Okuma Epix Pro v.s. Ryobi Ecusima

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ovidiu.cv
junior
junior

Mesaj de ovidiu.cv » 07 Feb 2008, 00:07

Salut!
Eu am Ecusima si mie mi s-a taiat galetul dand cu mono!!!O am de un an de zile si pot sa spun ca am folosit-o cam 3 luni de zile,adunat. In rest merge perfect,dar trebuie sa ii schimb galetul :( .

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 07 Feb 2008, 00:12

sir.JONES scrie: Faptul ca ambele au corpul din plastic pur si simplu nu mi se pare un cine stie ce dezavantaj sunt inginer mecanic si pot sa afirm documentat ca jocurile pot aparea in rulmenti si/sau ghidaje si deci NU AU NICI O LEGATURA CA CORPUL E DIN PLASTIC SAU DIN ALUMINIU.

salut,

eu pot spune ca au legatura, adik la o mulineta cu batiu din plastic in sarcina angregajele nu cred ca se aseaza perfect datorita `deformarii` plasticului respectiv; grafitului si in timp apar jocuri respectiv ruperi ale angregajelor, pe cand la o mulineta din aluminiu deformarile sunt mai mici sau aproape nule.

consider ca o mulineta din aluminiu si pe melc pot avea o viatza foarte lunga daca o pescuiesti in limite normale, adik sa nu dai la somn cu una de 2500 ca mine ca dupa 2 ani apar jocurile...
be smart be silent be deadly.....

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 07 Feb 2008, 01:14

eu pot sa zic doar de ecusima. pescuiesc cu ea de 2ani (martie)
am modelul 3000, cel mai frecvent cu ea pescuiesc...numai textil...nu s-a taiat galetul, merge frumos...am scos multi pesti cu ea si mari 10-27kg.
totusi pentru pretul ei..abia astept sa se rupa...sa mai dau si cu altele.
deocamdata niciun semn. pt cei cu galetul taiat...adancituri..asigurati-va ca acesta se roteste lin..daca se infraneaza/intepeneste...sigur ca si mono face urme.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 07 Feb 2008, 07:38

salut,

eu pot spune ca au legatura, adik la o mulineta cu batiu din plastic in sarcina angregajele nu cred ca se aseaza perfect datorita `deformarii` plasticului respectiv; grafitului si in timp apar jocuri respectiv ruperi ale angregajelor, pe cand la o mulineta din aluminiu deformarile sunt mai mici sau aproape nule.

consider ca o mulineta din aluminiu si pe melc pot avea o viatza foarte lunga daca o pescuiesti in limite normale, adik sa nu dai la somn cu una de 2500 ca mine ca dupa 2 ani apar jocurile...[/quote]

Imi pare rau dar cred sincer ca gresesti. Termenul batiu se foloseste mai mult la masini unelte in general se foloseste termenul de carcasa. Din toate reductoarele si respectiv multiplicatoarele pe care l-am vazut carcasele au alte roluri: sa protejeze angrenajul de mizerie si apa, sa dispeze caldura(nu e cazul), sa reduca volumul de zgomot si eventual sa nu transmita vibratiile din angrenaj (nu e cazul). Deformari la nivelul carcasei fie ea de plastic, aluminiu sau otel nu cred ca sunt.
Oricum sa nu crezi ca sustin ca cele din grafit(plastic) sunt mai bune decat cele din aluminiu. Cele din plastic sunt mult mai usor de facut in primul rand daca ai o matrita poti sa torni 100.000 de bucati, la turnarea aluminiului e mai complicat. In plus aluminiu este mult mai rezistent la socuri decat cele din grafit cu toate ca au cam aceasi densitate/greutate.

PS eu am taiat o rola de Okuma Avenger cu fir mono de 18 pentru ca am pescuit maxima de 4-5 ture cu rola blocata. Oricum am inlocuit-o cu o rola din otel (ruseasca) asta este antitank desi nu are acceasi geometrie treaba si-o face.
the angler is catching xxx, not by the lure

aZu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aZu » 07 Feb 2008, 14:21

Galeti originali se gasesc de schimb? Au la Energofish pt Ryobi?
Am doua Okuma si sunt ingrijorat in ceea ce priveste galetii pt ca le-am pus textil si deja parca a aparut o mica abraziune . Au la Arrow piese de schimb pt Okuma?

ugeen
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ugeen » 15 Noi 2008, 13:27

aZu,

Nu stiu sigur daca au pe stoc galet de Ecusima dar, personal am o una la care i-am taiat galetul cu mono; am "rezolvat" galetul in 2 luni cred si m-am dus pe garantie. La magazinul de la care am cumparat-o era un tip calumea si mi-a zis ca s-a taiat galetul ca am fir de la "concurenta", oricum am primit-o inapoi cu galet de Zauber. Probabil aveau pe stoc un Zauber defect si mi-au pus acel galet. Zauberul are galetul mai mare si a fost nevoie de slefuire pentru a intra cat de cat si sa nu stranga si tot strangea... dar... pe acel surub care strange extremitatile am pus un jumatate de inel despicat exact cat sa distanteze sa nu mai stranga si nici sa iasa prea in afara din locas. Merge brici acum nu se vede ca s-ar mai taia galetul. Cunosc persoane care dau cu textil de le ia dracu' si n-au nici o treaba. Si nici nu au grija de scule.
Vorbind cu cei de pe la magazinele din Cluj am ajuns la concluzia ca depinde de stoc (alta concluzie nu am gasit). :roll:
Ideea e sa intrebi de galeti fara rusine... cu rusinea mori de foame !

Numai bine !
Pe un fund de lac, patru ochi luceşte. Ce să fie oare...? Este două peşte !

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Noi 2008, 19:47

intotdeauna se va taia galetul care nu se invarte usor sau deloc, trebuie sa curga firul pe el fara ca galetul sa opuna nici cea mai mica rezistenta.
deci trebuie studiata in special cauza, nu doar efectul...
Michael va recomanda Regulamentul forumului

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 16 Noi 2008, 11:09

Michael, cu o exceptie. Este vorba de galetul din SiC al lui DAIWA SS Tournament care nu se taie, chit ca dai cu textil si el este blocat. Am constatat eu, cu un SS 1300 folosit la care nu se invartea galetul (deoarece vaselina de sub el era ingrosata). Si treaba am observat-o abia dupa vreo 7 partide de dat la stiuca cu naluci de greutate medie si cu PP de 30 lbs! Nici o urma de taiere. Si nici urma de greutate in mulinat! Jean Scurtu stie el ce stie ca le tot lauda intr-atata.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 17 Noi 2008, 08:24

daca nu constatai blocajul, dupa un timp s-ar fi taiat cu textilul, mai greu dar se taia...cred.
totusi e foarte tare ca arezistat 7 partide cu galetul blocat fara sa se taie.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ugeen
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ugeen » 17 Noi 2008, 10:28

Nu contest ca daca e blocat galetul se taie. Dar eu sunt mai tipicar si de seara imi pregatesc sculele cand e planificat un pescuit si asta consta si in a picura 2-3 picaturi de WD40 pe galet dupa care invart galetul cu o bucata de fir pana vad ca nu mai intra inauntru uleiul. La mine chiar nu era vb. sa fie blocat, sincer.
Pe un fund de lac, patru ochi luceşte. Ce să fie oare...? Este două peşte !

Închis