Manere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

confuzie

Mesaj de cristian.ene » 10 Dec 2007, 11:54

Dragos,
TOm Morgan nu bea decat vin, asa ca probabil un tip care se dadea Tom Morgan dupa 4 beri. Iar despre babe sifoante am pierdut numarul ......unde era asta?

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 10 Dec 2007, 12:20

Cine te-a mintit ca nu bea decat vin...cand ai iesit cu el ultima oara?? ca numai eu stiam ca e in bucuresti si mi-a spus sa nu mai zic la nimeni :wink:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 10 Dec 2007, 12:23

Apropo mi-a lasat un autograf pt. tine si m-a rugat sa ti-l dau....i-am vorbit despre tine si a zis ca-ti aprecieaza eforturile si ca se bucura sa te aibe printre fani :D

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Dec 2007, 13:03

cristi,

clasa 3 este doar un reper, pur teoretic. inseamna ca o lanseta trebuie sa se incarce cu 100 grains, plus minus 6 grains, adica un snur cu o greutate de 6.48g distribuita pe primii metri. asa zice bullshitul AFTM, nu bag de la mine.

in categoria unei lansete de clasa 3, poate deci sa intre fara a contraveni standardului o lanseta care se incarca incepand de la 5g si duce peste 6.48, dar si alta care se incarca incepand de la 1g si care moare la 7g.

varga lui morgan, daca incepe sa se incarce de la 1m de snur pana la toata partea activa a unui wf3, nu e mai clasa 3 decat acel xp. e doar altfel executata in cadrul standardului, este mai bine facuta pentru pescuit specializat, cu wf-uri si in apropiere, dar are limite in alte contexte.

daca situatia pe apa te constrange sa schimbi firul cu profil descentrat cu DT sau sa pescuiesti cu shooting cu wf scurt la distanta pe lac, o sa-ti placa mai mult xp-ul care e mai tare si duce mai mult snur.

schimband firele si folosind mai multe clase si tipuri de taper poti sa obtii orice efect vrei de la o varga. poti sa o supraincarci ca sa dai mai bine aproape sau sa duci muste mai mari, sau sa-i dai greutatea necesara in mai multi metri ca sa dai mai bine mai departe. totul e sa te doara in basca de ce scrie pe eticheta.

daca as avea o varga de la morgan si mi s-ar parea ca are manerul mai lung sigur l-as schimba, chiar si taind din el scurt si fara greturi. daca ar avea inele prea mici din punctul meu de vedere, l-as da jos si as pune altele, fie si cu epoxy de bricostore si nu musai sapte straturi de rasina vero.

fenomenu' se numeste logica psihopata si nu are nici o legatura cu rodbuildingu' si performantele de nu stiu ce culoare, ci strict cu placerea de-a pescui. he he he

cristian.ene
veteran
veteran

corectii inutile

Mesaj de cristian.ene » 10 Dec 2007, 14:00

Eugen,

Xpul e dat 2 si nu se incarca corect nici cu fir 3 pe primii metri si cum te astepti ca o lanseta 2 sa fie de pesti de la noi.
Lanseta de 8`6``ft #3 Tom Morgan pescuieste perfect pe distantele de 3-15m cat e nevoie in 99% din situatii si iti ofera toata placera de a lansa si in drill cu pesti mari sau mici.

Oricum sunt nevoit sa aproximez clase de blankuri de fly si ma uit aproape tot timpul in Common cents. M-am obisnuti cu blankuri mai puternice dar si de clasa sub cea declarata. E vorba de un standar care nu erespectat chiar daca lanseta e declarata de distanta si nu o face cum trebuie.
E vorba doar de perecizia cu care producatorii isi construiesc blankurile si ii obliga pe pescaris a faca ajustari mai mult decat e nevoie. Prefer sa fiu anuntat corect de cumpar fara sa fac corectii suplimentare care le fac oricum.

