Manere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 10 Dec 2007, 22:28

neee, vreau autograf de la Pavaloiu, de la Natura si Aventura. Omu e ahtiat dupa ros pesti. daca striga in timpu emisiunii daca a bagat sau nu pestele la tasca sau daca sa tina sau nu un biet pastravior de 15cm.....
Astia-s tari de tot, de la ei vreau. :lol:

rough boy - sunt intru-totul de accord cu tine.
O chesttie, nici eu nu prea am priceput de ce lasa manerele lungi pana am vazut intr-o poza o domnita in bikini tinand zdravan un maner de asta .... cat mai luung...probabil adevenit ceva fetish :lol:
Altii, incepatorii in ale pescuitului tin de cat mai jos de maner lanseta in timpul aruncarii propriuzise, probabil daca e mai lung manerul isi inchipuie ca arunca mai departe.
In plus e o arma bine gandita de producatori impotriva pescarilor din barca. Te incomodeaza in timpul lanseului in spatii inguste sau chiar din cauza faptului ca mulineta vine ff sus pe talon, deseori unii o scapa in apa cand dau la trena - asadar stimuleaza pescarul sa isi cumpere altele...
gata, ma las, incep sa indrug tampenii :lol:

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 11 Dec 2007, 09:10

Altii, incepatorii in ale pescuitului tin de cat mai jos de maner lanseta in timpul aruncarii propriuzise, probabil daca e mai lung manerul isi inchipuie ca arunca mai departe.

Ultima oara cand am vazut chestia asta a fost la emisiunea lu' Tzarush cand dadeau ei la shtiuci. Era Nea Caisa ala care pescuieste tot timpu' cu el, tzine de lanseta le la jumatea rear-grip-ului, Acuma nu vreau sa se-ntzeleaga ca omu e incepator sau nepriceputeanu dar daca omu acolo simte aia e.
Mie mi-a facut duminica mai placuta :) . A fost amuzant :lol:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 11 Dec 2007, 17:35

Nea' Caisa ala, cum ii spui tu, e mic copil pe langa ce-am vazut eu aici:
mai multzi pescari trecutzi de 5o de ani, dadeau la catfish cu plumb pe fund la rama, cu combo de spinning, insa cu mulineta orientata in sus (ca la casting) si mulinau in consecintza. :shock:

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 11 Dec 2007, 18:05

:lol: :lol: foarte tare!!! :lol:

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 12 Dec 2007, 19:02

ca tot se vorbeste in topic de lansete custom....un interviu interesant cu Matt Davis - Otterods.

http://jerkbait.pl/?page_id=77

:)

cristian.ene
veteran
veteran

lungimi folositoare la ce vrei si nu vrei

Mesaj de cristian.ene » 15 Dec 2007, 22:37

Cum rough boy a dat o explicatie foarte haioasa si practica manerelor exxtra lungi putem califica subiesctul inchis si deschis in acelasi timp. Cui ii place sa pescuiasca cu manere lungi trebuie sa umble cu atentie ca sa nu isi loveasca parti sensibile iar in cazul unui drill prelungit sa nu sprijine manerul in zona fara protectie.

Interpretari freudiene pot sa mizeze pe inspiratia producatorilor care vor sa stimuleze respectul de sine al pescarilor atasandu-le manere pe masura, de care sa fie mandri si barbati. Poate traditia europeana de lansete se bazeaza subconsitent pe trecutul cavalerilor sau al ustensilelor practice care include furci, tepuse si altele care desi aveau lungimi variabile erau clar mai lungi de 7ft.

Sunt bune si manerele lungi la ceva, si lungimea conteaza daca vrei sa fi bazat. O alta,utilizare ar fi in caz de autoaparare, in unele situatii critice un maner lung si solid poate fi salvator. Si probabil nu e un ultim avantaj al acestui amanunt care da batai de cap unei de pescari.
Asa ca mai meditati inainte sa le taiati asa ,,din principiu,, ca poate le gasiti multe alte intrebuintari folositoare in afara pescuitului.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 15 Dec 2007, 23:15

Extrapoland logica asta cu "lungimea conteaza" si la surf spinning, inseamna ca aceasta categorie de pescari ar avea niste "probleme de metraj" ca sa fim elegantzi, ceea ce a necesitat reconsiderarea lungimilor gripurilor (la cork ma refer)?

Apropo, ce zici de aia care fumeaza super long cigarettes?

cristian.ene
veteran
veteran

dribling pe tot terenul

Mesaj de cristian.ene » 16 Dec 2007, 00:34

Onesti,

vorbeam de spinning nu a fost vorba de crap sau surf. Nu incerca sa muti iar discutia in alte sfere. AI un talent deosebit de a ,,raspunde,, la ce se discuta. M-ai plicitsit cu driblatula asta pe tot terenul.

