Manere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Re: dribling pe tot terenul

Mesaj de SF » 19 Dec 2007, 15:30

cristian.ene scrie:
Oricine poate sa isi dea seama ca o lansnetade 3m sau mai lunga si puternica are nevoie de un rear mai lung de 25 de cm.
Pescuiesti cea ce se zice fin , amindoi o faceti , vad cu ce fire umblati si mi se pune pielea de gaina hahaha , insa poate a-ti vorbi altcumva daca a-ti si pescui altcumva .

Fir Intins!!!

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 19 Dec 2007, 20:28

In general problemele care se pun pe forumul asta sunt legate de pescuitul in apa dulce pe apele din Romania. Pescuitul in apa sarata e altceva atat legat de tackle, hardware, tehnici, tactici cat si de fauna propriu-zisa.
E normal sa tzi se para light echipamentele cu care se pescuieste in aceste conditzii in Romania unde, daca exceptam somnii, sturionii sau crapii, restul pestilor care ating 5-6 kg sunt consideratzi maricei si nu se prind adeseori "la foc automat".

Mie nu mi se face pielea de gaina cand vad cu ce grosimi de fire si marimi de mulinete pescuiesti in ocean pt ca asta-i echipamentul cerut de conditziile tale.
Sunt doua conditzii de pescuit diferite la care ne adaptam in consecintza!

Fir intins!

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 22 Dec 2007, 22:08

cristian.ene scrie:
Luci am vazut ca el centreaza si tot el da cu capul, e si asta un fel de a juca. Sunt plictisit de monologuri si de oameni care vor sa se auda doar pe ei, sau sa fie confirmati de lingai sau baietii din gasca.

Am de lucru la 8 lansete, acum am ocup de 2 din ele acum si e 00.41 in RO. Asa poate fi rezumata diferenta dintre noi, eu fac lansete si tu divaghezi fara nici o responsabilitate pentru ca nu ai ceva mai bun de facut. Ca sa nu am faci sa am senzatia ca pierd timpul mai bine raspunde si nu mai dribla si divaga.
Oricum la celelalte posturi am raspuns pentru altii dispusi sa asculte si comunice.

Cristian
Oooo, Maestre :lol: , vad ca nu te poti rabda fara sa bagi atacuri la persoana. hai discuta la subiect lasa divagarile. SPune, pe ce te bazezi cand faci afirmatii? nu de alta, dar poate revolutionam fizica si psihiatria :lol:
In ce priveste facutul de lansete, daca tot asa le pica inelele, mai bine te lasi :wink: .
In ce priveste raspunsurile pe care le astepti de la mine, chiar nu vad sa fi pus vre-o intrebare, ceva... cu placere ti-as raspunde 8)

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 23 Dec 2007, 17:48

Luci scrie:
Oooo, Maestre :lol: , vad ca nu ...
In ce priveste facutul de lansete, daca tot asa le pica inelele, mai bine te lasi :wink: .
8)
'Mnoa , fara suparare, eu vreau sa-mi fac o lanseta la Cristian Ene si-s tare curios daca e adevarat daca ii pica inelele ??:?:

Luci , te rog poti detalia, ca nu-mi place sa-mi cheltui banii pe lucruri proaste!
:?:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

cristian.ene
veteran
veteran

usually

Mesaj de cristian.ene » 23 Dec 2007, 21:22

,,Acealsi ton neutru de mare tinuta intelectuala si argumente solide pot fi urmarite intr-o discutie despre lansete custom.,,

http://www.rapitori.ro/forum/about963-0-asc-0.html

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 23 Dec 2007, 23:48

ma bag si io ca vad ca fiecare are ceva de zis si in plus mai e si pe moca :D
1 de unde discutile astea aprinse si ce scop au ele pe un topic de intrebari , raspunsuri si pareri personale??
2 care e treaba cu inelele alea care cad - argumente plz
3 fiti mah baieti mai intelegatori , macar acum in prag de sarbatori...

si ca sa nu fiu chiar of topic imi dau si cu parerea de manere
asa ca si concluzie eu zic ca un maner bun e acela cu care blankul se echilibreaza bine , cu conditia sa iti vina si bine in mana, sa se comporte bine atat in lansare cat si in dril. treaba asta nu prea poti sa o nimeresti din prima decat daca esti vreu mogul, vrac, ghicitor sau ceva apropiat in domeniu pescuitului. asa ca tre sa cauti ( si nu pe net), sa pui mana , sa inveti din greselile altora, sa incerci cat mai multe posibilitati si sa ajungi in final sa iti faci o idee despre ceea ce vrei si ceea ce ti se potriveste tie, lansetei, tipului de peste urmarit si conditile oferite de mama natura ...
nu-i greu deloc nu ?? :lol: :lol:
sarbatori fericite la toata lumea!!! sa fim sanatosi si sa putem merge la peste e cel mai important pana la urma :wink:

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 24 Dec 2007, 08:10

ul trecut in trofeul aventuri pe pista de la Belis - Cluj, lui Dan Vasilescu i-au cazut inelele de la lanseta in timpul concursului. Dan a avut probleme in a pescui cu acea lanseta. Era o lanseta mesterita de Cristi special, cu mare emfaza pentru BogdanV.
Dar nu asta e discutia acestui topic, e bine totusi sa fim ingaduitori, oricarui i se poate intampla sa greseasca , ideea e sa recunoasca si sa isi repare greselile

cristian.ene
veteran
veteran

Povesti de Craciun

Mesaj de cristian.ene » 24 Dec 2007, 08:54

Lucian,

1. Este un subiect care a fost discutat si ai raspandit zvonuri si atunci cand s-a concluzionat clar ca lanseta a fost construita de altcineva. Nu il cunosc pe Dan Vasilescu(daca e fratele lui MIhai V asta e si mai grav pentru ca e clar ca participa si el la ,,poveste,, introdus de tine) pentru ca si nu am construit lasnete pentru el. Pana acum Dan Vasilescu nu a vorbit nimic, doar tu vorbesti in numele cuiva in incercare de a raspandii un zvon.

