ochelari polarizanti

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SVF
veteran
veteran

ochelari polarizanti

Mesaj de SVF » 15 Apr 2006, 10:35

A-si dori sa stiu mai multe despre ochelarii polarizanti.(unde ,cind ii folosim).M-ar interesa in ce fel v-a ajutat la pescuit.(detalii)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Apr 2006, 11:08

eu am de la balzer si nu pot spune ca intradevar m-au ajutat la pescuit,dar sunt buni ca nu-ti intra soarele in ochi si vezi mai bine in apa dar undeva mai la suprafata asa ca daca pescuiesti la suprafata apei pot sa-ti recomand achizitionarea unei perechi de astfel de ochelari
atentie ce iti cumperi deoarece am probat si variante scumpe si mai ieftine si pot sa-ti spun ca in privinta lentilelor nu era nici o diferenta.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 15 Apr 2006, 11:58

Este mare diferenta intre ochelarii de vedere si acestia?Motiveaza. :shock:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Apr 2006, 12:14

pai diferente sunt ca de aia sunt polarizanti.probabil ca la variantele foarte scumpe se vede diferenta si mai mult dar daca vrei sa vezi cat de cat diferenta ,uita-te la un telefon mobil cu cei de vedere si dupa aia cu cei polarizanti si ai sa vezi diferenta.
eu am dat pe ai mei in jur de 30-35 ron dar acum o sap am intalnit pe balta un tip care avea o varianta de 130 ron si pot sa spun ca se vedea la fel.diferenta era la rama care in varianta mai scumpa era mai bine lucrata si finisata.
sfatul meu este sa nu-ti cumperi fara sa probebezi,deci daca ai de gand sa achizitionezi de pe net,mai bine asteapta pana poti sa probezi si dupa aia......hoatarasti

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 15 Apr 2006, 12:19

Scuze,era vorba de ochelarii de soare si cei polarizanti.Intre acestia ma interesa asemanarea sau diferenta. :oops:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 15 Apr 2006, 14:50

Ochelarii de soare iti protejeaza ochii de lumina soarelui si cam atat
Ochelarii polarizanti atenueaza reflectia luminii pe suprafata apei (si nu numai) si te ajuta sa vezi mai bine ce e sub suprafata.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 15 Apr 2006, 15:12

Ei, despre ochelarii astia s-au scris tomuri de discutii pe forumuri. In primul rand, la un nivel empiric ( nu intru in detalii de fizica optica), lentila polarizanta reduce reflexiile luminii pe suprafetele lucioase, de ex: apa, geamuri, soseaua uda ce straluceste in soare samd. Materialul din care este facut conteaza mult in sensul ca un policarbonat tratat pentru a polariza poate sa fie ieftin ( tratamentul dureaza putin, adica imbatraneste si pierde din calitate) sau scump, si atunci efectul de polarizare creste undeva inspre 80-90%. Mai sunt sticlele polarizante, sau lentile minerale speciale, dar aici preturile urca vertiginos spre 100eu si mai sus.
Acu sunt 3 culori de baza utilizate de pescari la ochelarii polarizanti:
1.galben deschis - utilizata in perioade cu nori densi, lumina putina, dimineata devreme sau seara tarziu.
2. Maro - ziua pe lumina puternica.
3. Albastru- se folosesc pe mare, ocean, etc.

E bine sa ai doua perechi/2 nuante diferite, in functie de perioada care pescuiesti, si sa le alternezi daca e mai intunecat sau soare puternic.
Nu cumpara ceva mai scump de 60lei, nu merita decat daca vrei sa impresionezi pe cei cu fitze. :wink:

Daca vrei sa ii testezi, e foarte simplu. Ia un telefon si uita-te la ecran. In timp ce faci asta, roteste telefonul in acelasi plan si vei vedea cum ecranul se intuneca. La pozitia aprox de 90 grade fata de cea initiala ar trebui sa se intunece de tot, si sa nu mai vezi nimic pe ecran. Asta inseamna ca ochelarii tai polarizeaza bine lumina. Daca nu se intampla asta, atunci sunt prostii. ( De ce se intampla asta, pt ca ecranul telefoanelor sunt polarizate pt a putea tu sa vezi afisajul cu cristale lichide. In momentul in care rotesti la 90grade fata de pozitia in care tu vezi bine, se polarizeaza imaginea total -de aia se intuneca ecranul)

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 15 Apr 2006, 15:40

Personal, cei mai buni ocheleri calitate/pret il ofera firma PolarGlare! La mine in oras la OpticaMedicala, perechea 90 RON, extrem de buni si mai ales Made in Usa cu lentila de sticla! Nuanta cea mai mishto care am vazut-o Lentile Albastru inchis spre verzuliu...ceva de genu'. si rame un albastru sidefiu! Cu tester, tot tacamu'! Profesionali cat de cat, bine nu ca cei de 130-150$, dar sunt cu adevarat de calitate!

Taie f. bine luciul apei si al asfalutlui, precum si cel de pe orice suprafata lucioasa, si sunt f. moderni, se pot lua si in oras cum ar veni...!

Va recomand PolarGlare!

Numai bine! :wink:

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 17 Apr 2006, 10:26

dap sunt misto polarglare , insa cam prea scumpi la noi. eu am tot balzer varianta galben si sunt destul de buni. merg bine si la condus, foarte odihnitori.

Scrie răspuns