ochelari polarizati

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 21 Ian 2011, 09:49

toni f scrie:@ vali

boss, gata, vorbim cu ovidiu daca se baga, sa ne faca si nou neshte ochelari custom , ce zici ? :D

rama matagi cu lentile evergreen :D

ps : mie nu-mi plac steezurile, le-am vazut pe toate la dan la magazin, si nu m-am lipit de nici una :D :D :D asta nu inseamna ca e o problema ca tie iti plac :P

pana la urma nu m-a trimis nimeni la un loc fizic unde au oakley dastia :cry: :cry: :cry:
Colegu ' toni f cu steezurile e o "problema" nu se lipesc ele de mina oricui.. :lol: :lol: :lol: in rest nici eu nu am vre-o problema ca tie nu-ti plac :lol: :lol:

Cit despre ochelati custom tare m-as baga sa-mi fac desi am o pereche de Costa del Mar care is de toata isprava ,dar un CUSTOM e un Custom ..NU?
Vorbim cu colegu Ovidiu si comandam 2 perechi sa iesim putin mai eftin decit Adelin cu betele facute de Sawa san:lol: :lol: :lol:

Eu ti-asi recomanda sa mai punem pe linga rama Matagi si neste "acareturi" Bassart sa de-a mai bine .iar lentinle neaparat dintralea de care zicea Ovidiu de se fac in spatiu. :wink:

Ovidiule fa-ne tata un deviz sa vedem daca ne incadram intr-o 1000 de euroi ,daca nu sa iau un imprumut de nevoi personale in franci elvetieni ...sau poate in yeni ca si asa isi arata slabiciunea consumului intern japonez si la finalul lucrarii sa ies mai ieftin :lol: :lol: :lol:

Te bagi toni san? :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Ian 2011, 12:15

@ vali

man , mare sef , cum sa nu ma bag ... custom, custom da' jmecher sa fie !!!!

iti placea la matale de mine ca eram baiat cuminte si impaciuitor acu o sapt doua, dar dupe toapicele alea de la discutii generale, alea cu fashu roz si cu pescaru scos din cutie, mi s-a cam luat asa ....

nu mai tin frate partea la segmentul low investment, ca vad ca nu te mai intelegi cu ei ...

stii, eu am destui pretini care nu au banii mei si pescuim impreuna, ii respect si pe ei si sculele lor, si chiar niciodata nu am discriminat pe nimeni din cauza asta ...

dar cand am vazut ce postari obtuze, ce minti inchise si ce pareri preconcepute prin topicurile alea, mi-au venit spumele ...

bei nene, pentru toti care scriu pe aici, ca sa fie clar, io sunt un pui da jmecher, care ma sparg in figuri, nu-mi ajungi cu prajina la nas, am scule de peste si masini tunate, si nu aveti nici unu valoarea mea !!!!

acu ma duc sa-mi iau niste ochelari da mega fitze, cel putin 1500 de ron ...

si mai imi si unii custom cu vali stratonov, sa rupem tot !!!!

ps :pentru aia care ma cunosc, e alta treaba :D ...

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 21 Ian 2011, 12:56

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Ian 2011, 14:27

iesteeeeee ... avem si lentile ....

charlie, da' nu zice si cat costa ... io nu-mi iau daca nu sunt cel putin 300 de euroi, ca ma fac de rusine !!!!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 21 Ian 2011, 19:06

toni f scrie:iesteeeeee ... avem si lentile ....

charlie, da' nu zice si cat costa ... io nu-mi iau daca nu sunt cel putin 300 de euroi, ca ma fac de rusine !!!!
Corect coane toni ....si daca iasa ochelarii bengosi cred ca putem sa ne bagam si la astea, 2 "fete " ....:lol: :lol: :lol: :

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 660mh.html

ce zici te bagi fratie ?
eu m-asi baga chiar daca "fetele-s pe "invers". :wink:

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 21 Ian 2011, 20:06

http://www.easteam.ro/?p=328
eu aici m-am customizat 8)

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 21 Ian 2011, 20:17

oby 1 scrie:http://www.easteam.ro/?p=328
eu aici m-am customizat 8)
E bine ca a apaut si un astfel de articol ,dar e cam de ordin general :lol: :lol: aici vorbim despre ochelari de "fite " si de ochelari cu preturi mari nu de lentile UV.. :wink:

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 21 Ian 2011, 20:20

suna-l pe coto ca are lentile de mega fite 8)

