Mulinete care "merg" cu firul textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Sep 2006, 19:35

Gerula,
n-am zis ca 0,41 e cel mai potrivit fir pt voblere de 7 gr. am vrut doar sa arat ca si alea se pot lansa cu asa un fir, pt ca sunt situatii cand se impune asa ceva (bine, tu nu ai de unde sa stii). si am zis CEL PUTIN 20m, distanta care de multe ori imi e suficienta. asta nu inseamna ca nu pot lansa si 30-35m.
pe celalalt tambur al aceleasi mulinete am Tuf Line Xp de 20 lb, cu care normal ca lansez acelasi vobler mult mai departe. si se pare ca nu sunt singurul care ar folosi asa ceva.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 13 Sep 2006, 19:45

:lol: si uite ghinionul ... http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=1371 ... dupa o lansare cu parul a unui vobler "prea mic pentru un razboi atat de mare" :lol:
S'altare și bunăstare !

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 13 Sep 2006, 22:47

Adi_ scrie:Gerula,
n-am zis ca 0,41 e cel mai potrivit fir pt voblere de 7 gr. am vrut doar sa arat ca si alea se pot lansa cu asa un fir, pt ca sunt situatii cand se impune asa ceva (bine, tu nu ai de unde sa stii).
Normal ca n-am de unde sa stiu, imi permit ceva mai multe voblere, nu trebuie sa dau dupa somn cu alea de 5 grame :lol:
Adi_ scrie: si am zis CEL PUTIN 20m, distanta care de multe ori imi e suficienta. asta nu inseamna ca nu pot lansa si 30-35m.
Ia mai gandeste-te nite, eu zic ca dai si 50 :lol: :lol: :lol:. Tii un mic pariu ca fara vant din spate nu dai in veci 35 de metri cu un vobler de 7 grame cu batul, mulineta si firul ala? :lol:
Adi_ scrie: pe celalalt tambur al aceleasi mulinete am Tuf Line Xp de 20 lb, cu care normal ca lansez acelasi vobler mult mai departe. si se pare ca nu sunt singurul care ar folosi asa ceva.
Se poate, dar nu vad legatura cu discutia de fata. A zis cineva ca n-ai avea decat mono de 0.41? Ca n-am observat :lol:.

P.S. Taicanoe, in poza aia nu se vede nici batul, darmite voblerul de 7 grame :lol: .
Cu lacrimi Bastus!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Sep 2006, 23:04

bah,dar mai linistiti-va,macar unul dintre voi sa dea dovada de maturitate,o vreme ne-am distrat,acum deja nu mai e funny :?

on topic:
Adi,zici ca a inceput sa maraie excelerul?tare?de la angrenajele din interior oare?si in gol sau numai in sarcina?nu s-au slabit suruburile de la capacul carcasei?sper sa fie un caz izolat,daca nu,urmatoarea mulineta va fi un shimano...ipotetic vorbind,ca excelerul meu merge deocamdata ca un ceas elvetian.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Sep 2006, 23:16

mulineta e marimea 2500. ti se pare marisoara pt. somn?
ca e rasarit sau nu... as prefera opinia altora :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Sep 2006, 23:24

Adi_ scrie:Michael, intre timp am aflat ca si altii au aceeasi "problema". Am pus ghilimele deoarece am inteles ca dupa o curatare si o gresare a angrenajelor, totul revine la normal. Urmeaza sa fac treaba asta, si voi vedea apoi cum se prezinta.
astept sa-mi dai o veste buna,ca merge ca unsa dupa revizie 8)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Sep 2006, 23:25

Gerula scrie: Aia cu curatatul si gresatul e valabila daca ai hartanit rau mulineta prin nisip/noroaie samd. Uita-te atent la rulmenti cand o desfaci, sa nu fie vreunul paradit.
multumesc de sfat, esti un adevarat domn :)
de mulineta pot sa spun ca am avut grija. probabil nu are destula vaselina in ea. zgomotul nu pare a fi facut de rulmenti. cand e rulmentul paradit, face altfel, parca macina.
dupa cum am zis, mai multe voi putea spune dupa ce ii fac o revizie.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Sep 2006, 23:56

totusi eu zic ca o mulineta cu digigear,tre sa mearga ca unsa si daca e neunsa,parerea mea.... :roll:
exceler n-o fi de top,dar eu zic ca nu se compara cu ce se vinde prin magazinele noastre,mulinete cu atata spoiala de le ia ochii cumparatorilor.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Sep 2006, 00:16

Michael scrie:totusi eu zic ca o mulineta cu digigear,tre sa mearga ca unsa si daca e neunsa,parerea mea.... :roll:
exceler n-o fi de top,dar eu zic ca nu se compara cu ce se vinde prin magazinele noastre,mulinete cu atata spoiala de le ia ochii cumparatorilor.
Evident ca n-o poti compara cu alea China cu 10 rulmenti :lol:. Dar apropo de mers ca unsa, una e sa nu fie unsa, si alta e sa aiba o mana de nisip inauntru ;).
Cu lacrimi Bastus!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Sep 2006, 02:09

Gerula scrie:... una e sa nu fie unsa, si alta e sa aiba o mana de nisip inauntru ;).
chiar nisip de unde,ca doar mulineta e inchisa cat de cat etans,zic eu... :roll:

Scrie răspuns