discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
holykowalsky
- utilizator constant

mikebazga scrie:Lamuriti-ma si pe mineeeee!Saptamana trecuta am luat si eu un PP de 8 lbs de la "total fishing",ieri am fost la Cluj si mi-am luat si mulineta si lanseta.La jigging sunt novice ,am pescuit doar cu mono,de anul asta o sa incerc sa intru,step-by-step,in rand cu lumea.Eu pescuiesc doar in lacuri,au fund malos,fara structuri,pietroaie.Atunci mai e necesar leader mono sau fluorcarbon?Sau e suficient sa "cojesc"putin PP-ul,pe portiunea unde o sa fac nodul?Indicati un nod Rapala sau unul fix,sau folosirea unei agrafe duolock, care,spun unii confera naturalete in miscarea twisterului?Multumesc!
fara stucturi si pietroaie.....pai noi ne chinuim sa gasim locuri cu structuri si agataturi degeaba........

...speri ca nu dai la crap cu jig-uri....
fara gluma acu....eu cand dau de locuri fara stucturi(plate) cu mal nu stau acolo....plec....
acu referitor la ce ai intrebat...poti sa colorezi in negru vreo 2m de fir PP(pentru cei lenesi) sau fol fluorocarbon pentru invizibilitate....
Bla bla bla, bla bla bla
-
mikebazga
- junior

Holy?Kowalsky?oricum,merci,pt informatii.problema e alta:Eu pescuiesc in Cj si MS,unde lacurile:Tzaga,Geaca,Sucutard,Mihes,Saulia,fara exceptie,au adancimi reduse,fund malos,cu panta f redusa.Nu sunt praguri,stanci,structuri subacvatice.In schimb,este salau si biban fain,si cate-o stiuca(f.rar).Eu de aia intrebam,mai e nevoie de fluorcarbon,daca nu se pune problema uzurii?Sau e recomandat un leader,pt invizibilitate?
-
holykowalsky
- utilizator constant

mikebazga scrie:Holy?Kowalsky?oricum,merci,pt informatii.problema e alta:Eu pescuiesc in Cj si MS,unde lacurile:Tzaga,Geaca,Sucutard,Mihes,Saulia,fara exceptie,au adancimi reduse,fund malos,cu panta f redusa.Nu sunt praguri,stanci,structuri subacvatice.In schimb,este salau si biban fain,si cate-o stiuca(f.rar).Eu de aia intrebam,mai e nevoie de fluorcarbon,daca nu se pune problema uzurii?Sau e recomandat un leader,pt invizibilitate?
pai pentru invizibilitate se foloseste fluorocarbon-ul.....are acelasi index de refractie ca apa...
ciudate lacuri ai pe acolo, fara stucturi, praguri, adancimi,etc dar cu salai, bibani.....
Bla bla bla, bla bla bla
-
mikebazga
- junior

Ok,am inteles,e necesar leader-ul;ce lungime tre'sa aiba acesta si ce diametru?apropiat de multifil?Apoi ce nod imi recomandati:albright,blood sau una din versiunile uni knot?
-
holykowalsky
- utilizator constant

ca lungime incearca prima data de 1.5m...leader-ul ar trebui sa fie de aceeasi rezistenta ca firul principal ...asta inseamna ca o sa fie mai gros
ex: pp de 10 lbs(~0.15) iar leader de fluorocarbon 10 lbs(~0.30) aproximativ...depinde de fabricant...
eu fol cum urmeaza..ca nu stiu denumirea acu..
pe textil fac un nod care sa nu alunece...apoi monofilamentul il leg de textil cu uni knot. Cind trag, nodul uni se blocheaza in nodul de pe textil...tine mai bine la soc decat allbright
Bla bla bla, bla bla bla
-
mikebazga
- junior

Ok,merci mult tuturor!am printat o groaza de modalitati de legare,ramane aplicarea in practica,si cel mai important:folosirea lor.Sa fie mereu intinse!! Tuturor!!!
-
tali
- veteran

-
Mai baieti am si eu o nelamurire destul de mare

cand si de ce folosim leader de fluorocarbon?! Eu am pe mulineta un textil de culoare galben fluo si nu am pus leader si am avut capturi multiple la salau,biban,chiar si cateva marlite.La avat voi cu ce dati cu textil sau mono

-
holykowalsky
- utilizator constant

tali scrie:Mai baieti am si eu o nelamurire destul de mare

cand si de ce folosim leader de fluorocarbon?! Eu am pe mulineta un textil de culoare galben fluo si nu am pus leader si am avut capturi multiple la salau,biban,chiar si cateva marlite.La avat voi cu ce dati cu textil sau mono

pai nu e obligatoriu sa fol leader de fluorocarbon.....nici eu nu dau cu asha ceva decat rar......
leaderul de fluorocarbon se fol pentru o mai mare invizibilitate a firului in apa sau pentru situatii cand ai bolovani pe substrat care iti taie firul...
da sa mai discutat pe forum cat de necesar e fluorocarbonul......cauta si vei gasi mai multe despre subiect....
la avat dai cu ce ai......conteaza mai mult dimensiunea pestelui raportat la fir decat specia....pesti mici..fire subtiri deci mai invizibile....pesti mari fire mai rezistente ... mai vizibile in apa....
Bla bla bla, bla bla bla