In plus lanseta lui ToM MOrgan nu ai ce sa ii reprosezi , absolut nimic iar manerul e absolut superb si exact cat trebuie ca lungime, ca diametru poti si aici sa il coamnzi. Pana nu o vezi poti doar sa iti inchipui cum trebuie sa fie o alsneta perfecta de uscate si asa e si blanda si puetrnica si tot ce vrei si mult ami echilibrata ca orice lasneta cae ai vazut-o de lungimea asta.
E o altfel de lanseta. e ca si cum vorbesti de un Maseratti inainte sa il conduci. Dupa o sa te raportezi altfel la masina care o conduci zi de zi.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Dec 2007, 14:03

te cred man, costa totusi niste bani, ar fi culmea sa nu si-i merite.

cristian.ene
veteran
veteran

blankuri produse aici

Mesaj de cristian.ene » 10 Dec 2007, 14:23

Eugen,

Daca vrem sa avem ce el mai bune lansete posibile de fly si spinning nu mai ramane decat sa le incercam sa le cosntruim noi pntru ca Tom M. nu face decat de pastravi si petule prohibiti si in plus trebuie sa astepti 1 an.

Asa ca din 2008 incepe aventura cu produsul de blankuri si cum am nevoie oameni de teste tu esti primul pe lista :D la fly. Adi Vlasiu e un caster extraordinar si un baiet ineresant asa cum nu prea reiesea din discutiile de acum 2 ani. Asa ca sunt toate conditiilepaote sa iasa ceva bun. Se gasesc si bani si nu vad de ce nu s-ar putea face blankuri de calitate si proiectate corect si de ce nu unice.

http://www.yellowstoneangler.com/Photo% ... ntests.htm

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Dec 2007, 15:06

sorry, te-am pierdut. cine este adi vlasiu care nu reiesea extraordinar din ce discutii? in fine, nu conteaza. ma bucur ca ai planuri mari, sa-ti iasa bine!
pana una alta, am foarte multa treaba, asa ca te-am lasat.

numa bine!

Luci
veteran
veteran

Re: nuante si implicatii

Mesaj de Luci » 10 Dec 2007, 15:44

cristian.ene scrie: Evident ca lanseta trebuie sa fie echilibrata dar nu supra-echilibrata si de aici prostia producatorilor care pe langa manerul interminabil mai pun si greutati pe butt.
Maeste explica-ne si noua ce inseamna echilibrat si supra-echilibrat. In Dex nu am intalnit acest cuvant, sau aceasta asociatie de cuvinte: supra si echilibrat -cu o anumita semnificatie.
Te intreb, nu ca as fi ironic, Doamne fereste, dar poate vreau sa ma apuc si eu de rodbuilding ( Paul Sas imi este prieten si ma poate invata) si vreau sa mai "fur" si eu din stiinta vasta a conationalilor nostrii ;)
thanx

cristian.ene
veteran
veteran

castind si blankuri

Mesaj de cristian.ene » 10 Dec 2007, 15:44

Adi Vlasiu - Shoco

am facut un pic de casting impreuna la targul de outdoor- pescuit AVP. Am folosit un Vision 7`6``ft#3 seria 3 ZONE . M-a impresionat atat lanseta cat si casterul care initial nu l-am recunoscut, si ma intrebam cine lanseaza asa de bine printre standuri. 20m sau mai mult cu prezentare nu e putin pentru #3 de 2.28m, lanseta e smooth si are control.
Nu fac reclama, Vision sunt lansete excelente in toate categoriile de pret si au un design excelent. Cum eu sunt fan al lansetelor elastice caer au energie si feeling sunt incantat de prima firma serioasa cae a intrat cu lansete bine designate pe piata roamaneasca si la preturi abordabile.
Au un taper bine gandit si varf elastic care incurajeaza toate categoriile de pescari ca nivel de tehnica. Nu stiu unde sunt facute dar au garantie si imi palc mai mut decat multe din lansete de firme celebre care nu sunt intodeauna mai reusite.
Pentru cei care vor sa le vada si testezee un avantaj clar. Pentru cei care vor o garantie in plus si un brand acum Sage e aici prin Abrevis si are cine sa va consilieze pentru alegerea unei lansete sau blank premium.

Acum cei care vor lansete de fly si calitate in clasa de mijloc sau top au de unde sa aleaga.

Scrie răspuns