holykowalsky scrie:nu e nici un incident...acolo in locul asta "secret"Sir Caca scrie:Am vazut si eu o data asa ceva la un prieten. Probabil ai prins un accident, la oricine se mai intampla. Esti al doilea caz cu asemenea problema, in rest nici eu n-am patit si nici altcineva din cunoscutii mei care folosesc Power Pro. Si nu sunt putini.daca fuge in pietroaie ti se taie rapid ...de fiecare data..
...si era vorba de monofilament nu de power pro...se poate ca power pro-ul sa reziste dar ma indoiesc de aia o sa folosesc un leader...nu de alta da salaii de acolo is rari si au ceva kile si plangi daca-l scapi
??? power pro ???
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
- costica_fishing
- veteran
near the beer
-
- utilizator constant
Apropo de obs. "galmelor" pe PP-am vazut cu ceva vreme in urma cateva role aduse din Ungaria de la un magazin serios- din 5 sau 6 role, 2 aveau acele "galme" prezente de la inceputul rolei, iar celelalte nu. Un prieten a cumparat o rola tot din Ungaria, si pe ultimii 30 m avea aceeasi problema. In schimb eu am fost in urma cu 3 sapt la acelasi mag. si am luat de pe rola mare, de 1500, o bucata de 100m si nu are nici o problema. Asa ca nu stiu ce concluzie se poate desprinde.
Seaguar fluorocarbon - eu folosesc varianta de 15 lb si sunt f. multumit de el.holykowalsky scrie:hai ...care mai recomanda un fir pentru leader...da rezistent la taieturi in pietre...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
[quote="holykowalsky"].eu vreau sa imi recomande cineva un leader contra taieturilor...nu ma intereseaza partea cu invizibilitatea in apa...
dar sa fie cineva care a fol asha ceva nu din auzite sau citite...daca se poate......[/quote]
Holy , am pierdut pesti cu leader de otel , pescuind la viu , si cred in continuare ca tre sa fi mai macho in locuri din astea . Daca vrei insa neaparat un leader , am folosit Colmic Fender de 0,40 . Nu-i fluorocarbon , ii mono normal , insa are culoare buna , nu stiu daca se mai fabrica . A nu se incurca cu alte fire de la Colmic . Mi s-a parut bun la abraziune , ii drept ca verific mult primi metri de fir , cred ca-i o obsesie , si schimb imediat daca vad ceva zgirietura .
Fir Intins!!!
dar sa fie cineva care a fol asha ceva nu din auzite sau citite...daca se poate......[/quote]
Holy , am pierdut pesti cu leader de otel , pescuind la viu , si cred in continuare ca tre sa fi mai macho in locuri din astea . Daca vrei insa neaparat un leader , am folosit Colmic Fender de 0,40 . Nu-i fluorocarbon , ii mono normal , insa are culoare buna , nu stiu daca se mai fabrica . A nu se incurca cu alte fire de la Colmic . Mi s-a parut bun la abraziune , ii drept ca verific mult primi metri de fir , cred ca-i o obsesie , si schimb imediat daca vad ceva zgirietura .
Fir Intins!!!
- holykowalsky
- utilizator constant
am testa power pro pentru 2 ore pe apa ....e oky.....ma asteptam sa ma obisnuiesc mai greu cu textilul da nu a fost nici o problema....
in sfirsit sint si eu mai linistit cand am 30m de fir in apa ca pot sa intep calumea ...
era cam frig, sub zero, si e cam nashpa cu gheata pe fir sa faci teste da s-a comportat bine......acu sa vedem in timp cum e..
in sfirsit sint si eu mai linistit cand am 30m de fir in apa ca pot sa intep calumea ...

era cam frig, sub zero, si e cam nashpa cu gheata pe fir sa faci teste da s-a comportat bine......acu sa vedem in timp cum e..
Bla bla bla, bla bla bla
- holykowalsky
- utilizator constant
leader de otel????? si ce lungime avea........cred ca nu vorbesti de strunaSF scrie:Holy , am pierdut pesti cu leader de otel , pescuind la viu , si cred in continuare ca tre sa fi mai macho in locuri din astea . Daca vrei insa neaparat un leader , am folosit Colmic Fender de 0,40 . Nu-i fluorocarbon , ii mono normal , insa are culoare buna , nu stiu daca se mai fabrica . A nu se incurca cu alte fire de la Colmic . Mi s-a parut bun la abraziune , ii drept ca verific mult primi metri de fir , cred ca-i o obsesie , si schimb imediat daca vad ceva zgirietura .holykowalsky scrie:.eu vreau sa imi recomande cineva un leader contra taieturilor...nu ma intereseaza partea cu invizibilitatea in apa...
dar sa fie cineva care a fol asha ceva nu din auzite sau citite...daca se poate......
Fir Intins!!!

Bla bla bla, bla bla bla
Lamuriti-ma si pe mineeeee!Saptamana trecuta am luat si eu un PP de 8 lbs de la "total fishing",ieri am fost la Cluj si mi-am luat si mulineta si lanseta.La jigging sunt novice ,am pescuit doar cu mono,de anul asta o sa incerc sa intru,step-by-step,in rand cu lumea.Eu pescuiesc doar in lacuri,au fund malos,fara structuri,pietroaie.Atunci mai e necesar leader mono sau fluorcarbon?Sau e suficient sa "cojesc"putin PP-ul,pe portiunea unde o sa fac nodul?Indicati un nod Rapala sau unul fix,sau folosirea unei agrafe duolock, care,spun unii confera naturalete in miscarea twisterului?Multumesc!
-
- veteran