Mulinete care "merg" cu firul textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Sep 2006, 12:21

Adi_ scrie:Michael, chiar am sa-ti urmez sfatul si il voi ignora total, chiar daca prin scoaterea unor vorbe din context va incerca sa ma provoace (cam asta e tactica lui.)
si cu asta, eu am incheiat :!:
smart decision Adi.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2006, 12:26

danr scrie:dorulet, spune-mi mie acum daca vrei sa sterg tot ce e offtopic, topicul tau, dreptul tau

esentiala aia cu naluci mici si fire groase, face bine la agataturi
Fire rezistente vrei sa spui, nu? Mie imi scapa utilitatea datului cu mono de 0.41 cand poti folosi un textil de 20lbs (eventual cu forfach de fluorcarbon, unde e cazul). Cat de moale ar fi mono ala, la 0.41 deja e cam gros pentru voblere mici, parerea mea, in special daca incerci sa faci prezentari de finete.

As vrea sa lamurim insa un lucru: mi se pare halucinant ca un individ precum dilucu, care mi-a umplut de doua ori casuta de mesaje private cu injuraturi de joasa speta (si tu Dane stii asta foarte bine), sa fie lasat in continuare sa posteze mesaje precum cel de mai sus. Traim intr-o tara intoarsa cu susul in jos, dar totusi... :roll:

Asta in conditiile in care, chiar si in acest context, nu l-am flituit din prima ieri si azi pe PM, ba chiar i-am dat si unele lamuriri zic eu utile. Apropo si de ce spunea Michael in necunostinta de cauza.
Cu lacrimi Bastus!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Sep 2006, 13:43

Era vorba despre mulinete care scirtie , pescuite cu textil si voblere mai grele , cit !? nu stiu . Toti pe care ii stiu ca dau in modu asta , si nu coboara sub voblere de 15 gr au probleme cu galetu , si cum am spus , pe recuperare frumos liniara prinzi batu de miner . Anu asta nu am coborit nici eu sub 15 gr. si evident ca-mi scirtie si mie . Cu mono ii alta treaba , insa cum am spus , nu arunci la fel , sau mai bine spus arunci mai bine de pe ceva mai mare si cred ca se intelege din ce motiv .

Acuma , pentru o lansare buna ai nevoie de citeva ingrediente , printre care cuplarea batului cu o naluca care sa ii permita o buna incarcare , felul in care arunci - cu efect direct asupra incarcarii blankului si evident o mulineta care sa permita firului sa zboare de pe tambur .
Acuma , io inteleg ca asta-i forumu tuturor posibilitatilor , da.....ii putin cam ....blandiblu...sa vorbesti despre lanseuri lungi cu un par H ( care de felu lui nu-i par atita vreme cit nu-l asociezi cu un vobler de 7 gr.) , si naluci de 7 gr , nu de alta da nu prea ai cum sa incarci blanku , ori tocmai asta ii spilu cu lansarea , io chiar fac abstractie de firu de 41 , consider ca-i o necesitate personala .

Fir Intins!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Sep 2006, 13:51

SF, eu nu am spus ca asocierea 7 gr+acel ansamblu e alegerea ideala. Si normal ca 20m e o distanta mica in mod normal. Dar tocmai avand in vedere dezechilibrul dintre echipament si naluca, 20-25m mi se pare acceptabil si am vrut sa scot in evidenta calitatile acelui mono, deoarece sunt convins ca folosind alte fire mono de acelasi diametru, distanta si precizia ar fi si mai mici.
Cu voblere de 14 gr si acelasi echipament lansez usor la 40-50m. Iar daca folosesc textil il loc de mono, distanta creste. Sa nu mai spun daca cresc si greutatea voblerului...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Sep 2006, 14:14

Nu stiu ce tot va agatzatzi de lungimea de lansare a unui vobler,noi pe-aici nu avem asa suprafetze intinse...eu cel putin daca lansez pe rau maxim 15-20m(in asa zise "golf-uri") e suficient,ca sa nu zic ca multe lanseuri sunt de 3-5-7m,paralel cu malul sau maxim pana unde incepe curentul pe mijlocul raului.Nu in lungime sta totul,ci in felul in care si unde anume reusesti sa lansezi.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Sep 2006, 15:29

bai stiti ce, eu m-am saturat de certurile voastre

v-am rugat sa va ignorati si vad ca nu tine

daca de acum nu va ignorati, o sa consider ca o cautati in mod intentionat
daca vezi ca la orice discutiecu un anumit individ inevitabil te certil, il ignori
daca nu, iseamna ca o cauti si iti place
da-o in **** mea de treaba chiar trebuie sa ajung sa va suspend ?

gerula, un sfat in public: sincer consider ca esti PREA activ pe acest forum si iti sugerez sa te rezumi la topicurile unde trebuie NEAPARAT sa discuti ceva
ti-am spus de n ori sa nu mai intrii in discutii stupide
daca nu te abtii te banez
nu ma intreba de ce ca nu-ti raspund, pur si simplu m-am saturat

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2006, 15:39

Ma Dane, tu daca vezi o afirmatie ca asta:
Adi_ scrie:Cu voblere de 14 gr si acelasi echipament lansez usor la 40-50m.
nu ti se pare oarecum normal sa apara o discutie in contradictoriu? Vorbim in principiu, facand abstractie de "istoric". Tu, ca pescar, daca ai vedea ca posteaza cineva basneli de-astea pe un forum unde participi (nu pe forumul tau, vorbim pur teoretic) , n-ai simti nevoia sa spui cate ceva?

La chestia asta eu zic ca ar fi normal sa raspunzi.

P.S. "acelasi echipament" fiind parul 3m 20-50 si mono 0.41, ca sa nu se iste confuzii.

P.P.S. Michael, uneori ai rezultate mult mai bune aruncand in susul curentului, caz in care, evident, un lanseu lung este esential.
Cu lacrimi Bastus!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Sep 2006, 15:48

gerula, incepe sa nu-mi mai pese
pur si simplu te contrazici prea mult cu toata lumea
pur si simplu esti prea activ si numai in discutii stupide in contradictoriu
la ora asta poate sa spuna cineva orice prostie, pur si simplu nu mai vreau sa te vad certandu-te prin topicuri, PENTRU NICI UN MOTIV

la urmatorul post in contradictoriu de orice natura cu adi, adelin, calone, malin samd te suspend

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2006, 16:12

danr scrie:gerula, incepe sa nu-mi mai pese
pur si simplu te contrazici prea mult cu toata lumea
pur si simplu esti prea activ si numai in discutii stupide in contradictoriu
Ca ma contrazic prea mult ar putea fi eventual adevarat, in functie de standardele fiecaruia. Ca sunt activ numai in discutii stupide in contradictoriu e pur si simplu fals, si as putea da o carca de exemple (nu, nu de la bancuri :P) dar este limpede ca n-are rost.

Fie cum vrei tu, ca doar e forumul tau. In fond daca pe tine nu te deranjaza ca vine unul si posteaza tampenii care raman scrise aici cu anii, nu vad de ce m-ar deranja pe mine.
Cu lacrimi Bastus!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Sep 2006, 18:13

ma bucur ca ai inteles mesajul

Scrie răspuns