Mulinete care "merg" cu firul textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2006, 08:02

Gerula scrie:
Michael scrie:totusi eu zic ca o mulineta cu digigear,tre sa mearga ca unsa si daca e neunsa,parerea mea.... :roll:
exceler n-o fi de top,dar eu zic ca nu se compara cu ce se vinde prin magazinele noastre,mulinete cu atata spoiala de le ia ochii cumparatorilor.
Evident ca n-o poti compara cu alea China cu 10 rulmenti :lol:. Dar apropo de mers ca unsa, una e sa nu fie unsa, si alta e sa aiba o mana de nisip inauntru ;).
asa ai gasit in ale tale cand le-ai desfacut? :shock:
ca in mulinetele mele n-am vazut fir de nisip cand le-am desfacut. si nici nu ar avea de unde, pt ca incerc sa am grija de cele cateva pe care le am (bineinteles ca n-am un dulap plin ca tine, a se vedea poza de la galeire :P )
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

dorulet radu
junior
junior

mulinete

Mesaj de dorulet radu » 14 Sep 2006, 09:38

si voblerul face pleosc ?!

acuma pe bune. nu va enerveaza butonul de reglaj al franei de la majoritatea mulinetelor. uneori, cand repliez pik-up-ul dupa lansare se agata firul în partea scoasã în relief de la butonul respectiv si la urmatoarea lansare am o spira moarta care imi incurca firul. tre sa scot tamburul, sa il intorc si sa desfasor firul pana la spira pusa aiurea. e al naibii de enervant. am patit la metaloit, la shimano, la trompete de china, abu. imi vine sa polizez butonul respectiv. oare fabricanþii nu au sesizat aceasta problema. am vazut totusi modele la care butonul e mai fin dar putine.

dorulet radu
junior
junior

par

Mesaj de dorulet radu » 14 Sep 2006, 09:47

un tovaras de-al meu a prins acu vreo trei saptamani un somn de cam 1,70 m/24 kg la bat de 2,7 m / 10-30g/ multifilament de 0,18. alti doi au luat anul trecut somni asemanatori anul trecut cu scule asemanatoare. shi nu s-au rupt nici betele, nici firele, nici mulinetele. doar ei s-au rupt .... in figuri.

Adi_
veteran
veteran

Re: par

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2006, 09:55

dorulet radu scrie:un tovaras de-al meu a prins acu vreo trei saptamani un somn de cam 1,70 m/24 kg la bat de 2,7 m / 10-30g/ multifilament de 0,18. alti doi au luat anul trecut somni asemanatori anul trecut cu scule asemanatoare. shi nu s-au rupt nici betele, nici firele, nici mulinetele. doar ei s-au rupt .... in figuri.
unde au prins somnii?
nu a zis nimeni ca se rup betele/firele/mulinetele cu somnii :roll:
si mai sunt altii care prind somni frumosi, si nici macar in figuri nu se rup :? :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 14 Sep 2006, 10:22

Sorin scrie:Sir Caca,
''Pe ce te bazezi'' cand spui ca la 100 de Euro ( aprox 130 USD ) un Spro e mai bun ca un Stradic sau Capricorn ( Prodigy ) sau mai nou Tiera din aceeasi categorie de pret ?
E vorba de detalii tehnice , materiale ?.......

Cat despre maraitul galetului la daiwe ( de altfel la mai toate mulinetele ) ...asta e ...trebuie curatit periodoc ca strange mizerii mai ales daca e folosita cu textil
Are reglajul la frana cam cu 30% mai amplu decat la Tehnium, tehnologia este mai veche decat la Stradic dar componentele sunt mai robuste, in plus axul este mult mai rigid si mai gros, in punctul in care tamburul este in punctul cel mai distantat de mulineta partea de jos a tamburului depaseste marginea mulinetei cu aproape 1 cm. Este mult mai compacta decat Stradicul sau Tehniumul iar partile solicitate sunt mult mai robust construite.
In primul rand pot sa-ti spun (din experienta mea) ca dupa 2 ani de uz se prezinta ca si in prima zi (inclusiv vopseaua), in schimb Tehniumul si Stradicul desi merg inca perfect incep totusi sa-si arate varsta.
Capricorn si Tiera nu am folosit.

dorulet radu
junior
junior

somn

Mesaj de dorulet radu » 14 Sep 2006, 10:23

prut - Stanca Costesti. are balta peste.
sa il vad si eu pe ala care prinde somn de peste 20 si face pe modestu. un fleac. m-au ciuruit!
va alintati!

dorulet radu
junior
junior

Mesaj de dorulet radu » 14 Sep 2006, 10:25

zici ca nu iau teapa cu spro

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2006, 10:27

stiu eu pe cineva, si crede-ma ca a prins somni, nu gluma. :wink:
daca ar fi vrut, avea acum galeria plina...
hai ca ma opresc aici. si asa am spus prea multe :|

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Sep 2006, 13:29

dorulet radu scrie:un tovaras de-al meu a prins acu vreo trei saptamani un somn de cam 1,70 m/24 kg la bat de 2,7 m / 10-30g/ multifilament de 0,18. alti doi au luat anul trecut somni asemanatori anul trecut cu scule asemanatoare. shi nu s-au rupt nici betele, nici firele, nici mulinetele. doar ei s-au rupt .... in figuri.
Da, dar nu vezi ca nu mai e la moda decat cu pari de 3m 20-50, mono de 0.41 si voblere de 5 grame? :lol: ce conteaza ca aia prindeau? :lol:

Michael, daca dai la mare cu o mulineta de clasa medie vreo 2 saptamani o sa fii uimit ce scoti pe urma din ea, chiar daca ai avut grija sa n-o pui nici macar o singura data pe nisip. Asta e un exemplu.

Acum, apropo de mulineta aia Spro nu vorbesc ca nu am folosit asa ceva, dar in general vorbind produsele spro aduse la noi nu mi-au facut o impresie prea grozava. S-ar putea sa depinda mult de unde o iei ;).
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2006, 13:53

Gerula scrie: Da, dar nu vezi ca nu mai e la moda decat cu pari de 3m 20-50, mono de 0.41 si voblere de 5 grame? :lol: ce conteaza ca aia prindeau? :lol:
:lol: :lol:
ma, iar incurci cm cu gr. e 5 cm si 7 gr!!!! :lol: :lol: :lol:
Gerula scrie: Michael, daca dai la mare cu o mulineta de clasa medie vreo 2 saptamani o sa fii uimit ce scoti pe urma din ea, chiar daca ai avut grija sa n-o pui nici macar o singura data pe nisip. Asta e un exemplu.

da, un exemplu care chiar se incadreaza f. bine in discutie :lol:
apropo, cati de pe forumul asta pescuiti la mare? :roll:

Scrie răspuns