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 21 Ian 2011, 21:50

tito scrie:
Ioan S. scrie:
cu Polaroid vedeam 30cm sub apa, cu Oakley 1,5m .
Stii ce e extraordinar ? Compozitia chimica a substantei care joaca rol de filtru pentru lumina polarizata e descoperita de mai bine de un secol si o folosesc toti cei care produc asa ceva ... asa ca e greu de crezut ca de aici provine diferenta.
Care sa fie secretul ?
Filtre de polarizare se folosesc si in industria fotografica. Cum iti explici diferenta de pret dintre acestea.Unele costa cateva sute de lei, altele cateva milioane...sa nu-mi spui ca si acolo e marketing si fotografii profesionisti le cumpara pe cele mai scumpe doar pentru fitze.
Daca te referi la tehnica fotografica, acolo nu mai este nici un mister. Este vorba de precizia prelucrarii lentilei. Orice aberatie de forma sau de omogenitate a materialului lentilei va produce deformari in imaginea care ajunge pe senzorul CCD ori pe film. Explicat simplist, intra in lentila niste raze de lumina paralele iar la iesire nu mai sunt paralele pentru ca unele au intilnit neomogenitati ori aberatii de forma a lentilei si au fost deviate. In acest caz imaginea va fi deformata sau neclara pentru ca nu toate razele de lumina ajung pe senzor acolo unde ar trebui.

In domeniul foto, exista aparate cu zoom optic de 5x si aparate cu zoom optic 30x. Cu cit zoom-ul e mai mare cu atit devierile produse de eventuale imperfectiuni ale lentilei vor fi amplificate. In astfel de cazuri nu prea este de ales, cu cit creste precizia aparatului trebuiesc folosite lentile mai precis prelucrate. In plus, exista si asa-numitul zoom-optic, care iarasi mareste imaginea si eventualele imperfectiuni devin vizibile. In concluzie, cu cit vrei ca imaginea sa fie mai fidela cu atit trebuiesc lentile mai precise. (Noroc ca exista o limita fizica data de numarul de pixeli ai aparatului, ca altfel producatorii nu ar sti unde sa se opreasca in tehnologia lentilelor ... )

Trebuie sa ai in vedere ca lentila ideala nu exista. Orice lentila produsa in lumea asta prezinta imperfectiuni mai mici sau mai mari functie de precizia de prelucrare. Cu cit creste precizia creste si costul, insa cresterea costului nu e proportionala cu precizia, cresterea este exponentiala.

Noroc ca pixelul de pe un senzor (si similar "senzorii" din retina umana) au o anumita dimensiune. Asta inseamna ca exista o limita de deviatie care poate fi tolerata, intrucit raza de lumina, desi usor deviata, cade pe pixelul pe care trebuie sa cada.

De aici rezulta ca exista o precizie de prelucrare economica, care asigura ca deformarile imaginii sa se incadreze in limite care nu pot fi sesizate de ochiul uman.
In cazul instrumentelor optice, cu cit creste precizia instrumentului, cu atit ai nevoie de lentile mai precis prelucrate.

Ca precizie de prelucrare, una e lentila pe care o pui la un telescop si alta pe care o pui la o pereche de ochelari obisnuiti. Chiar daca pe ochelarii obisnuti ai pune lentile prelucrate cu precizia celor pentru telescoape, tot nu vei vedea inelul lui Saturn folosind doar o pereche de ochelari.

De asta am mari indoieli in privinta a cit de adinc vezi tu sub apa folosind una sau alta din cele doua perechi de ochelari ... dar sa spunem ca te cred ... asta pentru ca si eu sunt pescar. :roll: :wink: :lol:

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 21 Ian 2011, 22:13

Este foarte elocvent articolul. Acum sper ca unii s-au lamurit de ce exista diferente de pret si intre diverse marci de ochelarii de soare,fie polarizati, sau nu. Cine pricepe, va actiona in consecinta si isi va cumpara niste ochelari decenti calitativ, nu genul celor care se gasesc pe tarabe in piata. Cine n-a priceput, ma indoiesc ca o va face. Eu cam atat am avut de spus, mi-am argumentat parerile expuse aici. Acum fiecare isi cumpara ce ochelari doreste, dupa buget. S-ar putea ca unora sa li se para ieftini niste ochelari de 100 ron, altora in schimb sa li se para extrem de scumpi...dupa buget coane Fanica.
Ca de obicei, daca cineva vrea sa-si achizitioneze o pereche de ochelari si cauta informatii in acest topic, e nevoit sa citeasca si caterinca fina, tipic romaneasca. Nu-i bai, doar ca o sa piarda ceva mai mult timp...citind.

Ioane, eu ma refeream strict la filtrele de polarizare aplicate pe obiectivele aparatelor foto.Nu are rost sa intram prea adanc in domeniul opticii. Cand vei avea ocazia sa compari doua perechi de ochelari , asa cum am facut-o eu ,imi vei da dreptate...si pescarii sunt de mai multe feluri, eu fac parte din categoria celor obiectivi, nu-mi place sa fac din ghibort, balena.

Scrie răspuns