Despre ceeste discutia asta? ca eu nu-mi dau seama:despre cei mai buni ochelari? cea mai buna protectie? ieftini/scumpi?
Daca nu se inventau banii, probabil ca Oakleyy ar fi costat 6 cioburi de sticla in loc de unul...
Cine are mai multe cioburi sa-si cumpere ce doreste...

Oakely face lentile bune... nu cele mai bune! Sunt foarte multi producatori de lentile bune de soare, inclusiv polarizati. (nu stau sa-i insir) Oakely sta bine la marketing...
Lentilele Oakley le am de pe niste ochelari distrusi (rama rupta) de un prieten (cumparati din US) le-am modificat si montat eu pe o alta rama... titan+capse plastic... au cateva grame... pot sa stau mult si bine cu ei pe fata fara sa simt ca am ochelari. Avantaj lentile Oakley : duritatea foarte buna/ rezista foarte bine la tavaleala cu putine urme de uzura, zgarieturi etc.
Testul lentilelor l-am facut intr-o fabrica de lentile, atat de vedere cat si de soare: polarizate cat si nepolarizate.
Ca fapt divers, o lentila de soare nici nu trebuie sa fie polarizata pentru a oferi protectie UV (grade de comparatie...cea mai protectie, grad procente..etc..sunt marketing). E suficient ca materialul lentilei, indice (nr)Abbe, transparenta, omogenitate sa fie constante in toata masa lentilei, iar la prelucrare si montare pe rama ochelarului, sa nu fie tensionate.
Mai stiu/cred ca 95% din lentile sunt tensionate. Pe langa purtator de ochelari stiu si sa asamblez de la cap la coada toata gama de lentile, vedere soare... curburi variate, diverse tipuri de montaj.
Ar mai fi o precizare: (cele mai bune aproape de perfectiune)lentile se produc in spatiu (lipsa gravitatiei)
Totusi nu vreau sa conving pe nimeni de nimic... Fiecare poarta ce ochelari doreste...
Port lentile Oakley fiindca le-am primit si le-am salvat de la gunoi... sunt foarte bune.
Nu cele mai...

seara buna!