Okuma Epix Pro v.s. Ryobi Ecusima

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 17 Noi 2008, 22:32

Nu prea cred a fi vorba doar de nr rulmentilor ci si de calitatea acestora. De altfel un rulment la galet poate duce la blocarea acestuia mai repede decat un galet care nu are rulmenti. De acord cu tine la chestia cu antireturul, dar m'am obisnuit :) Singurul mod in care am putut deteriora un galet de SS a fost cu un patent :twisted: Nu inteleg de ce nu adopta producatorii galetul SiC in locul celor inox, titanizat balarii etc. avand in vedere costul unuia ~2$.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 17 Noi 2008, 22:41

TopGear scrie: Ionut_the_carp, tu de ce nu iei fain-frumos o unealta numita surubelnita sa desfaci galetul, sa cureti bucsa de teflon si sa pui niste ulei ?
nu are rulment la galet? e pe bucsa?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 17 Noi 2008, 22:44

Michael. Sa stii ca da. De-asta am ramas surprins can nea Jean Scurtu imi zicea ca da de 15 ani cu un SS Tournament 1300 si merge bine si in ziua de azi. Nu l-am crezut pe moment, dar.. Asa e cum zice el. Chit ca nu se mai fac in Japan Tournament-urile, dar piesele prezinta si in ziua de azi garantia calitatii. In schimb SHIMANO, nu prea. Din pacate.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 17 Noi 2008, 22:47

sorry, dar eu consider ca o mulineta de spinning/jigging e obligatoriu sa aiba rulment de buna calitate la galet in special.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 17 Noi 2008, 22:54

Pana la proba contrarie.
Sigur, SS-ul nu l-as recomanda la jigging, cu toate ca nea Jean da cu ceva monturi cu jig-uri multiple. Eu o folosesc in special cand caut stiuca cu naluci mai maricele - Husky Jerk de 12 cm, sau Tail-Dancer. Si se comporta ok pana acuma. Mai trebuie 15-20 de partide sa ma obisnuiesc si sa devina o rutina tzacanitul stop-ului, dar sa stii ca bucsa aceea de teflon de la galet nu ma deranjeaza. Incearca sa te uiti la un SHIMANO Super GT, Technium sau NASCI prin gaura de gresare si ai sa vezi roti dintate din plastic. Desigur nu e un plastic ieftin, dar in comparatie cu SS-ul care are mecanismul din cica aluminiu naval, eu zic ca tot DAIWA e cu un pas mai in fatza, daca e sa vorbim de fiabilitate si rezistenta la uzura in timp.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 18 Noi 2008, 11:32

TopGear scrie:Pana la proba contrarie.
Sigur, SS-ul nu l-as recomanda la jigging, cu toate ca nea Jean da cu ceva monturi cu jig-uri multiple. Eu o folosesc in special cand caut stiuca cu naluci mai maricele - Husky Jerk de 12 cm, sau Tail-Dancer.
Eu o folosesc aproape numai la jigging; exceptie facand cele 2-3 partide pe an in care pescuiesc la clean, pastrav, balarii cu voblere si linguri.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 18 Noi 2008, 13:34

old_radu scrie::!: :!: :!:

Eu zic ca se poate inchide topicul.
Multam fain !
@ Michael...se pare ca esti moderator pe "sectorul" asta.
...sau o faci "selectiv":?:
...oricum discutati oof-topic :!: :!: :!:

Închis