Maestre aici nu pot fi de acord cu tine. Stiu ca nu ti-s drag, dar hai sa avem o dezbatere constructivacristian.ene scrie:
1. Puterea lansetei e mancata de fiecare centimetru cu care mandrina inainteaza inutil spre top. Asta se simte in lanseu, in intepare si in drill. Toate lansetele montate cu mandrina mai sus de punctul magic desi par mai bine echilibrate au putere mai mica si folosesc o parte din potentialul lor.

Puterea, conform legilor fizicii, in cazul in care nu a fost corectata de altii, e data in cazul nostru de forta aplicata si de bratul fortei.
Forta aplicata este cea umana iar bratul fortei nu este altceva decat lanseta- lungimea ei. Acu mai intervine o chestie interesanta, ceea ce se cheama fizica corpului solid. Daca bratul fortei este sau nu rigid, in toata ecuatia asta avem influenta tipului de elasticitate sau plasticitate a lansetei, etc. Dar in principiu cu cat e mai rigid inspre cotor , o lanseta este considerata mai rapida si, principial, va putea lansa mai departe. Asa ca sa spui ca cu cat e mai moale batul in zona cotorului sau manerului lansetei, e o greseala colosala. Daca imi pui o ecuatie matematica ce imi explica fizica descrisa de tine inseamna ca revolutionezi ceea ce se cheama fizica

Fara suparare dar aici, probabil fara sa fi intentionat, induci in eroare lumea