Manere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
controlul parca si eu il atribui varfului si pescarului(parca asa mi se pare)...dar cred ca nu e aceeasi treaba si cu lungimea lanseuluieugen scrie:da cristi le preferi tu, dar aia este alta discutie. normal ca nu are sens sa aducem argumente mass market, dar hai sa luam betele de bambus atunci. de ce toate betele de bambus dry fly taper sunt rapide si foarte rapide?
parerea mea: din cauza faptului ca acel control pe care tu il atribui cotorului nu de acolo vine, ci de undeva din comportamentul varfului, a primei treimi a batului si cam atat. si vb de bete de uscata de rau, aproape, fineturi, nicidecum despre aruncat pe malul celalalt.

-
- veteran
tip v.s butt
Eugen,
la ce distante se pescuieste pe cele mai multe din rauri lansetele functioneaza mai mult pana la jumatate din lungime. Directia firului e data de trectoria varfului dar incarcarea lansetei poti sa o faci pe toata lungimea.
E o a parenta ca lansezi doar din varf indiferent de distanta. Toata lanseta participa la lanseu mai ales de stilul in care o incarci
Evident o lanseta care e fast are o precizie mult mai buna la distante de 15-25m pentru ca flexeaza mult mai putin in prima treime.
Dragos,
Cu o lanseta fast e normal sa ai mai multa acuratete si la distante mici daca lanseta se incarca bine, ceea ce nu se prea intampla decat teoretic. La distante mici lansetele mai blande pe varf pot sa fie mai precise pentru ca se incarca mult mai bine decat unele fast cu care poti sa nu simti nimic in primii 5m.
Si mai e vorba si de relaxarea cu care pescuiesti actiunea diferita inseamna un tempo diferit, si aici e o alegere persoanala a vitezei cu care ai chef sa spionezi pe un parau de munte
la ce distante se pescuieste pe cele mai multe din rauri lansetele functioneaza mai mult pana la jumatate din lungime. Directia firului e data de trectoria varfului dar incarcarea lansetei poti sa o faci pe toata lungimea.
E o a parenta ca lansezi doar din varf indiferent de distanta. Toata lanseta participa la lanseu mai ales de stilul in care o incarci

Evident o lanseta care e fast are o precizie mult mai buna la distante de 15-25m pentru ca flexeaza mult mai putin in prima treime.
Dragos,
Cu o lanseta fast e normal sa ai mai multa acuratete si la distante mici daca lanseta se incarca bine, ceea ce nu se prea intampla decat teoretic. La distante mici lansetele mai blande pe varf pot sa fie mai precise pentru ca se incarca mult mai bine decat unele fast cu care poti sa nu simti nimic in primii 5m.
Si mai e vorba si de relaxarea cu care pescuiesti actiunea diferita inseamna un tempo diferit, si aici e o alegere persoanala a vitezei cu care ai chef sa spionezi pe un parau de munte

Acu pe bune, vad ca se tot discuta, dar nu zice nimeni niste limite macar. Ca pozitie n-ai cum sa zici, ca depinde de lanseta. Dar macar intre ce limite poate varia distanta de la mana la primul inel. Si nu sariti pe lansete "ciudate", ci sa ramanem intr-o zona sa zicem medie, folosita de majoritatea celor de la noi, adica lansete de clasa 4 sau 5, lungime intre 8 si 10 picioare.
Cifre, domnilor!
Cifre, domnilor!
In dril snurul imi trece totdeauna pe sub degetul aratator de la mana care tine lanseta, deci acest deget are rol de prim inel si acolo e "punctul unde se ancoreaza firul de lanseta ". Asa ca degeaba muti primul inel ca ancorarea tot la deget este! Nu m-ai convins!eugen scrie: , tu poti trage mai tare de peste si ai cu ce cu cat punctul unde se ancoreaza firul de lanseta este mai jos, pentru ca asa lucreaza varga ca si parghie prin intermediul firului.

in sfarsit a venit si replica asta! asteptam momentul ca sa gasesc alta vrajeala ca pe asta nu stiam cum s-o mai chinui s-o fac sa tina.MihaiV scrie: In dril snurul imi trece totdeauna pe sub degetul aratator de la mana care tine lanseta, deci acest deget are rol de prim inel si acolo e "punctul unde se ancoreaza firul de lanseta ". Asa ca degeaba muti primul inel ca ancorarea tot la deget este! Nu m-ai convins!Au iesit pozele?

pozele nu au iesit, nu se vede snurul in aer ca peste tot este doar zapada si ceata. insa au iesit cateva ore de casting la minus 8 grade cu vreo 10 bete. momentan ne incalzim cu vin rosu si asteptam sa se faca un gratar.
dragos va transmite salutari, el nu poate scrie, e usor obosit de la lansetele extra fast.