Mulinete care "merg" cu firul textil
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Gerula,
n-am zis ca 0,41 e cel mai potrivit fir pt voblere de 7 gr. am vrut doar sa arat ca si alea se pot lansa cu asa un fir, pt ca sunt situatii cand se impune asa ceva (bine, tu nu ai de unde sa stii). si am zis CEL PUTIN 20m, distanta care de multe ori imi e suficienta. asta nu inseamna ca nu pot lansa si 30-35m.
pe celalalt tambur al aceleasi mulinete am Tuf Line Xp de 20 lb, cu care normal ca lansez acelasi vobler mult mai departe. si se pare ca nu sunt singurul care ar folosi asa ceva.
n-am zis ca 0,41 e cel mai potrivit fir pt voblere de 7 gr. am vrut doar sa arat ca si alea se pot lansa cu asa un fir, pt ca sunt situatii cand se impune asa ceva (bine, tu nu ai de unde sa stii). si am zis CEL PUTIN 20m, distanta care de multe ori imi e suficienta. asta nu inseamna ca nu pot lansa si 30-35m.
pe celalalt tambur al aceleasi mulinete am Tuf Line Xp de 20 lb, cu care normal ca lansez acelasi vobler mult mai departe. si se pare ca nu sunt singurul care ar folosi asa ceva.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

S'altare și bunăstare !
Normal ca n-am de unde sa stiu, imi permit ceva mai multe voblere, nu trebuie sa dau dupa somn cu alea de 5 grameAdi_ scrie:Gerula,
n-am zis ca 0,41 e cel mai potrivit fir pt voblere de 7 gr. am vrut doar sa arat ca si alea se pot lansa cu asa un fir, pt ca sunt situatii cand se impune asa ceva (bine, tu nu ai de unde sa stii).

Ia mai gandeste-te nite, eu zic ca dai si 50Adi_ scrie: si am zis CEL PUTIN 20m, distanta care de multe ori imi e suficienta. asta nu inseamna ca nu pot lansa si 30-35m.

Se poate, dar nu vad legatura cu discutia de fata. A zis cineva ca n-ai avea decat mono de 0.41? Ca n-am observatAdi_ scrie: pe celalalt tambur al aceleasi mulinete am Tuf Line Xp de 20 lb, cu care normal ca lansez acelasi vobler mult mai departe. si se pare ca nu sunt singurul care ar folosi asa ceva.

P.S. Taicanoe, in poza aia nu se vede nici batul, darmite voblerul de 7 grame

Cu lacrimi Bastus!
bah,dar mai linistiti-va,macar unul dintre voi sa dea dovada de maturitate,o vreme ne-am distrat,acum deja nu mai e funny
on topic:
Adi,zici ca a inceput sa maraie excelerul?tare?de la angrenajele din interior oare?si in gol sau numai in sarcina?nu s-au slabit suruburile de la capacul carcasei?sper sa fie un caz izolat,daca nu,urmatoarea mulineta va fi un shimano...ipotetic vorbind,ca excelerul meu merge deocamdata ca un ceas elvetian.

on topic:
Adi,zici ca a inceput sa maraie excelerul?tare?de la angrenajele din interior oare?si in gol sau numai in sarcina?nu s-au slabit suruburile de la capacul carcasei?sper sa fie un caz izolat,daca nu,urmatoarea mulineta va fi un shimano...ipotetic vorbind,ca excelerul meu merge deocamdata ca un ceas elvetian.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
astept sa-mi dai o veste buna,ca merge ca unsa dupa revizieAdi_ scrie:Michael, intre timp am aflat ca si altii au aceeasi "problema". Am pus ghilimele deoarece am inteles ca dupa o curatare si o gresare a angrenajelor, totul revine la normal. Urmeaza sa fac treaba asta, si voi vedea apoi cum se prezinta.

multumesc de sfat, esti un adevarat domnGerula scrie: Aia cu curatatul si gresatul e valabila daca ai hartanit rau mulineta prin nisip/noroaie samd. Uita-te atent la rulmenti cand o desfaci, sa nu fie vreunul paradit.

de mulineta pot sa spun ca am avut grija. probabil nu are destula vaselina in ea. zgomotul nu pare a fi facut de rulmenti. cand e rulmentul paradit, face altfel, parca macina.
dupa cum am zis, mai multe voi putea spune dupa ce ii fac o revizie.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
totusi eu zic ca o mulineta cu digigear,tre sa mearga ca unsa si daca e neunsa,parerea mea....
exceler n-o fi de top,dar eu zic ca nu se compara cu ce se vinde prin magazinele noastre,mulinete cu atata spoiala de le ia ochii cumparatorilor.

exceler n-o fi de top,dar eu zic ca nu se compara cu ce se vinde prin magazinele noastre,mulinete cu atata spoiala de le ia ochii cumparatorilor.
Evident ca n-o poti compara cu alea China cu 10 rulmentiMichael scrie:totusi eu zic ca o mulineta cu digigear,tre sa mearga ca unsa si daca e neunsa,parerea mea....![]()

Cu lacrimi Bastus!
chiar nisip de unde,ca doar mulineta e inchisa cat de cat etans,zic eu...Gerula scrie:... una e sa nu fie unsa, si alta e sa aiba o mana de nisip inauntru.