ochelari polarizati

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 21 Ian 2011, 22:45

Cind mi-am luat prima pereche de ochelari cu lentile polarizate (sa tot fie 4-5 ani de atunci) am tot cautat in magazinele din Iasi. Prin magazinele de pescuit abia aparusera asa ceva insa forma strict sport a acestora nu mi-a placut. (Intre timp s-a mai schimbat ceva, in sensul ca acum am si ochelari model sport.)

Pina la urma am ajuns la Mall unde aveau un stand de ochelari cu lentila polarizata. Mersesem acolo decis sa iau polaroid, dar surpriza, pe panoul de expunere, din acela rotitor cu sectiune patrata, aveau doar 6 sau 8 perechi (doua rinduri). Nu mi-au placut ca forma asa ca a trebui sa aleg altceva. Cred ca o pereche de polaroid costau pe atunci 130 ron (sau 1,3 milioane de pe atunci). Oferta destul de diversa, insa un perete intreg (adica toate rindurile de sus pina jos erau cu ochelari POLICE la 4 milioane bucata). Diferenta nu mi s-a parut justificata, asa ca am optat pentru Polar Glare (care m-au costat 1,2 milioane). Ii mai am si astazi si ii folosesc ca ochelari de soare cind merg pe strada.

Fara sa am pretentia ca pot judeca calitatea ochelarilor de soare Police, e de observat ca aceia sunt cautati, pentru ca altfel comerciantul nu ar avea atitia pe stoc. Am remarcat de asemeni o tendinta, ce e scump trebuie sa fie neaparat si bun, altfel zis se mizeaza pe bunul simt al celui care cere pretul cel mai mare.

De atunci am mai cumparat inca 5 perechi de ochelari cu lentile polarizate, inclusiv ochelari cu pret mai mare decit Polar Glare. Din astea 5 perechi, la una s-a rupt rama, la alta s-au zgiriat lentilele (datorita husei in care i-am purtat), celelalte sunt bune.

Diferente majore la cum "taie" lumina reflectata in plan orizonal nu am remarcat, difera insa calitatea ramei (atit ca material cit si felul cum ii simti dupa urechi). Foarte importanta este calitatea husei in care ii port (pentru ca ochelarii nu se zgirie atita vreme cit ii port la ochi).

Eu personal prefer ca in locul unei perechi de ochelari cu lentila polarizata de 400-500 lei sa cumpar 4 perechi in jur de 100 lei bucata ... si cam asa am procedat pina acum.

NB Daca vreti sa "dati cu pietre" aflati ca am si doua perechi cumparate in urma cu vreo 2 ani cu 5 lei bucata ... insa asta nu prea se pune pentru ca au fost intr-un magazin unde romanul nu merge sa cumpere ochelari (Kaufland). La fiecare reducere ei tot mai reduceau pretul la jumatate si tot nu vindeau . In final au ajuns la un pret (5 lei/bucata) la care nici eu nu as fi cumparat, dar pe de alta parte 10 ron era o suma pe care imi puteam permite s-o pierd. Si am pierdut-o, pentru ca ramele erau dintr-un plastic foarte prost (incomod la purtat si casant). Despre lentile nu am comentarii negative, isi faceau treaba.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 21 Ian 2011, 23:33

Ioane si eu am fost multumit de ochelarii Polaroid pe care ii aveam inainte, pana sa ajung la ei si eu am tot schimbat o gramada. Incepusem cu niste Baltzer care imi dadeau dureri de cap dupa o zi de pescuit,am trecut la Solano si dupa o zi de pescuit ma usturau ochii si aveam senzatia de nisip in achi, am mai avut o pereche fabricati in Italia (cu lentila de sticla), acestia erau mai ok, dar erau grei si imi alunecau de pe nas, apoi am trecut pe Polaroid (am avut vreo 3 perechi) de care am fost multumit. Cu toate marcile mentionate mai sus, nici eu nu am observat diferente cand priveam sub apa, cu toti se vedea cam la fel. Nu aveam de gand sa-mi schimb ochelarii, dar dupa testul facut la fata locului (intamplare relatata aici in topic) ,observand diferentele m-am hotarat sa fac un efort financiar si sa-mi cumpar o pereche de Oakley.Ca par snob pentru unii, sau am lasat impresia unui fitos...ei bine, lucrurile astea sunt mai putin importante pentru mine. Nu am sustinut ca Oakley sunt cei mai buni ochelari de pe Terra, dar consider ca pentru ceea ce ofera am platit un pret corect.Nu sustin ca Polaroid sau alte firme serioase nu fac ochelari de buna calitate, cinstiti. Dar sustin ca ochelarii ieftini nu ofera protectia adecvata si in timp distrug vederea. Chestia cu preturile mari si calitatea indoielnica exista la ochelarii de fite. Nu contest ca si pretul ochelarilor Oakley este destul de piperat, dar macar acestia ofera calitate...nu doar pe hartie. Sunt curios, oare militarii americani ce ochelari poarta,pescarii profesionisti din america, schiorii profesionisti,sau motociclistii ? E atata informatie pe internet, incat fiecare isi poate alege ce pereche de ochelari doreste, important e sa se informeze inainte de a alege o marca sau alta.

