motoare

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 17 Mar 2008, 01:50

tiby scrie:salutare

un sfat de la cunoscatori.
am cumparat un motor de 15cp in 2 timpi, ma intereseaza care este amestecul de ulei/benzina ptr ca parerile sunt impartite.
vanzatorul mi-a dat un rezervor de 24L si un bidonas de 440ML
ulei marca QUICKSILVER ma poate ajuta cineva. MULTUMESC.
E simplu, la 10 galoane se pune juma de quart :-)

Serios acum: Yamaha are 100:1 toti ceilalti au 50:1. Cum cred ca al tau e un Mercury. 50:1 inseamna ca la 50 litri, pui un litru de ulei. Deci la 24, pui bidonasul ala de 440 plin ochi.... si ca sa iti fie bine pe suflet mai adaugi "un dop" ;-)

Daca faci NUMAI TROLLING se poate pune 100:1 shi in Merc, dar atunci risti sa strici motorul daca mergi la WOT (Wide Open Throttle- adica maximum). Inversul e shi el adevarat: daca pui prea mult ulei, se fac depozite shi se ancraseza bujiile. 50:1 ar fi ideal. Dupa ce faci toata ziulica trolling, mergi shi tu 10 minute la 3/4 acceleratie ca sa se curete.

tiby
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tiby » 17 Mar 2008, 20:42

eu am un MARINER este nou nout,luat de la un pensionar.omul a iesit cu el de 2 ori si la bagat la conservat.printre altele am cumparat si o barca PNEUMATICA SEMIRIGIDA de 3,10 ( QUICKSILVER)si vreau sa o bag pe apa.nu stiam proportiile de ulei si benzina, deci 50:1este ideal.
multumesc mult de ajutor
FIR INTINS.

george.
junior
junior

Mesaj de george. » 17 Mar 2008, 23:10

majoritatea recomanda un ulei bun pt 2T cu amestecul 50:1. Cel mai bine, ca sa nu faci vreo prostie cauti pe net un manual sau cu google pe vreun forum de pe afara , sigur gasesti ceva.Deci la un litru de benzina pui 20ml ulei.Eu am o seringa de 10 ml de la famacie si cu aia ma descurc la fix.

Scrie răspuns