Okuma Epix Pro v.s. Ryobi Ecusima

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 04 Ian 2008, 07:51

pasek scrie:La multi ani ! in primul rind... in al doilea pot sa-ti spun experienta mea cu ecusima: la vreo luna dupa achizitionare a aparut un zgomot la galet ca de risnita de cafea de care n-am mai reusit sa scap pina cind s-a dus si antireturul si am scapat de ecusima. Problema cu antireturul a patit-o si un amic al meu care a incercat sa remedieze problema si mi-a spus cum ca tot mecanismul este din plastic mai putin axul; acum stringe bani sa-si ia mulineta.
Sfatul meu personal nu Ecusima!
O mulineta de care sint multumit este Shimano Catana.
:shock: daca ti s-a dus antireturul inseamna ca ai aschiat cu role ace degajarea interioara de pe corpul rotorului. O singura data am vazut asa ceva la prieten care are avea obiceiul sa rupa firul agatat din mulineta direct un fir de 0,28 - 10 Kg forta . Nu cumva din intamplare esti si tu in acceasi situatie???????
the angler is catching xxx, not by the lure

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 06 Ian 2008, 00:46

sir.jones, ai nimerit-o pe aproape :D ! am folosit mulineta la stiuca din barca( de vreo 15 ori ), iar la dunare am dat cu ea de vreo 8 ori cu naluci pina in 15 gr. Fir folosit 0.20 - 0.25. Cind agat am obiceiul sa tin cu degetul tamburul si sa trag de fir; n-am avut grija de ecusima nici mai mult nici mai putin decit de alte mulinete ( n-am avut prea multe de firma :( ) dar de acum o sa am :) Mie unul nu mi s-a parut o mulineta asa grozava dar cum am mai spus e o parere personala. Am avut modelul 1000vi, poate ar fi trebuit sa-mi iau una mai mare !
in rest ... we are the best!

geluiasi
veteran
veteran

Mesaj de geluiasi » 06 Ian 2008, 10:01

cand cumperi o mulineta de 1mil pretentiile sunt limitate .speri sa mearga relativ bine si sa te tina 1 an ,dar daca ai grija de ea te poate duce 2 ani.pretentiile mari incep la mulinete care costa peste 5 mil

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 06 Ian 2008, 11:52

geluiasi scrie:cand cumperi o mulineta de 1mil pretentiile sunt limitate .speri sa mearga relativ bine si sa te tina 1 an ,dar daca ai grija de ea te poate duce 2 ani.pretentiile mari incep la mulinete care costa peste 5 mil
,,,asta cam asa este,dar parafrazand zicala"nobletea,obliga"(parca este de provenienta franceza)....la mine ar suna cam asa "modestia,obliga" :cry: si in traducere liberea, in engleza..."no money,no problem " :lol: :P :lol:

:?: intrebare intrebatoare :?: se zice ca Ecusima are o "sosie"...de la Energoteam.mulineta Excalibur...oare sa fie asemanatoare si la calitate ? ? ?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 07 Ian 2008, 12:43

dupa ce le-am desfacut pe amandoua am observat ca sunt aproape identice din punct de vedere al mecanismului. Mecanismele sunt din aluminiu nu din plastic.
Sunt mulinete onorabile. In cea ce priveste pretul lor cred ca este ca la masini adica intotdeauna o sa vina cineva sa spuna ca dupa parerea lui numai porche si mercedes sunt marci de masini si daca nu dau o sapca de bani nu prea se merita.
Daca esti dispus sa dai bani sa iti fie de bine. Eu personal am stricat mulinete numai din prostia mea si deci puteam avea orice mulineta ca oricum o stricam. Deci concluzionand ecrusima si epix sunt sinonime in materia mulinetelor cum renault sau opelul la masini. DA nu sunt ferrari dar nici lastun
the angler is catching xxx, not by the lure

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 07 Ian 2008, 15:43

Cei de la Cormoran am vazut ca se lauda cu Magnezia 10Pif 3000, a incercat-o cineva?

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 05 Feb 2008, 00:59

sir.JONES scrie:dupa ce le-am desfacut pe amandoua am observat ca sunt aproape identice din punct de vedere al mecanismului. Mecanismele sunt din aluminiu nu din plastic.
Sunt mulinete onorabile. In cea ce priveste pretul lor cred ca este ca la masini adica intotdeauna o sa vina cineva sa spuna ca dupa parerea lui numai porche si mercedes sunt marci de masini si daca nu dau o sapca de bani nu prea se merita.
Daca esti dispus sa dai bani sa iti fie de bine. Eu personal am stricat mulinete numai din prostia mea si deci puteam avea orice mulineta ca oricum o stricam. Deci concluzionand ecrusima si epix sunt sinonime in materia mulinetelor cum renault sau opelul la masini. DA nu sunt ferrari dar nici lastun
ca bine zici nea JONES, si eu am o ecusima si am si un opel :) . deci da...ofera confort si durabilitate la un pret accesibil ( si opelu si ecusima ) :lol:

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 05 Feb 2008, 09:01

ca bine zici nea JONES, si eu am o ecusima si am si un opel . deci da...ofera confort si durabilitate la un pret accesibil ( si opelu si ecusima )
:lol: si eu tot ecusima si tot opel!

aZu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aZu » 06 Feb 2008, 20:30

Posesori de Ecusima de cativa ani sunt?
Galetul rezista la firul textil, sau se taie?
Sunt foarte curios sa vad o parere avizata.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 06 Feb 2008, 23:01

sincer nu am Ecusima, dar imi dau cu parerea pentru ca o au mai multe cunostine si la una dintre ele, dupa mai multi somni scosi cu ea, cel mai mare la 25 kg, galetu' sa taiat serios, si pe mono, nu pe textil.... la ceilalti mulinetele sunt inca in stare f. buna da nici nu au avut parte de driluri cu mustaciosi mai mari.

Asa ca ce sa zic, nu cred ca conteaza de cati ani ai o mulineta sa poti spune cat e de buna, ci cati pesti seriosi a scos si cat de bine rezita la plecari de 50 de metri cu viteza trenului :lol: :lol:

Închis