Spui ca lentilele de la ochelarii aia de 5 ron, isi faceau treaba. Vederea este afectata in timp, cand o lentila este de proasta calitate nu-ti dai seama pe moment, exista si mici simptome, dar de obicei sunt puse pe seama altor lucruri si nu ne gandim ca ochelarii sunt cauza.
Eu sunt opusul tau in materie de ochelari, decat sa schimb cateva perechi in decursul timpului, sau sa cumpar 4-5 perechi de schimb...prefer una si buna.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 21 Ian 2011, 23:57

Un link util:
http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/polaroid/nav/1/
Julbo si Oakley(nu stiu daca mai au) se gasesc (se pot testa) la magazinul Himalaya ,pentru cei din Bucuresti.
http://www.himalaya.ro/catalog/index.php?cPath=56

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 22 Ian 2011, 00:06

Foarte de folos topicul, chiar imi place, dar aveti idee unde as putea gasi doar lentile Oakley? Si mai precis, ( sa nu radeti) mi-ar trebui doar o lentila...
As putea comanda de undeva de la noi din tara, dar sa fie de incredere?
Mersi.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 22 Ian 2011, 00:21

sorinB scrie:Foarte de folos topicul, chiar imi place, dar aveti idee unde as putea gasi doar lentile Oakley? Si mai precis, ( sa nu radeti) mi-ar trebui doar o lentila...
As putea comanda de undeva de la noi din tara, dar sa fie de incredere?
Mersi.
Ma bucura faptul ca ai inteles despre ce-i vorba, cred ca si pozele de la galerie te-au convins. :D
Ai mare grija, sunt multi ochelari contrafacuti ai acestei marci, chiar si pe ebay s-au luat o gramada de tepe. Daca gasesti in Romania, precis vei gasi la un pret astronomic. La Himalaya erau 1080 ron ron si eu i-am luat de pe ebay ,din Anglia cu 450 ron. Magazinul se cheama premium optics, trimite un email...in felul asta ai garantia ca produsul e original si il iei mult mai ieftin decat din tara. Au preturi decente.

http://www.premiumoptics.co.uk/home.php

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 22 Ian 2011, 00:33

Mersi tito, nu numai pozele m-au convins, ci si partea cu protectia vederii... :wink:
Numa' bine.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 22 Ian 2011, 00:47

@tito, ti-am trimis un mp :wink:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 23 Ian 2011, 18:14

@ vali

bos, daca trimit japonezii betzele alea cu tot cu tanti la pachet, nu numai ca ma bag, iau 10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

@ tito

premium optics astia, trimit si in romania ? sau mai bine zis, accepta si plata din romania ?

thanks..

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 23 Ian 2011, 18:55

toni f scrie:@ vali

bos, daca trimit japonezii betzele alea cu tot cu tanti la pachet, nu numai ca ma bag, iau 10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

@ tito

premium optics astia, trimit si in romania ? sau mai bine zis, accepta si plata din romania ?

thanks..
De trimis cred ca trimit si fetele conasule toni, dar ai mare grija sa nu-ti cumperi una buna si sa-ti trimita alte 9 clone ... :lol: :lol: :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 24 Ian 2011, 10:20

@ vali

boss, zici ca trimit ?

ca ma multumesc si cu una, plus 9 clone :D :P :D

in alta ordine de idei, am vazut ceva ochelari nice de la oakley pe siteul ala britanic, si cred ca o sa comand o pereche ....

respectiv astia ... http://www.premiumoptics.co.uk/Oakley-S ... 77813.html

par a fi ce trebuie si sunt cu vreo 25 de dolari mai ieftini decat pe cabelas ... respectiv aprox 175 usd versus 200 usd la americani ...

daca si transportul este civilizat ( urmeaza sa vad) , ii comand chiar azi si va zic ce si cum dupa ce ii primesc ...

Scrie răspuns