Oricine poate sa isi dea seama ca o lansnetade 3m sau mai lunga si puternica are nevoie de un rear mai lung de 25 de cm.

E o evidenta cu care nu spui nimic. Dar m-am obisnuit. Ai de fapt ceva de spus?

Mai bine incepi sa montezi si demontezi lansete, cam 50 minim, le testezi, pescuiesti cu ele si apoi stam de vorba. Si in ca ceva ,e bine sa te apuci si de fly fishing ca si de acolo sunt de aflat lucruri multe despre lansete si pescuit, nu de alta pierzi lucruri frumoase si viata e scurta.

Incepe un sezon nou si in de dec. 2008 poate discutam altfel despre manere si lansete.

SI incerca sa nu mai faci un fetis din etichetele alea frumoase pe care scrie St.Croix, Loomis, Lamiglas. Cand am incercat sa iti transmit ideea ca nu fac blankuri bune pentru toate modelele, producatori mari nu prea dau atentie la lungimea manerelor si nici nu pun inele cate si unde trebuie ai raspuns stereotip cu textul ala standard ca ,,au ei designeri care stiu si fac......bla...bla,,...

E doar un bla..bla pentru un om care face si judeca orice aspect a unei lansete asa ca te rog fara pseudoargumente , pentru ca nu ma simt obligat sa raspund la argumentari fara acoperire.

Si fara driblinguri......da, ...altfel ..joci singur ...sau poate iti place

Luci am vazut ca el centreaza si tot el da cu capul, e si asta un fel de a juca. Sunt plictisit de monologuri si de oameni care vor sa se auda doar pe ei, sau sa fie confirmati de lingai sau baietii din gasca.

Am de lucru la 8 lansete, acum am ocup de 2 din ele acum si e 00.41 in RO. Asa poate fi rezumata diferenta dintre noi, eu fac lansete si tu divaghezi fara nici o responsabilitate pentru ca nu ai ceva mai bun de facut. Ca sa nu am faci sa am senzatia ca pierd timpul mai bine raspunde si nu mai dribla si divaga.
Oricum la celelalte posturi am raspuns pentru altii dispusi sa asculte si comunice.

Cristian

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 16 Dec 2007, 06:02

Mi-a-i tra-so Cristian!

L-a mine v-a fii 00.41 peste doo ore. Atunci o s-a am de kustomizat 8 beri. Acum m-a okup de doo din ele. C-am asta e diferentza dintre noi.

Si in-ca ceva: nu ma intereseaza sa ma apuc de customizarea betzelor pt. ca simplu, nu cred c-as rupe gura targului. Pur si simplu nu cred ca as fi prea dibaci, n-am nici mult timp, mai gasesc cate-o lanseta care sa fie acceptabila asa cum a fost aranjata din fabrica si se gasesc altzi oameni priceputzi care sa faca jobul asta bine si cu pasiune. Cel mai sincer respect lor!!!

Uite ca-m intrat i-n criza de timp, s-e apropie berea 3 si nu cred ca ajung la a 8-a pana la 00.41. Si chiar, dece berile astea americane de 341 au gripu'asa scurt? Ca s-a nut-i vatamezi anumite partzi sensibile?

Sarbatori fericite, Cristian, si ia-o un pic mai usor. Mos Nicolae tocmai a trecut si-a lasat cate-un blank de Winston in cizmulitzele copiilor cumintzi, in curand poate vine si Mos Craciun, asa ca ce motive-am avea noi baietzii de pe forum sa ne infieram?

Toate cele bune,

Tot Cristian. sau Onesti

Ce merge berea #3 cu Roger Waters _Amused to death!!!

cristian.ene
veteran
veteran

nu se stie....

Mesaj de cristian.ene » 16 Dec 2007, 12:26

Banuiam ca sub atacurile soft se acunde un suflet sensibil si cinstit.

Cand trec prin Canada poate iti faci timp de o partida de pesti din aia colorati cu multe puncte, am auzit ca sunt multi prin zona.

din pacate nici nu am timp sa ma iau in serios de prea multe lansete, si chiar sunt gelos ca nu am timp sa stau pur si simplu, sa meditez , sa ma bucur de perioada asta.

Asa ca nu stiu cine e mai scos la ce customizeaza. O bere customizata placut si gandurile frumoase fac mai mult decat o lanseta oricat de buna ar fi ea.

Ganduri bune pentru tine Onesti si zile faine de sarbatori!

Scrie răspuns