2. Nu au fost aduse probe nici atunci si ai vorbit in numele cuiva, daca lanseta nu poarta sigla mea , orice poate vorbi orice, asa cum faci tu acum si in trecut. Probele cu poze sunt singurele argumente valid ,dar in cazul tau ma pot astepta si alte inscenari asa cum te stiu. Si eu pot sa iau o lanseta de la alt rodbuilder sa ii distrug matisajele si sa spun vezi uite cam ce face omul asta.

3. E singurul caz ,si nu stiu cum de e inventat la Cluj. Nu exista un caz similar. Daca nu vii cu poze ma tem ca putem spune povesti de genul am auvit ca Lucian Vasies lanseaza 100 de metrii cu lanseta de clasa #3, de 2m, cu doar 2 inele ca de restul nu are nevoie.
Sunt curios sa vad lanseta asta minunata ,poti sa o trimiti ca sa o analizez si sa ii fac poze. Cred ca e singurul mod rational in care se poate purta o discutie bazata pe argumente solide. Pana atunci nu e decat o alta poveste cu parfum de zvon.

4. Pescarii care au lansete construite de mine vor scrie in curand pe site ca nu au avut nici o problema cu acest aspect si nici in alt sens.
Despre lansetele construite de mine pot vorbii pescari care le folosesc de mult timp Dragos Riga ( Dragos 74), Eugen Gana, Mugur Stefan , Narcis Barbarii, Bogdan Fetov, Alexandru Albulescu, Codrut Bendovski, Nicolae Todea, Cosmin Gheorghe, Cristian Pindichi, Ovidiu Rusu , Ovidiu Achim si altii.
Nici unul din pescarii pentru care am construit lansete nu au avut probleme tehnice de rodbuilding cu lansetele. Asa ca acest unic ,,caz de la Cluj,, e la fel de misterios ca si OZNurile care circula prin zona.

5. ,,Am auzit ca mustele tale sunt de unica folosinta si nu pot fi utilizate decat la primul lanseu dupa care trebuiesc schimbate. Sunt cele mai efemere dintre efemere,asa vorbeste lumea,,.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 24 Dec 2007, 11:44

Prietene, aici nu discutam despre cat lansez eu. Uite, declar pentru orgoliul si satisfactia ta ca eu lansez 3m maxim si tu esti cel mai bun, ok? :lol:

Referitor la betele facute de tine, tine-o tot asa, felicitari si la mai mare, dar nu esti curios de ce Nicu, Ovi si inca altii nu isi mai fac betele la tine ci la Paul Sas??? Ha, o fi teoria conspiratiei, eu fiind amic cu acesti pescari i-am indrumat la Paul , iar Paul, implicit ti-a furat clientii !! :lol:

Sa revenim la inelele picate, uite -martorii sunt Dan Vasilescu ( alias Danoc aici pe forum) Horia Vlasin, Mihai Vasilescu, Vali, Eugen Cozma, Bogdan Vasilescu, Paul Hanzer, Florin Fulea si pot sa ti-i insir pe toti care au participat la concursul cu pricina .
Nu stiu de ce nu recunosti! Adicalea toti mint si tu esti calul breaz :lol:

Hai sa fim un pic seriosi !

Pana una alta, revenind la subiectul nostru cu manerele, clar bati campii cu o voiosie de nedescris. altfel, imi esti drag pentru ca esti amuzant si ne faci sa radem. Iti doresc Sarbatori Fericite!!!!
:wink:

cristian.ene
veteran
veteran

o noua descoperie - Cluj ,,buricul lumii,,

Mesaj de cristian.ene » 24 Dec 2007, 12:46

Lucian,

e indicat sa postezi poze si nu vorbe si nume. Iar cel mai edificator e sa imi trimiti lanseta. Restul sunt doar vorbe :lol: .

De clienti nu duc lipsa chiar nu fac fata cererilor. Nicu Todea chiar a comandat saptamana trecuta o lanseta speciala pentru rauri foarte mici Lamiglas #3, 6`6``ft. de fibra de sticla. Ovidiu Achim a optat pentru o lanseta Sage construita de firma si am vorbit cu el a fost foarte multumit de Cabela`s -ul SLi de care a spus ca nu era mult sub Sage. A cumparat Sageul de pe Ebay la un pret excelent.

Doar pozele sau lanseta pot fi singurele dovezi, restul sunt doar cuvinte fara acoperire.

Observ ca perversiunea nu are nici anotimp, nici zile nici limite........si ca unii poarta de grija altor mai mult decat e cazul.

Esenta acestei discutii ai denumit-o singur fara sa vrei, este - Paul Sas - ............cine poate sa inteleaga, intelege.

Si in ceva ceva viata, oamenii.... pescuitul sau ce vrei tu nu incep si se termina la Cluj :lol:

Scrie răspuns