Mulinete care "merg" cu firul textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Re: par

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2006, 14:04

Gerula scrie: Da, dar nu vezi ca nu mai e la moda decat cu pari de 3m 20-50, mono de 0.41 si voblere de 5 grame? :lol: ce conteaza ca aia prindeau? :lol:
nu te supara, din experienta ta, ce echipament imi recomanzi pt. pescuitul somnului? :roll:

multumesc anticipat pt. raspunsul pertinent pe care mi-l vei da!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Sep 2006, 14:25

Adi_ scrie: apropo, cati de pe forumul asta pescuiti la mare? :roll:
Cred ca mai multi decati iti inchipui tu, chiar daca nu sunt asa de multi cei care o fac constant. Drill-ul e mult mai spectaculos in cazul pestilor de apa sarata, asa ca si amatorii de asemenea pescuit sunt destul de numerosi.

In tot cazul, apropo de pescuitul somnului, o mulineta Exceler 2500 mi se pare prea mica/slaba. Shimano Technium DF ala ce model este exact?
Si nici nu vad de ce ai dai cu mono de 0.41 cand zici ca totusi iti permiti un multifilament bun.

As incerca un Suveran 4000, un SS Tournament 2600, chestii de genul asta, cu mecanism schneck. Si astea sunt la limita de jos daca vorbim de echipament specializat pe somn, dar macar nu incep sa maraie dupa o bucata de 9 kg.
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2006, 14:33

Am precizat in alt topic echipementul cu care dau la somn. Cu exceler 2500 dau la salau. Eu ce sa fac daca a intrat somnul ala? :) Bine ca am reusit sa-l scot cu echipament de salau :wink: Apropo, in acel moment aveam un Ron Thompson Arezzo de 2,40m, 15-40 gr, fir Tuf Line Xp de 15 lb ( :) ) si mulineta Exceler 2500. Nici nu vreau sa mai imi aduc aminte cum a facut saraca lanseta :shock: in fine...

Si acum sa mai zic odata cu ce merg eu dupa somn... lanseta Shimano Technium Diaflash de 3m, putere H, actiune 20-50 gr, mulineta Laguna 3500(asta mi-am permis-o la momentul respectiv, asa ca dau cu ea pana nu mai poate), iar pe cei doi tamburi am textil Tuf Line XP de 20 lb respectiv mono Stren Extra Strenght de 17 lb (0,41mm). In functie de inspiratie aleg cu ce fir sa dau.

Si acuma poate imi spui tu ce e de ras... :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2006, 14:43

Gerula scrie: As incerca un Suveran 4000, un SS Tournament 2600, chestii de genul asta, cu mecanism schneck. Si astea sunt la limita de jos daca vorbim de echipament specializat pe somn, dar macar nu incep sa maraie dupa o bucata de 9 kg.
si astea pe ce lanseta le-ai pune?
(nu uita, vreau un raspuns bazat pe experienta ta)

ca sa inteleg si eu ce e cu chestia asta:
Da, dar nu vezi ca nu mai e la moda decat cu pari de 3m 20-50, mono de 0.41 si voblere de 5 grame? :lol: ce conteaza ca aia prindeau? :lol:
(7 gr, nu 5. 5 erau cm ;) )

multumesc anticipat inca odata.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Sep 2006, 18:27

Dau la somn cu un Balzer Mega Jig 2.70 10-65g. E un bat mai special, cu varf foarte senzitiv dar cu multa rezerva de putere pe cotor. Daca dadeam des pe ape unde poti intalni somni capitali probabil imi luam si un Balzer Soft Pilk de 2.85 30-135.

Mega Jig ala e insa foarte versatil, dai cu el foarte bine si dupa salau, si n-ai emotii nici cu somnii pana-n 10 kile. In plus arunci excelent si naluci mai usurele ;).

Personal sunt foarte multumit de produsele Balzer din seria Magna Matrix Mx9 de la M in sus, pe partea de UL si L sunt mai slabuti.
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2006, 20:33

Gerula scrie:Dau la somn cu un Balzer Mega Jig 2.70 10-65g. E un bat mai special, cu varf foarte senzitiv dar cu multa rezerva de putere pe cotor. Daca dadeam des pe ape unde poti intalni somni capitali probabil imi luam si un Balzer Soft Pilk de 2.85 30-135.
aha, deci pana la urma, e totusi "la moda" sa dai la somn cu "pari", nu? :)
bine ca am lamurit-o si pe asta.

ei, acuma de ce eu prefer sa dau la somn cu mono, in unele cazuri, e alta poveste. are rost sa ti-o spun? eu cred ca nu. la fel cum nu are rost sa-ti explic faptul ca de multe ori se prinde foarte bine somn la anumite modele de voblere, de 5 cm (7-12 gr) :wink: si nu numai la "polonice"

in concluzie cred ca esti de acord cu mine ca ai facut anumite afirmatii doar ca sa mai starnesti anumite discutii atat de "utile" forumului :oops:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Sep 2006, 21:14

Adi_ scrie:
aha, deci pana la urma, e totusi "la moda" sa dai la somn cu "pari", nu? :)
bine ca am lamurit-o si pe asta.

.....................................

in concluzie cred ca esti de acord cu mine ca ai facut anumite afirmatii doar ca sa mai starnesti anumite discutii atat de "utile" forumului :oops:
In momentul asta nu numai ca te-ai descalificat ca pescar, dar ai si demonstrat ca esti incapabil sa inveti ceva si cand ti se da pe tava. E usor penibil ca, dupa niste ani de pescuit, nu realizezi diferenta enorma dintre Mega Jig-ul ala 10-65 de 2.70 si acel par de 3m 20-50 cu care tu lansezi spre un "zbor ireal" de 20 de metri voblere de 7 grame :lol:.

