ochelari polarizati

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 19 Ian 2011, 17:30

@Tito:
Despre ceeste discutia asta? ca eu nu-mi dau seama:despre cei mai buni ochelari? cea mai buna protectie? ieftini/scumpi?
Daca nu se inventau banii, probabil ca Oakleyy ar fi costat 6 cioburi de sticla in loc de unul...
Cine are mai multe cioburi sa-si cumpere ce doreste... ;)

Oakely face lentile bune... nu cele mai bune! Sunt foarte multi producatori de lentile bune de soare, inclusiv polarizati. (nu stau sa-i insir) Oakely sta bine la marketing...
Lentilele Oakley le am de pe niste ochelari distrusi (rama rupta) de un prieten (cumparati din US) le-am modificat si montat eu pe o alta rama... titan+capse plastic... au cateva grame... pot sa stau mult si bine cu ei pe fata fara sa simt ca am ochelari. Avantaj lentile Oakley : duritatea foarte buna/ rezista foarte bine la tavaleala cu putine urme de uzura, zgarieturi etc.
Testul lentilelor l-am facut intr-o fabrica de lentile, atat de vedere cat si de soare: polarizate cat si nepolarizate.

Ca fapt divers, o lentila de soare nici nu trebuie sa fie polarizata pentru a oferi protectie UV (grade de comparatie...cea mai protectie, grad procente..etc..sunt marketing). E suficient ca materialul lentilei, indice (nr)Abbe, transparenta, omogenitate sa fie constante in toata masa lentilei, iar la prelucrare si montare pe rama ochelarului, sa nu fie tensionate.
Mai stiu/cred ca 95% din lentile sunt tensionate. Pe langa purtator de ochelari stiu si sa asamblez de la cap la coada toata gama de lentile, vedere soare... curburi variate, diverse tipuri de montaj.
Ar mai fi o precizare: (cele mai bune aproape de perfectiune)lentile se produc in spatiu (lipsa gravitatiei)

Totusi nu vreau sa conving pe nimeni de nimic... Fiecare poarta ce ochelari doreste...
Port lentile Oakley fiindca le-am primit si le-am salvat de la gunoi... sunt foarte bune.
Nu cele mai... ;)

seara buna!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 19 Ian 2011, 18:28

ovidiu, ai lucrat in bransa , asa ca eu o sa te rog sa-mi raspunzi la o intrebare formulata nitel altfel :

ce ai recomanda unor clienti, bazat pe experienta ta profesionala, si pe necesitatile lor de pescari, sa cumpere in urmatoarele situatii :

1. buget low pana in 100 de ron
2. buget mediu pana in 500 de ron
3. nelimitat peste 500 de ron

multumesc frumos...

crystianoo
veteran
veteran

Mesaj de crystianoo » 19 Ian 2011, 23:54

toni f scrie:ovidiu, ai lucrat in bransa , asa ca eu o sa te rog sa-mi raspunzi la o intrebare formulata nitel altfel :

ce ai recomanda unor clienti, bazat pe experienta ta profesionala, si pe necesitatile lor de pescari, sa cumpere in urmatoarele situatii :

multumesc frumos...
cabelas pro guide am eu super tari de apraope doi ani si nu au nimic,nimic,foarte usori si foarte confortabili tavaliti la greu pescuiesc aproape zilnic cateva ore si sunt pana in 15 parai.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 20 Ian 2011, 00:58

Ovidiu
Si eu spun ca ai dreptate, dar nu-i chiar asa...Ochii ne vor fi afectati de razele UV intr-o masura mai mica sau mai mare, in functie de ce ochelari alegem. Sper ca esti de acord cu mine ca folosind ochelari de soare care au protectie UV doar pe hartie (in prospect) ,vederea este afectata mult mai accentuat. Eu nu am lucrat in domeniu, dar stiu ca atunci cand ochiul priveste printr-o lentila mai inchisa la culoare ,pupila se dilata. Prin acea pupila dilatata si in lipsa protectiei ,razele UV intra intr-o cantitate mai mare si provoaca arsuri pe retina si alte afectiuni de acest gen.
Eu despre asta vorbeam si nu am sustinut ca Oakley sunt cei mai cei. Am spus ca aceasta marca de ochelari imi ofera exact ceea ce cautam si au fost o revelatie cand i-am comparat cu ochelarii Polaroid pe care ii aveam.

Nu am afirmat ca Polaroid sau alte firme de prestigiu nu aplica filtre de protectie UV, cand m-am referit la lipsa filtrelor, ma gandeam la cei care se gasesc pe tarabele din piata...aia de 5-15$.
Asadar Ioan S la intrebarea ta "Or fi oare mai buni decit "taticii" polarized lens-ului ori au un departament de marketing super ?" iti pot raspunde.
Nu contest ca e si ceva marketing la mijloc ,dar din exemplele date de tine Oakley sunt peste Polaroid.

kzoli
Exemplul tau nu prea e bun, marcile de masini sunt cunoscute de majoritatea...la ochelari altfel sta treaba. Aia care vor sa faca valuri cu o pereche de ochelari smecheri isi vor cumpara unii dintre acestia (Calvin Klein, Christian Dior, Diesel, Emporio Armani, Giorgio Armani, Gucci,Ray Ban,Dolce Gabbana) ca pe astia ii stiu pasaricile si faci ravagii purtand asa ceva. Cei mai saraci cu duhul isi cumpara niste facaturi de 30 ron, dar neaparat sa semene si sa scrie pe ei una din marcile enumerate mai sus.
Despre mine, poti sta linistit ca nu sunt genul...eu prefer sa trec cat mai neobservat si nu imi place sa agat femeile cu diverse accesorii din dotare. Si pentru acest lucru imi pot folosi mintea cu un succes mai mare , facand si mari economii financiare.
Sunt de acord cu tine, ca nu tot ceea ce-i scump e obligatoriu si de buna calitate. Dar daca vad ca ceva e mult mai bun...nu prea ma mai intereseaza pretul (asta daca si dispun de suma respectiva).
Sunt de 3 ori mai scumpi, dar cu Polaroid aveam un discomfort dupa ce-i scoteam de la ochi, cu Polaroid vedeam 30cm sub apa, cu Oakley 1,5m . Cu Polaroid uitandu-ma la frunzele unui pom, acestea se vedeau lipsite de detaliu, cu Oakley se vedeau distinct,reliefat. Lentilele Polaroid erau zgariate dupa 2 luni, Oakley sunt ca scosi din cutie...dupa 2 ani!!! Ramele Polaroid s-au largit in timp si imi alunecau tot timpul cand faceam miscari bruste, la Oakley acest lucru nu se intampla...parca sunt lipiti cu super glue. Si mentionez, i-am comparat cu o firma de prestigiu in domeniu, nu cu un no name chinezesc de taraba.
Pentru mine acestia sunt ochelarii perfecti si nu-mi doresc mai mult de la o pereche de ochelari polarizati.
Si daca tot e sa facem comparatii cu masini, de ce sa ne mai cumparam masini straine ,mai scumpe...hai sa ne intoarcem la Dacia 1300 ca si aia avea volan, roti...facea cam acelasi lucru ca oricare alta masina, te ducea din punctul A in punctul B. Eu unul gasesc falimentar acest mod de gandire..si in acest caz e vorba de sanatatea fiecaruia.
Deci, nu am spus ca Oakley sunt "crema" ochelarilor, eu i-am comparat cu Polaroid si am tras concluzia ca merita pretul platit 450 ron, fata de 120 ron. Ovidiu sau alti useri mai priceputi va pot recomanda alte modele.
Asta este parerea mea obiectiva, de obicei ma feresc sa emit pareri subiective, citind niste specificatii pe internet si apoi sa-mi dau cu presupusul.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 20 Ian 2011, 03:09

cu Polaroid vedeam 30cm sub apa, cu Oakley 1,5m .
Stii ce e extraordinar ? Compozitia chimica a substantei care joaca rol de filtru pentru lumina polarizata e descoperita de mai bine de un secol si o folosesc toti cei care produc asa ceva ... asa ca e greu de crezut ca de aici provine diferenta.
Care sa fie secretul ?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Ian 2011, 07:28

Multumesc de informatii baieti .
Dar ce ma fac ca eu am ochelari de vedere permanenti fara de care nu prea ma descurc si de aceea port ochelari tip clip. Mai nou folosesc si la condus (vara) o pereche de polarizanti jaxon care isi fac treaba.
Ce comentari aveti la ochelarii clip >? La acestia conteaza curbura?

