discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ionutz_gr
- senior

-
in casa

..din cand in cand mai trage si copilu de ea

Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
-
gene3004
- utilizator constant

tincu ilie scrie:Unde ai tras de ea in noiembrie si decembrie?
de ce intrebi asta? pt tine sunt 2 luni aparte sau ce? pt mine sunt fix la fel ca si celelalte 10.. merg cu aceasi frecventa la pescuit si noiembrie e cea mai buna luna pt mine( pana acuma...)
@ionut :da, si bianca trage de bat deocamdata fara mulineta

-
SVF
- veteran

Inseamna ca e numai una,noiembrie.Cind vei trage cinci ani de o mulineta atunci inseamna ca intr-adevar e OOOKKK.
-
gene3004
- utilizator constant

5(cinci) ani??????!!!! sa fim noi sanatosi..... avem cu totul alta gandire... dar.. iti recomand mulineta asta :

sigur te tine 5 ani si chiar mai mult.
eu unul am sa o schimb sigur pe a mea cu ceva mai bun inainte de a face anul....
fara suparare.. dar 5 ani pt o mulineta de un milion.....
aaa si nu... sunt 2 luni: si decembrie. prutul nostru inca nu a inghetat si ultima iesire in decembrie a fost pe 30.
fir intins si numai bine!
-
ionutz_gr
- senior

-
vreau si eu

(.....tot o iau eu odata si odata...ma rog la mosh craciunu viitor...asta a fost un zgarcit
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
-
cipic
- veteran

e o mulineta pt fitosi!!!
decat sa dau banii pe asta mai bine imi iau o stella!!!
-
ionutz_gr
- senior

-
e...nu sant fitzos...dar...visez si eu frumos
-
SVF
- veteran

Serios,am folosit un Shakespeare 5ani,2,3ori pe saptamina si numai la spinning,unde am dat si cu linguri mari , twistere sau voblere.Norocul meu ptr ca era adusa de dincolo.Nu asta era ideea ,ci de fapt ca o mulineta stii ca este buna dupa ce trece ceva timp si asta nu in doua,trei luni, si alea semiactive.Eu iti doresc tot binele sa te bucuri de ea si sa-ti aduca capturile visate.
-
SVF
- veteran

Aa,si acum vreau sa o schimb ptr.ca m-a lasat pick-up-ul,nu mai merge cum trebuie si de aceea o sa optez ptr.Shimano,ceea ce i-am rec. si lui Old.Radu.Fir intins.
-
JONES
- veteran

-
AICI SUNT TATIC
am o okuma epix pro 20 si un ryobi ecrusima 1000vi.
Avantaje ar fi si la una si la alta dar din punctul meu de vedere pentru spinning mai bine ar merge ryobi.
1. Vreau sa iti spun ca sunt foarte asemanatoare dar frana pe fata de multe ori e un avantaj cert. La okuma am avut usoare probleme cu frana in sensul ca am fortat-o si s-a blocat dar s-a putut remedia.
2. La ryobi curgerea e putin mai fluida ca la okuma.
3. Okuma este mai zgomotoasa (celebru sunet de rasnita de la toate okumele - nu s-au complicat cu tot felul de bucse de plastic care ar fi facut mulineta mai silentioasa dar mai delicata)
4. Avantaj okuma la metenanta sunt multe mulinete si destul de repede gasesti o piesa de schimb daca ai nevoie la un doamne fereste.
5. Avantaj la amble faptul ca ai 3 tamburi pe care ii schimbi cum ai chef, finisajele putin mai bune la ryobi la tamburi de nylon.
6. Avantaj okuma care are o manivela dubla in plus in pachetul de baza.
CU TOT RESPECTUL HABAR NU AM CU APAR PROBLEME DUPA 2-3 LUNI LA O MULINETA.
Faptul ca ambele au corpul din plastic pur si simplu nu mi se pare un cine stie ce dezavantaj sunt inginer mecanic si pot sa afirm documentat ca jocurile pot aparea in rulmenti si/sau ghidaje si deci NU AU NICI O LEGATURA CA CORPUL E DIN PLASTIC SAU DIN ALUMINIU.
the angler is catching xxx, not by the lure