Adi_ scrie:OK, hai ca vad ca iar trebuie sa-ti dau "mura-n gura" (atentie, mura!!!!)
Gerula scrie:Daca dadeam des pe ape unde poti intalni somni capitali probabil imi luam si un Balzer Soft Pilk de 2.85 30-135.
deci care e mai par? al meu sau asta?
Am o rugaminte, deranjaza-ma dupa ce inveti ce inseamna cuvintele pe care le-am subliniat in citatul de mai sus.
Ideea de la care a ponit discutia e ca nu poti obtine nici lanseuri multumitoare si nici o prezentare corecta a nalucii dand cu pari si mono gros cu voblere mici. Daca nu intelegi contextul inseamna ca esti incapabil sa porti o discutie coerenta.
Din nou, daca pana acum n-ai invatat ca denumirea unei mulinete inseamna ceva doar in cadrul gamei respective, e clar cat valorezi ca interlocutor pe aceasta sectiune. Chiar la Daiwa de pilda, SS Tournament 2600 este mult mai mare decat Exceler 2500, fiind similara la capitolele capacitate a tamburului si greutate cu Exceler 3500.
La fel,
rezistenta firului are oarecare legatura cu diametrul doar daca faci comparatie intre textil si textil sau mono si mono. Ai idee ce diametru are Ripcord SI+ de 15lbs? Nu, ca daca aveai nu te mai faceai de ras in halul asta.
Adi_ scrie:
Gerula scrie: A, si ca lectia sa fie completa, nu intereseaza pe nimeni de ce preferi tu sa dai la somn cu mono gros si cu voblere mici si usurele . Probabil ca sa le tragi prin apa nspe ceasuri ca legate cu sarma, dar sa nu mai spui la nimeni, e un secret important.
daca ai fi pescuit cu acel mono de care ziceam, stiai ca e foarte moale si nici nu se poate compara cu altele de acelasi diametru
Gerula scrie: Vezi insa ca s-a inventat datul cu forfach de ceva vreme
da?

cum e ala? aaaaa, e cumva bucata aia de fluorocarbon pe care o folosesc intodeauna cand dau cu textil?

Am inteles, ai descoperit tu monofilamentul-minune de 0.41 grosime

. Pana si printre crapisti, care nu-s renumiti pentru fineturile cu care umbla

s-au mai gasit unii care au inceput sa umble cu 0.28 si alte chestii de soiul asta, dar firul-minune marca dilucu power va readuce fericirea intre amatorii de sarme trase prin apa

.
Hai ca am ras destul pe seara asta, dar sa nu te opresti te rog, vreau sa gasesc ceva la fel de amuzant aici si cand ma trezesc maine dimineata