Eu am ochelari de vedere super tari adica : corect alesi cu folie de protectie la zgariere si antireflex (pentru calculator).
the angler is catching xxx, not by the lure

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Ian 2011, 07:57

toni f scrie:ovidiu, ai lucrat in bransa , asa ca eu o sa te rog sa-mi raspunzi la o intrebare formulata nitel altfel :

multumesc frumos...
Toni-san desi ma aintrebi asa frumos, nu voi face nicio recomandare. Sunt sigur ca si cei cu un ciob (100lei) in buzunar si cei cu 6cioburi (5000 la infinit) se vor descurca sa-si ia ochelari.
Totusi sa nu fiu rau pana al capat... din punct de vedere a duritatii, Oakely are un policarbonat foarte dur...care sta bien in rame si nu se tensioneaza, sau oricum mult mai putin decat alte tipuri de lentila... si mai face/facea (fiindca eu nu am mai vazut dart ici nu am cautat) RayBan lentile polarizate de sticla....sticla e peste policarbonat ca duritate..dar e casanta...adica trebe grija...
spor!

lasa prostiile si cumpara-ti voblere :)
ochelari iti lipsesc :P
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Ian 2011, 08:00

JONES scrie:Multumesc de informatii baieti .
Dar ce ma fac ca eu am ochelari de vedere permanenti fara de care nu prea ma descurc si de aceea port ochelari tip clip. Mai nou folosesc si la condus (vara) o pereche de polarizanti jaxon care isi fac treaba.
Ce comentari aveti la ochelarii clip >? La acestia conteaza curbura?

Eu am ochelari de vedere super tari adica : corect alesi cu folie de protectie la zgariere si antireflex (pentru calculator).
Clipul aplicat peste ochelarul de vedere este si el foarte bun. Conteaza curbura..dar sa stii ca ochelarii de vedere au o curbura multmai sanatoasa comparativ cu majoritatea ochelarilor de soare... Multi ochelari super curbati de multe ori dau disconfort....pentru ca au un efect de prisma...
asa ca poarta linistiti ochelarii cu clip ;)

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 20 Ian 2011, 08:08

@ ovidiu

ok , barosane, got ur point :D :P :D :P

are tata oablere , dont worry :D :D :D si am mai si achizitionat in ultimele 3 luni de cel putin fo 3 perechi de oackley de-aia :D :D :D

chiar, unde gasesc si io neshte oackley deastia? ca nu ma inteleg de loc cu modelele astea noi de la rapala ...

am purtat ani de zile modelul ala 013A, sau cam asa ceva ... cam o pereche la an .... si acu l-au schimbat, si nu-mi cade pe moaca de loc ...

asa ca ia sa vedem cu ce se mananca oackley astia :D :D :D

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Ian 2011, 08:16

@Tito,
Oakely chiar sunt printre crema ochelarilor de soare...datorita policarbonatului din care este facuta lentila: foarte dur, rigid, (se deformeaza/tensioneaza) foarte greu...calitati pe care le-ai observat si tu..dupa 2 ani ca noi..zgarieturi mai deloc, rama a aramas intacta etc...
Totusi cei ce citesc acest topic nu trebuie sa ramana cu impresia ca daca nu pregatesc 500-1000 de lei

@tito:"Despre mine, poti sta linistit ca nu sunt genul...eu prefer sa trec cat mai neobservat si nu imi place sa agat femeile cu diverse accesorii din dotare. Si pentru acest lucru imi pot folosi mintea cu un succes mai mare , facand si mari economii financiare.
Sunt de acord cu tine, ca nu tot ceea ce-i scump e obligatoriu si de buna calitate. Dar daca vad ca ceva e mult mai bun...nu prea ma mai intereseaza pretul (asta daca si dispun de suma respectiva). "

Nu mi-am dat si nu-mi voi da cu presupusul asupra motivelor pentru care cineva si-ar lua ochelari mai scumpi sau mai ieftini...

Eu personal daca prindeam 1 salau in plus, crede-ma ca mi-as fi comandat la NASA o casca de astronaut (modelul cu care ies astronautii in spatiu), sunt sigur ca are toate filtrele posibile sau imposibile :D
Dar salaul ala in plus sau in minus nu e de la ochelari :)

Intre timp caut niste voblere tip minnow de 7-10cm...care sa stea bine in curenti, sa nu se incurce in lansare, sa aiba triple bune... sa evolueze intre 0.3 -1m, pentru ca la mine in horoscop au spus ca 2011 va fi anul avatilor over 5 kilo :D

si lasati-ma domnilor in pace...sa ma antrenez la darts, ca sambata am de jucat si castigat 7-8 meciuri in sistem piramidal la nationala de darts ;)

Scrie răspuns