Luci,
pana sa mai faci remarci despre cum sunt puse inele pe blankurile de fly trebuie sa mai treaca timp si poate o sa remarci ca Sage sau Loomis nu fac totul perfect si ca pot fi si ei satisfacuti ca sunt cei mai buni si s-au puturosit sa mai gandesca. Asta e riscul autosuficientei care ne pandeste pe toti dar pe unii mai mult.
Cum Sage si altii schimba de la an la an designul la blankuri e o recunostere a faptului ca pot sa imbunatateasca si alte aspecte ca pozitionare inelelor. Au o suficienta asa cum o ai si tu, plus ca tu ai o incredere oarba cum ca gandesc orice aspect, desi nu e asa.
Nu pun inele pe splin si e o mare gresela pentru ca fortele nu au fluiditatea naturala de incarcare si descarcare a blankului si se simte la toate distantele. Nu vorbesc de efectul de torsiune si de pierderi de energie si vibratii parazite. Cum blankurile sunt foarte bine facute evident ca nu au probleme mari cu lansete care sa se rupa, dar problema cu flexibilitatea optima si efortul minim de incarcare ramane oricat de bun e blankul.
Recent au descoperit ca inelele cu profil mai putin inalt canalizeaza mai bine firul si au aplicat inele mai mici pe seriile noi de lansete. Si eu am crezut ca inele mai largi asigura o curgere mai buna a firului, ei bine nu e asa cum sustinea Lefty Kreh si designeaza seriile TFO cu inele supradimensioante. Si nu injura nimeni pe Sage ca pus inele prea mari pe lansete timp de 25 de ani, nu am auzit si nici pe TFO chiar daca ei sunt prospeti pe piata.
E clar ca tu refuzi sa judeci cu mintea ta si iei de-a gata reteta servita de branduriele astea care te coplesesc si iti taie rasuflarea. Intamplator fac greseli copilaresti cum ar fi compromisul de a monta inele cu un singur picior care s-a dovedit fragil la accidente si nu asigura un lanseu mai bun.
Firme ca Sage, Scott sau Winston nu le folosesc deloc penru ca situ ca nu e bine, dar cei de la Loomis sau St.Croix nu au putut rezista tentatiei noului si marketingului sa mai prostesca un pik masele ca doar au nevoie de surprize. Pe forumul Rodbuilding .org sunt numeroase discutii in care pescarii sunt evident nemultumiti de aceste inele.
Designul cu inele mai mici a fost preluat de Sage de la Tom Morgan si in scurt timp sunt sigut ca vor apare si lansete cu 3 inele pe butt asa cum foloseste Tom Morgan pe lanseteel lui. Si Tom Morgan a fost designer la Winston pentru cativa zecide ani cand au produs cele mai bune lansete din istoria lor IM6 si WT sunt si acum celebre si unice ca design. Sunt sigur ca nu e singurul care foloseste acest design pentru a obtien un control mai bun in lanseu , nu doar pentru o distanta mai mare in lansare.
Cum Eugen a facut casting si a pescuit cu lansete facute de mine stie care e filozofia si efectul practic al inelelor dispuse pe butt si middle blank.
Si tot Eugen bine zicea ca fac blankuri cu care ei nu ar pescui dar le vand ca super bete.Seria TCR parea cea mai buna la capitolul distanta asa supradimensioanta cum e si Sage o firma imbatabila la capitolul asta , uite ca nu e asa
http://yellowstoneangler.com/FlyRodComp ... iveRun.asp
Asa cum crezi ca ata de montaj trebuie sa fie stransa cu o tensiune mare pe blank ca sa tina matisajul s-ar putea ca in timp sa renunti la rationalismul de tipul,, crede si nu cerceta,, si ,,firmele au specialisti care au grija de toate si nu pot si contrazisi,,.
Matisajul e tinut de calitatea rasinilor si de cat de profund patrund printre ata de matisat pana la blank. A doua conditie e sa ramana elastice si sa crape cat mai greu, asa ca explicatiile tale scoase din buzunarul cu zvonuri cu ata de matase care nu a fost tensionata, arata cat de bine ai priceput cum sta treba cu rezistenta matisajele si cat si studiat si treaba cu dispunerea inelelor.
Doar ,,2 inele pe butt doar atat,, a spus-o Jerry Siem ca e de la Sage si trebuie sa-l credem. Era o gluma , sigur ca Jerry e un super designer care poate sa piarda unele aspecte din vedere ca tot omul. Cu toate astea Sage sunt super lansete si in primul rand super blankuri ,dar recunosc si ei ca sunt oameni si ca gresesc ca in cazul Xp care l-au inlocuit cu Z-Axis care e ceva mai bland si prietenos si lanseaza la fel de bine la distanta dar mult mai bine in apropiere.
Comentariu despre limitele si deficientele seriei Xp e de gasit tot pe site-ul lui George Anderson.
http://www.yellowstoneangler.com/hotproducts.asp
Inelul ala in ,,plus,, era chiar de agatat musca dar trecea si firul prin el asa de moft sa fie integrat in designul lansetei. Iar pentru cei cu maini mai scurte am sa pun 4 inele pe butt.Iar pentru aia comozi care nu vor va intinda prea mult mana dupa fir va fi o serie dedicata cu 5 inele pe butt, custom total . Tot vorbeai de batut campii cu gratie si cat de mult ma iubesti, sper ca pe 2008 sa ma iubesti mai mult ca pe 2007 aftel o sa fiu frustrat si trist.