E nostim in special cu ce mulineta ai cuplat parul ala pentru pescuit heavy. A, si ca lectia sa fie completa, nu intereseaza pe nimeni de ce preferi tu sa dai la somn cu mono gros si cu voblere mici si usurele :lol: :lol: :lol:. Probabil ca sa le tragi prin apa nspe ceasuri ca legate cu sarma, dar sa nu mai spui la nimeni, e un secret important :lol:. Vezi insa ca s-a inventat datul cu forfach de ceva vreme :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2006, 21:50

OK, hai ca vad ca iar trebuie sa-ti dau "mura-n gura" (atentie, mura!!!!)
Gerula scrie:Daca dadeam des pe ape unde poti intalni somni capitali probabil imi luam si un Balzer Soft Pilk de 2.85 30-135.
deci care e mai par? al meu sau asta?
Gerula scrie:E nostim in special cu ce mulineta ai cuplat parul ala pentru pescuit heavy.
:lol: :lol: :lol: :lol:

offf... marite pescar.... :lol: :lol: :lol:
la chestia asta nu-ti pot da un raspuns ca ma infunda rasu :))))))) in primul rand pt ca... auzi, 3500 ti se pare o marime mica pt H?
si in al doilea rand, imi aduc aminte de combinatia aia super echilibrata UL+textil de 15 lb :lol: :lol: :lol: :lol:
Gerula scrie: A, si ca lectia sa fie completa, nu intereseaza pe nimeni de ce preferi tu sa dai la somn cu mono gros si cu voblere mici si usurele . Probabil ca sa le tragi prin apa nspe ceasuri ca legate cu sarma, dar sa nu mai spui la nimeni, e un secret important.

daca ai fi pescuit cu acel mono de care ziceam, stiai ca e foarte moale si nici nu se poate compara cu altele de acelasi diametru ;)

Gerula scrie: Vezi insa ca s-a inventat datul cu forfach de ceva vreme

da? :shock: cum e ala? aaaaa, e cumva bucata aia de fluorocarbon pe care o folosesc intodeauna cand dau cu textil? :roll:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Sep 2006, 22:36

Adi_ scrie:OK, hai ca vad ca iar trebuie sa-ti dau "mura-n gura" (atentie, mura!!!!)
Gerula scrie:Daca dadeam des pe ape unde poti intalni somni capitali probabil imi luam si un Balzer Soft Pilk de 2.85 30-135.
deci care e mai par? al meu sau asta?
Am o rugaminte, deranjaza-ma dupa ce inveti ce inseamna cuvintele pe care le-am subliniat in citatul de mai sus.
Ideea de la care a ponit discutia e ca nu poti obtine nici lanseuri multumitoare si nici o prezentare corecta a nalucii dand cu pari si mono gros cu voblere mici. Daca nu intelegi contextul inseamna ca esti incapabil sa porti o discutie coerenta.

Adi_ scrie:
Gerula scrie:E nostim in special cu ce mulineta ai cuplat parul ala pentru pescuit heavy.
:lol: :lol: :lol: :lol:

offf... marite pescar.... :lol: :lol: :lol:
la chestia asta nu-ti pot da un raspuns ca ma infunda rasu :))))))) in primul rand pt ca... auzi, 3500 ti se pare o marime mica pt H?
si in al doilea rand, imi aduc aminte de combinatia aia super echilibrata UL+textil de 15 lb :lol: :lol: :lol: :lol:
Din nou, daca pana acum n-ai invatat ca denumirea unei mulinete inseamna ceva doar in cadrul gamei respective, e clar cat valorezi ca interlocutor pe aceasta sectiune. Chiar la Daiwa de pilda, SS Tournament 2600 este mult mai mare decat Exceler 2500, fiind similara la capitolele capacitate a tamburului si greutate cu Exceler 3500.

La fel, rezistenta firului are oarecare legatura cu diametrul doar daca faci comparatie intre textil si textil sau mono si mono. Ai idee ce diametru are Ripcord SI+ de 15lbs? Nu, ca daca aveai nu te mai faceai de ras in halul asta.

Adi_ scrie:
Gerula scrie: A, si ca lectia sa fie completa, nu intereseaza pe nimeni de ce preferi tu sa dai la somn cu mono gros si cu voblere mici si usurele . Probabil ca sa le tragi prin apa nspe ceasuri ca legate cu sarma, dar sa nu mai spui la nimeni, e un secret important.

daca ai fi pescuit cu acel mono de care ziceam, stiai ca e foarte moale si nici nu se poate compara cu altele de acelasi diametru ;)

Gerula scrie: Vezi insa ca s-a inventat datul cu forfach de ceva vreme

da? :shock: cum e ala? aaaaa, e cumva bucata aia de fluorocarbon pe care o folosesc intodeauna cand dau cu textil? :roll:
Am inteles, ai descoperit tu monofilamentul-minune de 0.41 grosime :lol: :lol: :lol:. Pana si printre crapisti, care nu-s renumiti pentru fineturile cu care umbla :lol: :lol: :lol: s-au mai gasit unii care au inceput sa umble cu 0.28 si alte chestii de soiul asta, dar firul-minune marca dilucu power va readuce fericirea intre amatorii de sarme trase prin apa :lol: :lol: :lol:.

Hai ca am ras destul pe seara asta, dar sa nu te opresti te rog, vreau sa gasesc ceva la fel de amuzant aici si cand ma trezesc maine dimineata :lol:
Cu lacrimi Bastus!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Sep 2006, 22:56

bah,da' devenitzi obositor de caposhi amandoi :?
norocul vostru ca nu sunt moderator :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns