discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
dragos74
- veteran

MihaiV scrie:Daca tragi cu mana de ele. Dar daca tragi cu firul cu care pescuiesti de obicei? Nu cumva se rupe firul inainte sa se incarce lanseta pana la cotor?
Mihai nu cred ca se rupe dar sigur ar fi nemaipomenit sa vedem sigur pe viu impreuna la un casting dar din pacate e distanta mare intre ....caci altfel o constatare si o parere de la fiecare nu ar da decat de castigat pt toti

-
dragos74
- veteran

cristian.ene scrie:Dragos nu stiu ce ai inteles eu zic ca am fost clar
,,Eugen toate lansetele indiferent de clasa de pescuit lucreaza in zona superioara manerului si in lanseu si in pesti pe masura lor.,,
si cele de #15 lucreaza in zona de butt e vorba de pesti de zeci sau sute de kile si fire de #15.
Dragos doar sti ca FT era depasit de un fir WF6 de unde atata putere hai sa nu batem campii doar ai trecut-o la #5 pentru ca nu facea fata la distante nu foarte mari.
Tu lansezi cu ea, tu drillezi crapi
asa ca tu sa ne spui cum e

Ei deci aici sunteti la poluri opuse tu zici ca absolut toate luceraza pana langa cotor si in lanseu Eugen si mihai invers ...ca f. putine ...de aiaci divergenta cu inelul de plecare ..

-
eugen
- veteran

ooo..buna dimineata lume!
numa bine ma plictisesem sa tot fac poze cu zapada pe-afara.
misule, te trimisesem sa vezi treaba cu anularea progresiva a segmentelor dinspre varf tot mereu mai spre cotor pt ca tu te intrebai de ce unii cred ca un inel mai jos inseamna mai multa putere in dril.
abia acum inteleg ce vrei tu sa zici defapt, ca este un punct dincolo de care e inutil sa mai cobori pentru ca nu ajunge niciodata sa flexeze batul acolo. inteleg bine sau doar mi se pare ca inteleg?
totusi nu ma gandeam la bete specifice gen clase mici si florete de prezentat uscate de 20. acolo e doar mai evident fenomenul, dar este valabil la orice varga. chiar daca vb de o varga parabolica sau de una extrarapida puternica, tu poti trage mai tare de peste si ai cu ce cu cat punctul unde se ancoreaza firul de lanseta este mai jos, pentru ca asa lucreaza varga ca si parghie prin intermediul firului.
de aici logica mea, cu cat ai un inel mai jos pe zona de putere a vergii cu atat poti pune mai multa forta pe peste.
-
dragos74
- veteran

in schimb nu inteleg ce ai vrut sa spui cu ft-ul si batut campii
-
eugen
- veteran

dragos unde zici tu ca eu as spune toate vergile lucreaza pana in cotor si in dril si in lanseu?!!!!
pare rau dar ene nu are deloc dreptate ca betele de clasa 15 ar lucra pana in cotor in ambele situatii. betele alea arunca fire de 30g insa pana in cotor se indoaie serios abia la 50kg forta.
-
dragos74
- veteran

pai asta am zis ca ene ...nu tu
-
eugen
- veteran

aa in regula am crezut ca insinuezi ca as fi de acord cu cristi.
-
cristian.ene
- veteran

Miky,
lansete moderate sau mod-fast sunt mai prietenose si bune si de pescuit pe riuri mici la pastrav. Cum sunt scoli diferite de casting nu e o reguala si unii folosesc lansete fast si la pastrav cum am vazut la Gabriele si mai multe filmute cu italieni pe raul Nera al lor. Aici e o alta discutie.
Lansetele mod-fast le consider cele mai versatile pentru majoritatea situatiilor de pescuit. La pastrav si uscate le prefera pe cel moderate altii pe cele fast.
-
dragos74
- veteran

Ma nu va mai invartiti dupa deget si lasatil dracu de dril....luati in discutie lanseul apropo de inelul de plecare nu drilul

-
eugen
- veteran

da cristi le preferi tu, dar aia este alta discutie. normal ca nu are sens sa aducem argumente mass market, dar hai sa luam betele de bambus atunci. de ce toate betele de bambus dry fly taper sunt rapide si foarte rapide?
parerea mea: din cauza faptului ca acel control pe care tu il atribui cotorului nu de acolo vine, ci de undeva din comportamentul varfului, a primei treimi a batului si cam atat. si vb de bete de uscata de rau, aproape, fineturi, nicidecum despre aruncat pe malul celalalt.