poate......
Bla bla bla, bla bla bla
- holykowalsky
- utilizator constant
te cred ..da eu fol frana mai slaba si nu ii "decolez" din prima ca poti sa-l pierzi din simplu fapt ca nu e intepat calumea ci doar intro pielita si il pierzi la fel de repede......credema ca am scos destui care se tineau intr-o pielita amarata si daca fortam ca tzaranu sa il scot repede...pa si pusi..SF scrie:Am uitat sa spun ca poti sa dai si fara leader , cum dau eu de obicei he!he!
Fir Intins!!!
Bla bla bla, bla bla bla
pai nu le poti avea pe toate!
de regula in locurile fioroase cu caroserii de dacie in care se taie firul, dai teapa cu toata viata din tine, si apoi care pe care.
asta inseamna nu numai fir puternic, cat si o lanseta pe masura.
altfel...daca ai deja drill cu pestii pe langa piatre normal ca se vor duce in agatatori, pietre de silex ascutite de stramosul maimutei.
cat despre flourocarbonul care nu se taie nici de-al naibii...nu cred ca exista.
binenteles ca vor exista si pesti scapati. eventual ia-ti jiguri din sarma mai groasa, care nu se indreapta (chiar daca le vei ineca) si incearca stilul smuls, sau cum sa scoti un peste sarit de 3kg in cateva minute.
de regula in locurile fioroase cu caroserii de dacie in care se taie firul, dai teapa cu toata viata din tine, si apoi care pe care.
asta inseamna nu numai fir puternic, cat si o lanseta pe masura.
altfel...daca ai deja drill cu pestii pe langa piatre normal ca se vor duce in agatatori, pietre de silex ascutite de stramosul maimutei.
cat despre flourocarbonul care nu se taie nici de-al naibii...nu cred ca exista.
binenteles ca vor exista si pesti scapati. eventual ia-ti jiguri din sarma mai groasa, care nu se indreapta (chiar daca le vei ineca) si incearca stilul smuls, sau cum sa scoti un peste sarit de 3kg in cateva minute.
- costica_fishing
- veteran
holykowalsky scrie:nu e nici un incident...acolo in locul asta "secret"Sir Caca scrie:Am vazut si eu o data asa ceva la un prieten. Probabil ai prins un accident, la oricine se mai intampla. Esti al doilea caz cu asemenea problema, in rest nici eu n-am patit si nici altcineva din cunoscutii mei care folosesc Power Pro. Si nu sunt putini.daca fuge in pietroaie ti se taie rapid ...de fiecare data..
...si era vorba de monofilament nu de power pro...se poate ca power pro-ul sa reziste dar ma indoiesc de aia o sa folosesc un leader...nu de alta da salaii de acolo is rari si au ceva kile si plangi daca-l scapi
Sir' Caca se referea la fir ca e un accident! Cu galmele pe el...intelegi...
Si la mine s-a luat niste vapsea pe deste cand m-am jucat cu el. Nu e nici o pierdere..
Parca am dat si eu de ceva galme cand era firu virgin, da' parca erau facute din mai multa vapsea...Nu le-am mai bagat de seama.
In fine! Eu dunt cel ma incantat de Yo Zuri! Nu am folosit Amnezia.
Am dat si cu Sufix si cu Seaguar.
La PP de 10 lb folosesc leader Yo Zuri de 12 lb

near the beer