motoare

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
melculbeat
veteran
veteran

motoare

Mesaj de melculbeat » 09 Mar 2006, 10:01

ma poate ajuta cineva cu citeva detalii tehnice privind motoarele in 2 timpi? m-ar interesa ce benzina se preteaza cel mai bine, ce ulei, ce bujii, unde pot gasi manuale de depanare etc.
merci

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 09 Mar 2006, 12:14

intreba mecanicii de motorete.Ei sunt experti in motoare in 2 timpi sau pe cei ce depaneaza drujbe.
E usor de intretinut si reparat motorul in 2 timpi, cand eram mic ma jucam si eu cu o Mobra.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 09 Mar 2006, 12:44

ar fi simplu asha, doar ca m-ar interesa parerile unora care chiar folosesc motoare de barca shi care s-au lovit de problemele pe care le-am pus. nu prea am incredere in mecanici.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Mar 2006, 12:53

Am un Mercury 2,5 cai de 10 ani si merge ceas. Uleiul este Quicksilver pe care-l cumpar de unde am cumparat motorul. Intretinerea o fac tot acolo. Utilizez benzina Unleaded 98.
Intretinerea o fac cam la doi/trei ani.
Altfel nu stiu nici unde e bujia. Detest mecanica si orice tip de bricolaj, asa ca las pe profesionisti si nu am cazut nici odata in pana cu motorul.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult.

Tudor

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 09 Mar 2006, 13:05

depinde unde faci intretzinerea. din ce am intzeles, mecanicii din bucureshti se cam uita ca bou-n tzeava.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Mar 2006, 13:12

Asta nu stiu. Nu (mai) cunosc mecanicii din Bucuresti. :lol:

Tudor

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 09 Mar 2006, 14:59

Ulei - exista uleiuri specifice ale producatorilor de motoare ( ex. Yamalube) sau folosesc uleiuri pentru motoare de barca, de preferat semisintetice sau sintetice.
Bujii - tot anul, mai putin iarna-ce recomanda producatorul, iar iarna o bujie cu o treapta mai calda
Benzina- cu sau fara plumb 95-98 octane
Carti tehnice - pe net, dar atentie sa precizezi exact tipul motorului si anul de fabricatie, dupa eticheta de pe motor
La motoare mai maricele si daca iti da mina e important si sa-ti adaptezi elicea ( diametrul si pasul) cu barca pe care ai motorul ( informatii tot de pe net) .
Pentru reparatii, in Tulcea se pare ca sint firme cu multa experienta si care importa si piesele necesare.
Un sfat care poate parea puril: leaga-ti motorul de barca! In Marea Rosie am vazut unul facind bildibic la 28 de m si dupa accea ne-am jucat de-a serch&recovery. Culmea e ca l-au spalat cu apa dulce, l-au suflat si la interior cu aer comprimat si in 2 ore a luat-o.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 09 Mar 2006, 17:56

distantza optima a bujiei o shtie cineva?

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 10 Mar 2006, 09:26

melculbeat scrie:distantza optima a bujiei o shtie cineva?
Si asta e dupa carte, la unele e 0,7mm; 0,8mm; 1,0mm.

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 10 Mar 2006, 10:39

din cite stiu eu la motoarele in doi timpi,se foloseste numai benzina cu plumb,amestecul cu uleiul este in functie de motor,1l la 100l sau 1l la 5ol de benzina.am folosit ulei de buna calitate si nu mai stiu parca avea scris pe bidon tcw-3.am avut tomos ,selva ,iar acum am un yamaha.cele mai bune bujii sunt cele japoneze nkg dar cam scumpe :D legatul de barca este obligatoriu cu o funie de cel putin 4m.am intrat in delta odata intr-un prag cu un papuc si fiind funia scurta cind a zburat de pe barca s-a rupt ca o ata.si inca un sfat prietenesc daca folosesti motoare puternice nu folositi si alcool. :wink:

Scrie răspuns